Reklama

Reklama

Lampa

(relácia)
  • Slovensko Pod lampou

Neformálna diskusia Štefana Hríba o slobode, Bohu, vesmíre a živote s otvoreným koncom. Osobnosť moderátora, ktorého diváci už poznajú z televíznych obrazoviek, je zárukou, že večerné diskusie budú zaujímavé a ich témy často aj kontroverzné. Hostia Štefana Hríba prinesú vždy nové pohľady na veci všedné i nevšedné, na spoločenské udalosti a problémy, s ktorými sa deň čo deň stretáme. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (43)

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Relácia, ktorá pribije diváka pred obrazovku. Relácia v ktorej sa preberajú témy (okrem politických) pri ktorých je stopáž 2 hodiny málo. Relácia v ktorej moderátor viac menej nadhodí tému a pri minimálnych zásahoch dokážu hostia divákovi poskytnúť také zaujímavosti z vied, pavied, životného štýlu a náboženstva, že im dokáže pochopiť aj bežný človek. Ba čo viac bežný človek je nimi unesený. Pamätám si reláciu ešte z čias STV2, kde mala myslím dvojnásobok času a aj vtedy som sa nemohol odtrhnúť viac menej ani na záchod, aby som o niečo neprišiel. Prezieravo na tento účel sú do relácie vsunuté aj hudobné vsuvky. Hviezda dole za pre mňa absolútne nezaujímavé politické témy. ()

poet 

všetky recenzie používateľa

Kvalita relácia závisela predovšetkým od pozvaných hostí a nastolenej témy. Skutočná moderátorská "obratnosť" Hríba sa ukázala keď si tam raz pozval premiéra. Čo my občas prekážalo tak to bola určitá jednostrannosť Hríbovho pohľadu najmä na udalosti s pred roku 1989. Ale aj napriek tomu že som s Hríbom občas nesúhlasil tak musím priznať že sa mu podarilo vytvoriť najlepší formát publicistickej diskusnej relácie na Slovensku. STV dosť stratila na svojom kredite keď túto reláciu zrušila. Na druhej strane JOJplus na kredite získala. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Výborná talk-show pod taktovkou novinára, moderátora a šéfredaktora týždeníka Týždeň, Ing. Štefana Hríba (9.1.1965). Ten spoločne so svojimi inteligentnými hosťami dokázal do hĺbky diskutovať o zaujímavých otázkach. Každá časť tejto dve a pol hodinovej večernej relácie bola inak tématicky zameraná. Ale nech už sa týkala vecí všedných, politických, náboženských či kultúrnych, tak vždy ma výmena názorov zúčastnených osobností dokázala zaujať. "Pod lampou" sa stretávali múdri ľudia. **** ()

corona 

všetky recenzie používateľa

Mne zostal v pamäti najmä diel s mojím obľúbeným RNDr. Kapišinským, keď hodinu pred "Lampou" musel čeliť silnej dvojke Ivo "Ištar" Benda a UFO Karlík, v nezabudnuteľnej časti dnes už skoro zabudnutej relácií "Pre a proti". Ale aj iné debaty o Bohu, hmote, filozofii,slovenskej hudbe a športe a i. boli fajn. ()

maxxxim 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mála projektov, na ktoré sa podujala slovenská produkcia a nevyhorela ako katedrála v Remeši. Hostia, atmosféra, zaujímavé témy a jeden kontroverzný moderátor. Nechcem byť kritický, keďže som práve vysekol poklonu, ale trochu by mohol "Pišta" potrénovať a osvojiť si nejaké tie základné komunikačné návyky typu: "nejumpovať " hosťom do prejavu sedemmíľovými čižmami, čakať na odpoveď na položenú otázku a nie pokladať ďalšiu, prípadne pozývať na budúcotýždňovú tému, alebo sem tam aj zmeniť výzor tváre (väčšinu času sa tvári akoby mu niekto v zákulisi neustále vyberal bundu). Fakt zmysluplná a podarená záležitosť, ktorá si s určitosťou zaslúži vašu pozornosť, "opomenemeli" uvedené nedostatky, ktoré sú zanedbateľné, pokiaľ ste zvyknutí. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (4)

  • Diskusná relácia Lampa získala v roku 2009 Novinársku cenu v kategórii Najlepší rozhovor, beseda, diskusia v elektronických médiách. Za vytvorenie priestoru pre otvorenú diskusiu nielen o aktuálnych politických témach a jeho originálne napĺňanie, výrazne odlišné (témami aj spôsobom moderovania) od ostatných diskusných relácií na slovenskom televíznom trhu. (Kuzlo)
  • Diskusia s názvom Einstein – teória relativity získala v roku 2005 Novinársku cenu v kategórii Najlepší rozhovor, beseda, diskusia v elektronických médiách. A to za odvahu nastoliť tému, ktorej bežný divák nerozumie a za jej spracovanie, ktorým udržala diváka v napätí a vyvolala v ňom snahu téme porozumieť. (cure)
  • Diskusná relácia Lampa získala v roku 2006 Novinársku cenu v kategórii cena Otvorenej spoločnosti. Za novátorský prístup autorského kolektívu pri vytvorení jedinečného profesionálneho formátu vo vysielaní verejnoprávnej televízie, ktorý dlhodobo prispieval k formovaniu spoločenskej diskusie. Rada súťaže a odborná porota ocenili dlhodobo nadštandardné spracovanie relácie po stránke obsahovej, dramaturgickej, ako aj skvelé využitie televíznych výrazových prostriedkov. Cena bola udelená s osobitným prihliadnutím na relácie s názvom Ľudia ako my a Život na hrane. (Kuzlo)

Reklama

Reklama