Reklama

Reklama

Nastávajúci otec Peter Highman (Robert Downey Jr.) sa teší na príchod svojho prvého potomka, ktorý je plánovaný už o päť dní. Ponáhľa sa, aby chytil let z Atlanty domov a mohol byť s manželkou pri pôrode. Všetky jeho plány sa ale zmenia, keď na letisku stretne snaživého herca Ethana Tremblaya (Zach Galifianakis), ktorý k sebe priťahuje katastrofy ako magnet. Muži sú si podobní ako deň a noc. Peter je uhladený, usporiadaný manžel, ktorý má sem tam ľahko problém so sebaovládaním. Ethan je buď retardovaný, alebo z inej planéty, možno všetko dohromady. Každopádne je to rozporuplný človek, ktorý Peterovi urobí scénku v lietadle, vďaka ktorej majú obaja zákaz lietania. Peter nemá inú možnosť než nasadnúť do Ethanovho auta a spolu s ním a jeho psom sa vydať na dlhú cestu. Počas nej dôjde k zničeniu niekoľkých áut, jedného priateľstva a predovšetkým Peterových už tak dosť pošramotených nervov ... (TV Dajto)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (855)

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

A zase se k nám vrací skvělý komik Zach Galigianakis a zase je vybaven kopou skvělých hlášek a vtípků. On to semnou prostě umí a pro road movie je tou nejlepší volbou. Nemohu si ale zase odpustit porovnání s Pařbou ve Vegas, která nasadila laťku opravdu vysoko. A ač má Na doraz nejednu briliantí scénu, na Pařbu prostě nemá. Je to 4,5*. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

I když se to horko-těžko rozjíždí, stejně je na poměrně nudný začátek záhy snadno zapomenuto... Třeskuté gagy zejména v druhé polovině snímku jsou totiž tak zábavné a solar-plexusně úderné, až z toho běhá (takový ten příjemný) mráz po zádech. Phillips znovu dokazuje, že umí zručně dávkovat zdravý, nepřehnaně explicitní humor, a vstříkává do žil tu pravou dávku komediálního adrenalinu. V mém případě tudíž na uvodní "zívací" dvacetiminutovku milerád zapomenu: to, co předvádí Due Date v následujících minutách, je prostě nezapomenutelný legrační odvaz v režii dvou totálně rozdílných individuí, cestujících v jednom (malém) autě napříč USA. Po hangoverovské trefě do černého zasáhnul režisér pomezí osmičky a devítky... ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Ani neviem, kde zacat, ale snad musim spomenut 2 mena a to meno rezisera Todda Phillipsa a komika Zacha Galifianakisa. ,,Uznavam, ze sa aj mne skoro zauzlil jazyk, ale on ma take meno". :-) Tito dvaja ludia sa uz stretli pri blaznivej komedii PARBA VE VEGAS (2009) a aj v tejto komedii si Zach zahral velmi podobnu postavu, ako aj vo Vegas. Teda opät sympatickeho cloviecika z nizkym IQ, z ktoreho Robert Downey Jr. takmer stratil vsetky na nervy, teda najradsej by ho niekolkokrat prizabil, ale zase aj vybozkaval. Tolko nedobrovolnych dobrodruzstiev zaziju tito dvaja experti cestou cez pol Ameriky a nechtiac aj cez Mexiko, ze divak sa proste musi zasmiat, aj ked Parba ve Vegas sa mi pacila o trosku viac, preto sa uz dnes tesim na pokracovanie parby. Robert Downey sa hodi do vsetkych zanrov, ale Zach asi len do komedii, tak snad sa mu bude nadalej darit vyberat podobne ulohy, aby mohol divakov dalej zabavat. Najhumornejsie sceny: jazda cez hrbolce alebo kava z popolu mrtveho otca ... 10.11.2010 _______ Robert Downey Jr. - (Peter Highman) +++ Zach Galifianakis - (Ethan Tremblay) +++ Michelle Monaghan - (Sarah Highman) +++ Jamie Foxx - (Darryl) +++ Juliette Lewis - (Heidi) +++ Danny McBride - (Lonnie) +++ RZA - (Letiskový Screener) +++ Todd Phillps - (Barry) +++ Charlie Sheen - (Charlie Harper) +++ Produkcia: Todd Phillips +++ Hudba: Christophe Beck +++ (Videl v kine 09.11.2010) +++ ()

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

"Hele, vole, tvůj pes honí"... Neuvěřitelně okatá sázka na jistotu a spolu s ní hrozné zklamání. Zatímco Pařba ve Vegas byla spontánní a navzdory vší té zhovadilosti, která se v ní odehrávala, byla vlastně velmi inteligentní. Na doraz je oproti ní vypočítavé, neupřímné a navíc ne moc zábavné. Bere si to nejokatější a nejprovařenější z nezávislých hořkých komedií a road movie a kombinuje to s tím nejprůměrnějším z klasických hollywoodkých rychlokvašek, kterých vznikají tucty do roka (film typu Vrahouni, Exmanželka za odměnu a spousty dalších, které k nám díky bohu ani nejdou). Výsledek je roztahaný nedodělek, který není ani z poloviny tak vydařený, jak by si sám přál být a už vůbec ne tak zábavný. A snaha tvůrců přesvědčit nás o pravděpodobnosti vzniku přátelství mezi hlavními hrdiny je o to bolestivější, o co evidentnější je, že je naprosto vymodlená a nefunkční... ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Nikdy by ma ani vo sne nenapadlo, že po takej pičovine akou bola Opica s tým nesympatickým Grékom Kokotpulkisom , bude toto taká šupa! Tento road trip je plný neustále grádujúcich sa prekvapení a po tom, čo chlapi zdrhnú z Mexika, mi Kokotpulkis začal byť sympatický až tak, že som si ho nenormálne obľúbil ! (To ale neznamená, že s ním od teraz začnem vyhľadávať filmy!) No nič, je piatok a mne ostáva necelá hodinka do odchodu do rachoty na nočnú šichtu. Tento filmový zážitok mi ju rozhodne spríjemní, ako i to utrpenie byť medzi samými vidlákmi a kokotmi ! Už aj za to si to u mňa vyslúžilo jednu extra hviezdičku naviac. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (25)

  • Do kin byl snímek dodáván pod krycím názvem Maternity Day. (oje)

Súvisiace novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (viac)

Reklama

Reklama