Reklama

Reklama

Lampa

(relácia)
  • Slovensko Pod lampou

Neformálna diskusia Štefana Hríba o slobode, Bohu, vesmíre a živote s otvoreným koncom. Osobnosť moderátora, ktorého diváci už poznajú z televíznych obrazoviek, je zárukou, že večerné diskusie budú zaujímavé a ich témy často aj kontroverzné. Hostia Štefana Hríba prinesú vždy nové pohľady na veci všedné i nevšedné, na spoločenské udalosti a problémy, s ktorými sa deň čo deň stretáme. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (43)

hanakonochi 

všetky recenzie používateľa

Výborná protiváha k hollywoodskej propagande a ku všetkým tým nezmyslom vysielaným zmanipulovaným štátnym aparátom, ktorého výsledkom nie je nič iné, ako chorá konzumná spoločnosť. Nie každá téma Lampy bola lákavá, nie so všetkým povedaným sa v tejto relácii dalo súhlasiť a ani Štefan Hríb nemusí byť každému sympatický, ale kiežby bolo podobných projektov v budúcnosti viac. ...[EDIT VI./18] Zo Štefana Hríba sa rokmi vykľul tiež pekný típek. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Niektoré vydania, hlavne na tému Vznik vesmíru, Boh a Vesmír, alebo z oblasti fyziky alebo iných prírodných vied, tak tým by som dal aj 10 hviezdičiek z piatich .... Štefan Hríb ponecháva takmer voľné pole diskutujúcim a aj minutáž mi niekedy nestačila na to, aby som bol úplne spokojný, V niektorých prípadoch sa mi ani nechcelo vypínať TV o 1,30 v noci ... Témy doslovali dokázali prikovať diváka ku stoličke. Výborný výber netradičných spevákov a vynikajúca kamera, nad ktorou som slintal ešte z čias vysielania na Dvojke. Po nástupe ficoidných menežérov reláciu zrušili a Hríb sa pripojil ku konkurenčnej Joj plus a aj vďaka tomu je to jeden z mála programov, ktorý sa dá na tejto stanici sledovať ... ()

Reklama

corona 

všetky recenzie používateľa

Mne zostal v pamäti najmä diel s mojím obľúbeným RNDr. Kapišinským, keď hodinu pred "Lampou" musel čeliť silnej dvojke Ivo "Ištar" Benda a UFO Karlík, v nezabudnuteľnej časti dnes už skoro zabudnutej relácií "Pre a proti". Ale aj iné debaty o Bohu, hmote, filozofii,slovenskej hudbe a športe a i. boli fajn. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Program, ktorý má svoje miesto vo verejnoprávnej televízii. Moderátor je naozaj schopný, niekedy má však výpadky a nevie si dať dokopy dva a dve, ale niekedy naopak vie diskusiu usmerniť. Je schopný do diskutujúcich rýpať, vie upútať, vybrať dobré témy, občas to svojím jednostranným zameraním preženie, ale celkovo je program fajn. Alternatívna hudba tiež ujde, ale často nie je veľmi kvalitná po všetkých stránkach. Páči sa mi, že je to relácia s otvoreným koncom. Ešte mi tu chýba trocha empatie zo strany moderátora a logického uvažovania, ale určite je to lepšie ako program Večer na tému. Tu však sú tie tri hviezdičky opodstatnenejšie a možno by boli aj štyri, keby to občas neprehnali pri národnostných, či vojnových alebo politických diskusiách, lebo občas ma tie reči aj vytočili a mal som chuť do toho vstúpiť a povedať dosť, nezavádzajte, ono je to tak a tak. Moderátorov prejav je už legendárny na slovenské pomery, program viac než len ujde a málo mu chýba ku štyrom hviezdičkám. ()

mirec88 

všetky recenzie používateľa

Perfektná relácia, kde si človek oddýchne od bežných televíznych počinov a sleduje niečo inteligentné, kde každý aj keď má iný názor na danú vec vystupuje kultivovane a nikto tam nikoho nenapadá. Naviac sa Štefan Hríb nehanbí alebo skôr nebojí povedať nahlas svoj názor, hoci vystupuje v úlohe moderátora. A naviac sa cení snaha, že sa tam zabŕda aj do vecí, ktoré sú často tabu. Ale najradšej mám aj tak časti ktoré sa netýkajú politiky - veda, náboženstvo. Úžasný zjav na našich programoch, jedno, či to bolo kedysi na STV 2, alebo teraz na JOJ PLUS. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (4)

  • Diskusia s názvom Einstein – teória relativity získala v roku 2005 Novinársku cenu v kategórii Najlepší rozhovor, beseda, diskusia v elektronických médiách. A to za odvahu nastoliť tému, ktorej bežný divák nerozumie a za jej spracovanie, ktorým udržala diváka v napätí a vyvolala v ňom snahu téme porozumieť. (cure)
  • Diskusná relácia Lampa získala v roku 2006 Novinársku cenu v kategórii cena Otvorenej spoločnosti. Za novátorský prístup autorského kolektívu pri vytvorení jedinečného profesionálneho formátu vo vysielaní verejnoprávnej televízie, ktorý dlhodobo prispieval k formovaniu spoločenskej diskusie. Rada súťaže a odborná porota ocenili dlhodobo nadštandardné spracovanie relácie po stránke obsahovej, dramaturgickej, ako aj skvelé využitie televíznych výrazových prostriedkov. Cena bola udelená s osobitným prihliadnutím na relácie s názvom Ľudia ako my a Život na hrane. (Kuzlo)
  • Diskusná relácia Lampa získala v roku 2009 Novinársku cenu v kategórii Najlepší rozhovor, beseda, diskusia v elektronických médiách. Za vytvorenie priestoru pre otvorenú diskusiu nielen o aktuálnych politických témach a jeho originálne napĺňanie, výrazne odlišné (témami aj spôsobom moderovania) od ostatných diskusných relácií na slovenskom televíznom trhu. (Kuzlo)

Reklama

Reklama