Reklama

Reklama

Dredd

  • Veľká Británia Dredd
Trailer 1

Zem, nie príliš vzdialená budúcnosť. Mega City One je gigantická metropola v polorozpadnutom srdci zvyškov toho, čo kedysi bývalo Amerikou – a je skrz-naskrz prežratá násilím, chaosom a zločinom! Jej poväčšine drogovo závislí zúbožení obyvatelia príšerne trpia – jedného po druhom totiž kosí príšerná nová droga, ktorá dokáže extrémne spomaliť vnímanie reality, akoby ste ho prežívali nekonečne pomaly! Jedine Sudcovia môžu a smú bojovať na tomto Bohom zabudnutom mieste všetkými dostupnými prostriedkami proti kriminalite – jedine oni majú právo a moc aktívne dohliadať na dodržiavanie zákona a byť zároveň žalobcami, sudcami i katmi... Dredd (Karl Urban), najobávanejší a najradikálnejší zo všetkých Sudcov, je skalopevne rozhodnutý zbaviť mesto tej najväčšej to všetkých pliag, a tak sa spolu s mladou regrútkou Cassandrou Andersonovou (Olivia Thirlby), pustí do nerovného a zdanlivo beznádejného boja s vražednou pološialenou mafiánkou menom Ma-Ma (Lena Headey) – drsnou narkobarónkou, ktorá kruto a neohrozene vládne najväčšiemu z miestnych slumov. Keď sa Dreddovi a Andersonovej podarí chytiť jedného z členov jej zvlčilého klanu, rozpúta Ma-Ma nemilosrdnú vojnu pre ochranu – alebo skôr za záchranu - svojho impéria! Počet mŕtvych narastá šialenou rýchlosťou, takže Dredd s Andersonovou rýchlo pochopia, že budú musieť zájsť až do krajnosti, ak chcú vôbec ostať nažive... (TV Markíza)

(viac)

Videá (16)

Trailer 1

Recenzie (1 191)

Dadel 

všetky recenzie používateľa

Jen poznámka pro těch 1327 z vás, co to pokládáte za vykrádačku The Raid:______ "Dredd's screenplay was written in 2008 and leaked online in 2010. Principal photography on Dredd took place between November and December 2010. The Raid did not go into production until November 2010, and was filmed in March 2011."http://www.imdb.com/title/tt1343727/faq#.2.1.10 ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Krvavé jatka. Hodně mi to připomělo letošní ZÁTAH, jen bez bojového umění. To nahradily vymazlené bouchačky se spoustou modifikací, týkajících se střeliva (sen každého malého i velkého kluka) a klasické mlácení pěstí... třeba do krku. Urban je perfektní Dredd, umí cedit hlášky děsivěji než Sly a budí větší respekt. Lena Headey jako Ma-ma je solidní protivník a na nováčka se dobře kouká. Slo-mo se postaralo o vizuálně působivé scény (očividně jen za pár liber šterlinků) a 3D tu mohlo být hodně zajímavé, kdyby to ti distributorští bastardi pustili do našich kin. Když nevydělává, tak nevydělává. Další těla na recyklaci. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V troskách post apokalyptickej Ameriky stojí mesto Mega City One, v ktorom sa tiesni viac ako štyristo miliónov obyvateľov. Je to metropola, kde je enormne vysoká kriminalita. Na poriadok v uliciach dozerajú takzvaní Sudcovia – vymáhači práva, porotcovia aj vykonávatelia rozsudku v jednej osobe. Skúsený, nekompromisný sudca Dredd s mladou kadetkou Cassandrou Andersonovou sú vyslaní na zásah do bytového komplexu Peach Trees, kde majú vyšetriť trojnásobnú vraždu. Po zadržaní vraha sa však celá budova, v ktorej žije sedemdesiat päť tisíc ľudí a je ovládaná mocným drogovým klanom, hermeticky uzavrie. Rozpúta sa neľútostný súboj zákona s bandou chladnokrvných gangstrov. Sudca Dredd versus Ma-Ma Klan. Brutálny, päťhviezdičkový, futuristický, akčný masaker. ***** ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Od začátku do konce vychtěný nesmysl, který si nevědomky podává ruku s neumělým předchůdcem z devadesátek. To je pak o to vtipnější, že se ze všech sil snaží právě takovým zbytečným přírůstkem nebýt. Jenže Karl Urban je nevyužitý, pohledná Olivia Thirlby má nevděčnou roli nadaného nováčka, Lena Headey coby hlavní lákadlo nevystoupí ze škatulky anonymního záporáka a brutální akce nudí snad po třetí přestřelce. Nechápu, kam chtěl Garland směřovat a proč na to šel právě tudy, když jindy mě často baví nebo rovnou fascinuje. Dredd totiž většinu času naznačuje svět, ze kterého ukáže jen pár střípků a daleko větší prostor dává prvoplánově nepřístupným výjevům a s odpuštěním pitomým zpomalovačkám (bez kterých by trval slabou hodinku). ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Neviem či som mal dlhú odmlku, no toto je na moje veľké prekvapenie, absolútna jeba. Nie som fanúšik takýchto "sajnsfykšn", no Dredd-a som extrémne podcenil, pričom remake so Slájom je oproti tomuto ako honiť si vtáka v prhlave. Dal by som aj "piatu", no zas taká erekcia to nebola. A chcel by som sa poďakovať podaktorým užívateľom, ktorých mám v "milovaných", že tento film zjebali pod obraz Boží. Aj vďaka nim boli moje očakávania na bode "0", a tak je samotný výsledok viac prekvapivý, ako "Igorov" posudok od psychiatra. ()

Galéria (188)

Zaujímavosti (38)

  • První scénář byl podle komiksových předloh napsán už na počátku 80. let. Byl ale postupně obměňován a nakonec pozměněn natolik, že se vyvinul do podoby filmu RoboCop (1987). (Linkyc)
  • Rotační kulomety, které používá gang Ma-Ma (Lana Headey), ve skutečnosti neexistují, ale jsou zřetelně inspirované kulomety General Dynamics GAU-19/A .50 BMG, jen s tím rozdílem, že ve filmu mají ve svazku šest hlavní, zatímco skutečný GAU má jen tři. (HectorHagman)

Súvisiace novinky

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

16.07.2018

Duncan Jones (Warcraft, Zdrojový kód) má zkušenosti jak s malými indie projekty, tak i velkými studiovými blockbustery. Jeho nový film by pak měl být mixem obojího, jedná se totiž o adaptaci herní a… (viac)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (viac)

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

11.05.2017

Pokud ještě pořád doufáte, že se Dredd z roku 2012 dočká pokračování, můžete to oficiálně vzdát. Produkční firmy IM Global a Rebellion totiž postavu přesouvají do televize, kde se drsný soudce z 22.… (viac)

Dočkáme se pokračování Dredda?

Dočkáme se pokračování Dredda?

05.04.2014

Předloňská akční comicsovka Dredd bolestivě propadla. Podobně jako letošní Robocop ale dokázala vydařeně oživit sporadicky debatujícího drsňáka, který s velkým kvérem zjednává pořádek v… (viac)

Reklama

Reklama