Reklama

Reklama

Lampa

(relácia)
  • Slovensko Pod lampou

Neformálna diskusia Štefana Hríba o slobode, Bohu, vesmíre a živote s otvoreným koncom. Osobnosť moderátora, ktorého diváci už poznajú z televíznych obrazoviek, je zárukou, že večerné diskusie budú zaujímavé a ich témy často aj kontroverzné. Hostia Štefana Hríba prinesú vždy nové pohľady na veci všedné i nevšedné, na spoločenské udalosti a problémy, s ktorými sa deň čo deň stretáme. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (43)

Shredo 

všetky recenzie používateľa

Skupinka inteligentných ľudí vedie inteligentné debaty o veciach zložitých, zaujímavých, nejasných, poučných. Na chuť si príde tomu každý človek, čo nemá v hlave nasrané a do určitej miery aj ako laik je schopný rozumieť počutému. Ficovoličom sa nepáči zaujatosť Hríba a svojím spôsobom akoby stráca nestrannosť, čo sa týka politiky. Nuž v politike zachovať si nestrannosť je nemožné, dovolím si tvrdiť aj že moderátori, politológovia chodia voliť z nejakého presvedčenia, či máme právo im právo voliť odoprieť? Čo sa týka politických diskusií, vo veľa veciach súhlasím, ale netvárme sa ani, že pravica je o niečo lepšia. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Za diely mimo politiky *****, za diel v ktorom Vitkovič brutálne rozbil Oravcove neoliberálne koncepty aj šiestu ale v momente keď ten paranoidný pseudointelektuálny konzervatívny polofašista čo vidí komunistu za každým bučkom (áno myslím, Stevena Mushrooma) pozve zásadne len "to pravé" spektrum slovenskej politiky a "tie pravé" think thanky na témy kde sa všetci zhodnú, že za všetko môže ľavica s Ficom (ktorý nie je ľavičiar ani náhodou) tak za tie by som mu zobral aj tie hviezdičky čo mu dávam. Skrátka, je to zmrd, ale apolitické diskusie vedie bravúrne. 5/10 ()

Reklama

hanakonochi 

všetky recenzie používateľa

Výborná protiváha k hollywoodskej propagande a ku všetkým tým nezmyslom vysielaným zmanipulovaným štátnym aparátom, ktorého výsledkom nie je nič iné, ako chorá konzumná spoločnosť. Nie každá téma Lampy bola lákavá, nie so všetkým povedaným sa v tejto relácii dalo súhlasiť a ani Štefan Hríb nemusí byť každému sympatický, ale kiežby bolo podobných projektov v budúcnosti viac. ...[EDIT VI./18] Zo Štefana Hríba sa rokmi vykľul tiež pekný típek. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Výborná talk-show pod taktovkou novinára, moderátora a šéfredaktora týždeníka Týždeň, Ing. Štefana Hríba (9.1.1965). Ten spoločne so svojimi inteligentnými hosťami dokázal do hĺbky diskutovať o zaujímavých otázkach. Každá časť tejto dve a pol hodinovej večernej relácie bola inak tématicky zameraná. Ale nech už sa týkala vecí všedných, politických, náboženských či kultúrnych, tak vždy ma výmena názorov zúčastnených osobností dokázala zaujať. "Pod lampou" sa stretávali múdri ľudia. **** ()

casioa.... 

všetky recenzie používateľa

Bez debaty a aj bez potlesku, relácia ktorá v slovenskom merítku nemá obdobu. Hríb prebral množstvo tém a diskutoval s kopou ľudí, ktorý k témam mali čo povedať. Bohužiaľ, svoje si od Ficových nochlsledov schytal, a tak prešiel do TV (HNOJ)joj-ktorá vlastne vďaka nemu vysiela jedinú dobrú a pozerateľnú reláciu, vo svojom "playliste". Hríb drží sám tvHnojku tesne nad hladinou! Lenže, kto vie dokedy :( ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (4)

  • Diskusná relácia Lampa získala v roku 2009 Novinársku cenu v kategórii Najlepší rozhovor, beseda, diskusia v elektronických médiách. Za vytvorenie priestoru pre otvorenú diskusiu nielen o aktuálnych politických témach a jeho originálne napĺňanie, výrazne odlišné (témami aj spôsobom moderovania) od ostatných diskusných relácií na slovenskom televíznom trhu. (Kuzlo)
  • Diskusná relácia Lampa získala v roku 2006 Novinársku cenu v kategórii cena Otvorenej spoločnosti. Za novátorský prístup autorského kolektívu pri vytvorení jedinečného profesionálneho formátu vo vysielaní verejnoprávnej televízie, ktorý dlhodobo prispieval k formovaniu spoločenskej diskusie. Rada súťaže a odborná porota ocenili dlhodobo nadštandardné spracovanie relácie po stránke obsahovej, dramaturgickej, ako aj skvelé využitie televíznych výrazových prostriedkov. Cena bola udelená s osobitným prihliadnutím na relácie s názvom Ľudia ako my a Život na hrane. (Kuzlo)
  • Diskusia s názvom Einstein – teória relativity získala v roku 2005 Novinársku cenu v kategórii Najlepší rozhovor, beseda, diskusia v elektronických médiách. A to za odvahu nastoliť tému, ktorej bežný divák nerozumie a za jej spracovanie, ktorým udržala diváka v napätí a vyvolala v ňom snahu téme porozumieť. (cure)

Reklama

Reklama