Reklama

Reklama

Walking Dead - Série 1

(séria)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

První řada seriálu přivádí na scénu postavu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který se za probíhající epidemie, jež postupně mění obyvatelstvo v nemrtvé, snaží najít svou ženu Lori (Sarah Wayne Callies) a syna Carla (Chandler Riggs) a později se ujme vedení skupiny přeživších, s nimiž se snaží najít bezpečné místo k životu a jakoukoli možnost k zastavení nákazy. (Necrotongue)

(viac)

Zaujímavosti (51)

Walking Dead - Days Gone Bye (2010) (epizóda) (S01E01)

  • Dom Ricka Grimesa (Andrew Lincoln) vo fiktívnom okrese King v Georgii je v skutočnosti dom, ktorý sa nachádza priamo oproti ZOO Atlanta. V skutočnosti, keď Grimes vychádza z domu, cez stromy na druhej strane ulice vidno práve jednu z budov ZOO. (molcan2)

Walking Dead - Days Gone Bye (2010) (epizóda) (S01E01)

  • Líčenie zombie "dievčaťa na bicykli" trvalo štyri hodiny. Aby to vyzeralo, že jej chýba spodná časť trupu, trikári použili modré nohavice, ktoré sa pri úprave odstránili. (molcan2)

Walking Dead - Guts (2010) (epizóda) (S01E02)

  • Legendárny pesničkár Craig Wilde si zahral zombie. Je to už po štvrtýkrát, čo si zahral zombie bez nároku na honorár. (molcan2)

Walking Dead - Guts (2010) (epizóda) (S01E02)

  • Počas natáčania tejto epizódy, keď Merle Dixon (Michael Rooker) strieľa zo strechy obchodného domu, zavolali jednotku S.W.A.T. z Atlanty, pretože ľudia si mysleli, že je ostreľovač. (molcan2)

Walking Dead - Guts (2010) (epizóda) (S01E02)

  • V tejto epizóde trochu kontroverzne vidíme zombie, ktorý pomocou kameňa rozbije sklenené dvere a dokáže preliezť aj drôtený plot (zatiaľ čo v pilotnej epizóde sa jeden pokúsil otvoriť dvere). So zmenou showrunnerov v nasledujúcich sezónach sa "chodci" stali tradične inertnejšími a nie sú schopní takýchto myšlienkových akcií. (molcan2)

Walking Dead - Say the Word (2012) (epizóda) (S03E05)

  • Keď sa Michonne (Danai Gurira) pokúša vniknúť do Guvernérovej (David Morrissey) zamknutej izby, záber sa z Michonne presunie na hromadu zbraní v rohu bytu. Medzi touto hromadou je taška s nápisom "Šerif". Z čoho vyplýva, že ide o tú istú tašku so zbraňami, ktorú mal Rick (Andrew Lincoln) v premiére seriálu. Údajne existovala nerozvinutá dejová línia, v ktorej táto istá taška zostala u ľudí v domove dôchodcov v 1. sérii, ktorý neskôr prepadol Guvernér a jeho muži, pričom obyvateľov popravili a zobrali im zbrane a zásoby. (molcan2)

Walking Dead - Wildfire (2010) (epizóda) (S01E05)

  • V tejto epizóde sa zistí, že od vypuknutia epidémie, ktorá spôsobila zombie apokalypsu, uplynulo šesť a pol mesiaca. (molcan2)

Walking Dead - TS-19 (2010) (epizóda) (S01E06)

  • Budova, ktorá predstavuje CDC, je v skutočnosti Cobb Energy Performing Arts Centre. Rovnako ako skutočné CDC sa nachádza mimo Atlanty v štáte Georgia, ale nenachádzajú sa v nej žiadne infekčné choroby. Natáčalo sa v tejto oblasti, keďže všetky budovy v okolí Cobb Energy Performing Arts Centre sú tam, kde majú byť, a zdá sa, že pre scény z haly CDC použili aj vstupnú halu centra. (molcan2)

Walking Dead - TS-19 (2010) (epizóda) (S01E06)

  • Centrum CDC sa v komikse nikdy nespomína ani nenavštevuje. Príčina vírusu tiež nie je nikdy odhalená, hoci sa o nej hovorilo; skutočná príčina nebola nikdy uvedená. (molcan2)

Walking Dead - TS-19 (2010) (epizóda) (S01E06)

  • Tvorca komiksovej predlohy Robert Kirkman povedal, že toto je jediná epizóda, ktorú ľutuje, pretože rozpráva preživším o zvyšku sveta namiesto toho, aby sa to dozvedeli z prvej ruky. (molcan2)

Walking Dead - TS-19 (2010) (epizóda) (S01E06)

  • Edwin Jenner (Noah Emmerich), lekár, ktorý robil výskum na epidémii zombie, má svoje meno v jasnom odkaze na Edwarda Jennera, ktorý vyvinul vakcínu proti kiahňam. (molcan2)

Reklama

Reklama