Reklama

Reklama

VOD (1)

Vysokoškolský učiteľ literatúry John Brennan (Russell Crowe) s manželkou Larou (Elizabeth Banksová) a synčekom Lukeom (Ty Simpkins) bývajú v Pittsburghu a vedú pokojný rodinný život. Všetko sa razom zrúti, keď Laru obvinia z vraždy a na základe nepriamych dôkazov odsúdia na dvadsať rokov väzenia. John verí v nevinu svojej manželky a v bezvýchodiskovej situácii sa rozhodne, že zorganizuje jej útek z väzenia. Pripraví zložitý plán a vydá sa do neznámeho a nebezpečného sveta zločinu, v ktorom riskuje všetko pre ženu, ktorú miluje. Na základe rozhovoru s mužom (Liam Neeson), ktorý sedemkrát ušiel z väzenia, starostlivo pripravuje všetky alternatívy a chystá falošné stopy pre políciu. Keď sa však dozvie, že manželku o tri dni prevezú do inej väznice, musí projekt urýchliť a zohnať peniaze hoci aj krvavou cestou. V ostrej akcii ho však zaskočí také množstvo nečakaných prekážok, že oslobodiť ženu, vyzdvihnúť syna a stihnúť bezpečný odlet z kontinentu sa mu z časových dôvodov nepodarí. A uniknúť polícii, ktorá mu je neustále v pätách a uzavrela celé mesto aj hranice štátu, sa zdá byť celkom nemožné... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (1 090)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Zacatek pusobi jak rodinny drama o vyrovnavani se fotrika se synackem s uveznenim manzelky. Ale to by to nesmel bejt Haggis, aby z toho nevytah paradni kriminalku, tentokrat o uteku z vezeni. Takze po pulhodince zacne Russell vymejslet plan. Film sice nikam nespecha, ale je celou dobu zajimavej a s pribejvajici stopazi i cim dal tim vic napinavej a zaroven se mu dari drzet takovy to realisticky vyzneni. Trochu skoda je, ze to rozdeleni tri roky, tri mesice, tri dny pusobi tak nejak stejne a kdyby mi to nerekli, ani by me nenapadlo, ze to, co jsem sledoval, zabralo tri roky. Co se tyce hercu, tradicne kvalitni Russell, solidni Banks a prijemny cameo Neesona jako mistra uteku. Ve vysledku sice nic moc novyho, proste dobre natocena, napsana a zahrana kriminalka, ale ja jsem spokojenej. ()

KevSpa 

všetky recenzie používateľa

Haggis možná někoho zklamal tím, že se nepustil do nějaké vlastní látky. Tři dny ke svobodě jsou ale velice koukatelnou žánrovou záležitostí. Když už se Haggis "snížil" k tomu, že přijal nabídku natočit remake, vnesl do něj alespoň svůj osobitý styl. A navíc měl po ruce standardně skvělého Russella Crowea. ()

Reklama

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Hodně napínavý civilní thriller s koncem, který ke škodě celku vyžehlí všechna morální dilemata a pochyby. Russell Crowe se v rolích intelektuálních gladiátorů s nadváhou začíná nacházet. A jde mu to rozhodně líp než švarní zbojníci. Celkově určitě příjemné překvapení, které fanoušky "útěkářských" filmů nezklame. Nebýt toho přepáleně schematického konce, rád bych dal čisté 4 hvězdy, takhle upozorňuju na to, že jedna je trochu ukousnutá. ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Remake ještě o něco lepší Francouzské verze. První polovina je bohužel neuvěřitelně utahané drama o rodině, které zavřeli do vězení maminku ... Ovšem druhá polovina to zcela vynahradí. Excelentní napínavá jízda, kdy do sebe vše -zdánlivě - zapadá a divák chce uvěřit, že by to snad mohlo i být možné a drží Rusellovy všechny palce. Suprovej thriller. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Posledný Haggisov film V údolí Elah ma veľmi nenadchol, ale tento kúsok mu vyšiel. R. Crowe je môj obľúbený herec a Haggis mu v tomto filme ponúkol skutočne dostatočný priestor a dalo by sa povedať, že až na pár kratších scén je prakticky po celý čas v zábere. Režisér sa nesústredil na akciu, ale to, čo robí film filmom a to sú sústredené herecké výkony. R. Crowe zvláda všetky polohy štastne zamilovaného, bojazlivého,neštastného i odvážneho muža , ktorý ide svedomite za svojím cieľom. D. Stern v úlohe otca toho veľa nepovie,ale z jeho tváre sa dá vyčítať všetko. V malej , ale zaujímavej scéne sa objaví Liam Neeson. Všetko videl, všetko vie a za svoje rady si peniaze nepýta, on si ich z vašej peňaženky vytiahne sám. Je dobré , že Haggis neskĺzol do typicky amerického thrilleru, kde hlavný hrdina s pištoľou v ruke vyrieši všetky problémy. Plán úteku bol dobre premyslený a výsledok je podstatne vierohodnejší ako iné filmy s podobnou zápletkou. Russell Crowe znova boduje, radujme sa. 80%. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (31)

  • Lara (Elizabeth Banks) ukáže svojmu manželovi (Russell Crowe) dokument o tom, že bude premiestnená do iného väzenia. V skutočnosti z bezpečnostných dôvodov väzňom v Pittsburghu tieto informácie neposkytujú. (Arsenal83)
  • Väznica Allegheny v Pittsburgu v skutočnosti nepovoľuje návštevy väzňov, ako je ukázané vo filme. (Arsenal83)
  • Paul Haggis si vybral Pittsburgh ako hlavné miesto, pretože chcel miesto, ktoré bolo relatívne blízko kanadských hraníc, pričom usúdil, že by to bola logická destinácia pre niekoho, kto vytrhne svoju manželku z väzenia. Chcel tiež, aby miesto bolo filmovo menej známe ako New York alebo Chicago. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené