Reklama

Reklama

Nastávajúci otec Peter Highman (Robert Downey Jr.) sa teší na príchod svojho prvého potomka, ktorý je plánovaný už o päť dní. Ponáhľa sa, aby chytil let z Atlanty domov a mohol byť s manželkou pri pôrode. Všetky jeho plány sa ale zmenia, keď na letisku stretne snaživého herca Ethana Tremblaya (Zach Galifianakis), ktorý k sebe priťahuje katastrofy ako magnet. Muži sú si podobní ako deň a noc. Peter je uhladený, usporiadaný manžel, ktorý má sem tam ľahko problém so sebaovládaním. Ethan je buď retardovaný, alebo z inej planéty, možno všetko dohromady. Každopádne je to rozporuplný človek, ktorý Peterovi urobí scénku v lietadle, vďaka ktorej majú obaja zákaz lietania. Peter nemá inú možnosť než nasadnúť do Ethanovho auta a spolu s ním a jeho psom sa vydať na dlhú cestu. Počas nej dôjde k zničeniu niekoľkých áut, jedného priateľstva a predovšetkým Peterových už tak dosť pošramotených nervov ... (TV Dajto)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (855)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No zadna komedie roku nebo neco takovyho se ani omylem nekona. Proste stokrat omletej pribeh o nesourody dvojce, v tomhle pripade vecne zamracenej architekt a vymletej herec s coklem, ktery jsou donuceny nekam cestovat a samozrejme se musi postupne sblizit. Takze je to takovej sled scenek ultimatni kokotina, hadka, udobreni a tak furt dokola. A popravde receno, celkove tu tech foru zas tak moc neni a tech ultimatnich jeste min. Film se ale nastesti muze oprit o skvelou dvojku, Downey se k Galifianakisovi dobre hodi a skvele si nahravaj na jednotlivy fory. Takze ackoliv sem se nijak zvlast nenasmal, tech 90 minut se u toho da v pohode zabavit. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Road movie je veľmi špecifický druh filmového žánru. Príbeh o ceste. Točí sa to predovšetkým v USA, vďaka rozľahlosti ich krajiny. Road movie môžu byť dramatické (Thelma a Louise), rebelské (Bezstarostná jazda), psychedelické (Strach a hnus v Las Vegas), komediálne (Divé svine), akčné (Polnočný beh), horrorové (Stopár), alebo aj vianočné (Na Vianoce budem doma). A aká bola road movie "Nadoraz" (Deadline), ktorú v roku 2010 natočil režisér Todd Phillips? Dvoma slovami by som to zhrnul, že bola jednoducho zábavná, simply funny. Nie je to filmový klenot, nekonal sa ani žiadny herecký koncert, a nie je to ani nijak zvlášť originálne dielo, ale nenudil som sa pri tom a občas som sa aj z chuti zasmial. Cesta s dvoma typovo rozdielnými maníkmi naprieč Spojenými štátmi americkými, z Atlanty do Los Angeles, mi ubehla ako nič. Bola to fajn jazda. *** ()

Reklama

gilmore_girl 

všetky recenzie používateľa

Po Parbe ve Vegas jsem se tohohle vytvoru docela obavala, ale nalakal me Robert Downey Jr., tak jsem to i pres odpor k Zachu Galifianakisovi zkusila. A jsem rada, protoze ackoli Zach tradicne nezklamal a naserviroval par nechutnosti a traparen vcetne masturbujiciho psa, Downey to vyvazil a spolu jim to docela klapalo. Musim rict, ze utek od mexickych hranic nemel chybu! A kdybych mela rict neco pozitivniho o Zachovi, pobavila me jeho chuze. Uvazovala jsem o ctyrech hvezdach, protoze to bylo fakt mile prekvapeni, ale nekonec zustanu u tri, jelikoz je to prece jen porad ta chlapska zabava. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Teraz ti niečo poviem. Nechám ťa tu. Nie preto, že ma kvôli tebe vyhodili z lietadla. Ani preto, že ma kvôli tebe strelil federálny agent gumovým projektilom. Ani preto, že si nás takmer zabil pri úplne zbytočnej autohavárii. Dokonca ani preto, že mi kvôli tebe dal nakladačku chlap na vozíku a ty si mi nepomohol. Nechám ťa tu preto, lebo sa mi HNUSÍŠ.“ Ak by som od večera stráveného v kine nechcel nič, len relaxovať pri dobrej americkej komédii s fajn hercami, dobrými dialógmi a vtipnými scénami a absurdnými hláškami ("Neznášam wafle."), zvolil by som tento film. Robert Downey a „tučný Ježiš“ tomu veľa dávajú i v pasážach, v ktorých tomu naopak veľa nedáva scenár. Iste, celé je to dosť neoriginálne (9 z 10 divákov vedelo hodinu dopredu, že skôr či neskôr dôjde na „varenie kávy“) a niektoré nápady nie sú uspokojivo dokončené (Jamie Foxx), ale podľa mňa to šliape tak, ako má. 70%? ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Podivná road movie. Pařba ve Vegas byla fajn, ale donekonečna z ní nejde těžit... Galifianakis se tak nějak zasekl v rolích dementů a mně moc nebavil. Zasmál jsem se jen párkrát a měl jsem dojem, že dát tohle individuum vedle Downeye Jr. bylo by to podobné jako by nekdo nutil ve filmu Anthonyho Hopkinse ve filmu prdět a krkat... Celkem jsem se na film těšil, ale to co jsem očekával nepřišlo. Dávám za dva kufry. * * ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (25)

  • Ethanovy (Zach Galifianakis) webové stránky itsrainingtwoandahalfmen.com v době uvedení filmu skutečně existovaly. (Linkyc)
  • Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) vo filme prednesie hlášku "Check yourself before you wreck yourself". Tá je odkazom na skladbu od rappera Ice Cubea, ktorá vo filme v závere zaznie v upravenej podobe. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (viac)

Reklama

Reklama