Reklama

Reklama

USA, 2010, 11 h 4 min (Minutáž: 47–72 min)

Tvorcovia:

Terence Winter

Predloha:

Nelson Johnson (kniha)

Hrajú:

Steve Buscemi, Michael Pitt, Kelly Macdonald, Michael Shannon, Shea Whigham, Aleksa Palladino, Michael Stuhlbarg, Stephen Graham, Vincent Piazza (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(12)

Recenzie (14)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Má to svoje silné miesta. A pôsobí to luxusne a atraktívne. Boardwalk Empire skvelo vystihuje dobu a zárodky niečoho väčšieho. Čo sa naplno prejaví v nasledujúcich rokoch. Ťahúňom je Buscemi, ktorý je nekompromisný ale zároveň dobrák. Hoci len pre niekoho a niekedy. Zvyšné postavičky celú plejádu rozhodnutí, intrík a bizarností skvelo doplňujú. Kelly Macdonald je vo svojej postave Margaret neodolateľná. Jediné čoho sa trošku desím je ďalšie smerovanie. Vyzerá to, že karty sú rozdané a postavy sú nútene spraviť buď krok dopredu alebo sa budú musieť snažiť balansovať na jednom mieste. Som zvedavý. Každopádne televízna kvalitka. Najviac mi tu liezol na nervy Michael Pitt. Nemám ho ako herca rád a tu som mu tú jeho drsnú fazónu neveril. Preto 4* Uvidíme, či ma to ďalšou sériou dokáže prekvapiť. 1.séria - 80% ()

yvona 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Celá 1. série je o velmi nudných dialozích v posteli, v bordelu a v kanceláři. Postele a kozy převládají. Ochablá, uvadlá figura Steva Buscemiho tomu moc nepomáhá. Naproti tomu postavu Eliase ztvárněnou  Whighamem miluju a určitě by seriál pozvedlo, pokud by dostal víc prostoru. Děj téměř žádný, krom toho, kdo si zrovna koho vydržuje a kdo je hnusnější v  bezskrupulózní politice, která se evidentně dodnes vůbec nezměnila. V postavách politiků se ztrácím a je mi to celkem jedno. ()

Reklama

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dialóg na jednom z mnohých, mnohých večierkov: „Pane Thompson, jak se vám dnes vede?“ Nucky: „Nemůžu si stěžovat. Ale to neznamená, že nebudu.“ Neviem, či si pozriem aj ďalšie série (čakalo by ma ešte veľa, veľa dielov), čas ukáže. Prvá séria ma však nadchla a asi som KONEČNE objavila Stevea Buscemiho, ktorého som doteraz podceňovala a ignorovala – možno len bol ako mladší muž vo filmoch nesympatický, zubatý, nevysoký muž s piskľavým hlasom. Ale práve jeho postava dáva tomuto seriálu správny šmrnc. Starne do elegancie. Výborná atmosféra dvadsiatych rokov minulého storočia. ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

HBO znova pripravila štýlový svet plný nezabudnuteľných, ba až kultových postáv podporených skvelými hercami, inteligentným scenárom a vycibrenými režisérskymi zurčnosťami. Noblesný štedrý manipulátor Nucky Thompson s gráciou Stevea Buscemiho, ktorý väčšiu úlohu (aj čo sa týka pobytu na obrazovke aj dôležitosti postavy) jednoznačne nemal; zdanlivo jednoduchá Margaret Schroeder prenikajúca do mužského sveta moci a korupcie s krásne jemným hlasom Kelly Macdonald; ambiciózny násilnícky mladík Jimmy Darmody s traumami z vojny a nedoriešeným rodinným zázemím (Michaela Pitta si zamilujete, najnormálnejšia postava, čo som s ním videl); a nad všetkými vyčnievajúci bohom a vyhladením hriechu posadnutý strohý, striktný, večný byrokrat, amsochista, prohibičný agent Nelson Van Alden, ktorého snáď každú scénu s Michaelom Shannonom si zapamätáte. Z vedľajších postáv zaujme hlavne znetvorený Richard Harrow s presnou muškou, ktorého scén som si prial viac. Zahanbiť sa nedajú ani ostatní aktéri moci v Atlantic City, ani bossovia z iných miest, ako Johny Torrio s pravou rukou Al Caponem alebo Arnold Rothstein s verným Luckym Lucianom. Veľa krvi a akcie nečakajte, skôr je to prehliadka úspešne zakonzervovanej doby dvadsiatych rokov gentlemenov intrigánsky riešiacich politické aj osobné machinácie, privyrábajúcich si nelegálnym obchodom s alkoholom. Prvá séria zaujme, možno očakávania nenaplní, ale nesklame a prinúti dopozerať dokonca a úspešne navnadí na ďalšiu sezónu. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V prvním díle jdeme do kina na Roscoe Arbuckla a hned ve druhém je nám vzorem knírek Douga Fairbankse z The Mark of Zorro. Velice uspokojivé. A ještě jednou ten soundtrack a humor a erotika a kostýmy a výprava a sirény z antického Řecka! A Steve! Třetí díl na vlně Flo Ziegfelda a Eddie Cantora... mňamka :) Krasojízda pokračuje se Zlomenými květy a Lilian Gish, Mae Murray a The Taming of Kaiser Bull. Pak chtěla jít Lucy na novou verzi filmu Dr. Jekyll and Mr. Hyde, ale už bylo s křížkem po funuse. A shořelo jim to autentický porno. A když se Margaret změnila, přišel cliffhanger jak sviň. ()

Galéria (142)

Reklama

Reklama