Reklama

Reklama

Na konci sveta. Táto putika, stojaca v ospalom mestečku Newton Haven je zaujímavá snáď len tým, že má byť cieľom veľmi odvážneho pivného maratónu pätice kamarátov. Tí sa ho pokúsili „zabehnúť“ už pred rokmi, ale vtedy na nich bolo tempo 12 pív – 12 barov – 1 noc príliš zbesilé. Potom ich osud rozvial na všetky strany, až kým sa Gary (Simon Pegg), ktorý v živote nič nedokázal rozhodol, že dokáže dokončiť aspoň legendárny ťah po krčmách v Newton Haven. Prehovorí ostatných kumpánov (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a spoločne sa po rokoch vydajú domov, aby sa stali nesmrteľnými. Lenže Newton Haven ich nevíta práve s otvorenou náručou. Stačí prvých pár pív a niekoľko veľmi bizarných príhod, aby si uvedomili, že v tomto meste niečo alebo niekto smrdí. Zrazu nebojujú len o úspešné zvládnutie ďalšieho piva, ale aj o vlastné krky. Cesta do krčmy Na konci sveta sa zdá byť omnoho náročnejšia než čakali. Ale vy by ste to vzdali, keby ste si mali naplniť sen z mladosti? A len tak mimochodom pritom zachrániť ľudstvo? (TV Markíza)

(viac)

Videá (22)

Trailer 2

Recenzie (789)

lamps 

všetky recenzie používateľa

Opět nezklamali. Nejenže znovu diváka zahltili po dobu 110 minut výbušným, nekompromisním a nespecifikovaným humorem, ale také velmi úspěšně navázali na svůj trend odvážné parodie na všechno, co se jim při psaní scénáře v hlavách namane. Již si vzali na paškál zombie horory a akční kriminálky, aby tentokrát nakopali do zadku všechny "revoluční" tvůrce science-fiction, jejichž příběhy už dobrých pár let často nemají s originalitou nic moc společného. První půlka coby čistokrevná komedie funguje výborně především zásluhou notně svérázného Peggova Garyho, který skrze vyprázdněné pivní půllitry atakuje pozici nejlepší Simonem vytvořené postavy vůbec, zatímco ta druhá ve znamení mimozemského spiknutí, robotů s modrou krví a stálé přítomnosti ohromného nadhledu a skvělých gagů je již dokonalou žánrovou jízdou, kterou snad každý od tria Wright-Pegg-Frost netrpělivě očekával. Udělat si ze všeho srandu a dávat absurdní rozměry i samo o sobě absurdním věcem se ne vždy vyplácí a má to pochopitelně svoje mouchy, ale zabaleno do pivního maratonu a zahráno pěticí nesmírně sympatických ožralů to prostě nemohlo dopadnout špatně :D A taky že nedopadlo.. 80% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá sci-fi komédia, ktorá je už tretím projektom tejto vydarenej komediálnej trojice. Má výborný príbeh o skupine dávnych priateľov, ktorí si už žijú svoje vlastné životy, ale jeden z nich sa rozhodne dať znovu partiu dokopy, aby dokončili to, čo začali pred rokmi, teda vo svojom rodnom mestečku zvládli pivný maratón naprieč dvanástimi pohostinstvami. Lenže čoskoro si uvedomujú, že množstvo piva a nevyriešené rozpory z minulosti nie sú ani zďaleka ich jediným problémom, keďže musia čeliť mimozemskej invázii. So spracovaním som dosť spokojný, ešte spočiatku som pociťoval trochu sklamanie, ale našťastie sa úroveň filmu po celý čas len vylepšuje. A tak po spojení starej partie ma to už začalo celkom baviť, po pripojení sci-fi prvku sa to ešte vylepší a úroveň filmu ide aj potom stále hore. Jedine by som trochu vytkol, že pomerne často už cítiť opakovanie a to nielen v rámci série, ale aj filmu, takže viacero typov scén sa zopakuje aj niekoľkokrát a tak to nepôsobí až tak rozmanito, ako by som chcel. Ale aj tak je pre mňa najdôležitejšie, že ma to väčšinu času dosť bavilo a vďaka samotného nápadu s mimozemskou inváziou som bol skutočne zvedavý, ako to bude pokračovať a všetko to vyvrcholí výbornou záverečnou dvadsaťminútovkou, to sa skutočne vydarilo. Ale za najväčší klad filmu považujem zvládnutie jednotlivých žánrov, či už samostatne, ale aj ich prepojenie. Ako komédia ma to sklamalo jedine zo začiatku, ale časom už začnú dobré vtipné situácie a hlášky pribúdať a hlavne záverečný veľkolepý dialóg medzi dvomi stranami je perfektný, sci-fi sa veľmi vydarilo, spôsob invázie a triky sa mi dosť páčili a veľkú pochvalu si zaslúži aj akcia, nájde sa tu niekoľko výborne natočených súbojov, ktoré sú nielen zábavné, ale aj nadmieru dynamické a potešia aj nejaké tie naháňačky. Herecké obsadenie je skvelé, samozrejme obzvlášť hlavné duo Simon Pegg a Nick Frost, ale potešia aj Martin Freeman, Paddy Considine, Rosamund Pike a v menšej úlohe aj Pierce Brosnan. Réžia a technická stránka sú perfektné, skvelá vizuálna stránka, efekty, ale aj zvládnutie jednotlivých žánrov, Edgar Wright opäť nesklamal. Z tejto neoficiálnej trilógie mi síce práve The World's end príde najslabší, ale to je len kvôli jej vysokej úrovni, inak v rámci žánru patrí stále medzi to najlepšie, čo sa dá v posledných rokoch nájsť. 74% ()

Reklama

kulyk 

všetky recenzie používateľa

To je... prostě tak - buď se Vám orosí reprodukční orgány radostí z fucktu, že se výkvět britské kinematografie zase jednou sešel, plivl si do dlaní a měl se čile k dílu, nebo budete hledat vši, muňky, filcky a jiný hravý hmyz. A že ho tam je. Netuším, zda se World´s end změní v kultovní záležitost, odhadl bych, že spíše ne. Ale mně ku štěstí stačí dostatečně ujetý příběh a pár mých milovaných držek, jak by pravil pan Svatý. Dnes ano. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Jen jsem čekal, kdy se objeví Funes a s gustem vrazí šroubovák do rachitické prdele pana Brosnana. Prachsprostá námětová vykrádačka antiufonského komanda ze Sentropé, osazená výkvětem britské komiky, nekomiky, trapnosti a Hobitem. Herecky perfektní, zrežírováno dokonale, ale až na tři opravdu vypečené vtípky je ten očekávaný tumor benigní, jeden smíchy zrovna dvakrát nepojde, a po hodině jsem začal mít toho furtdokolového ukopávání keramických hlav docela plný konečník. Nicméně proti zaoceánským sračkám se člověk nemusí alespoň stydět, co za trapné hovado v tom zase prdělo, takže jako kultivovaná taškařice k večernímu lahváči veskrze příjemné. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Vše, co bylo na Wrightovi zábavné, už je zde odfiltrováno někam do pryč. Zbyla jen namachrovanost, prázdná gesta, bezradnost, jak dát ději důvod ještě pokračovat. Nabízí se, že tenhle film natočila robotická kopie Edgara Wrighta. Vzpomínky zůstaly, ale duše zmizela. A natažený stupidní konec je poslední hřebíček. Mám hodně co dělat, abych našel důvod pro třetí hvězdu. 2 a 1/2 ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (26)

  • Rovnako ako v predchádzajúcich dieloch Cornettovej trilógie, aj v tejto snímke pije Simon Pegg (Gary King) pivo z rovnakého pohára - takzvaného Nonic pint glass, ktorý ma objem 568 ml. (redwik)
  • Luke Bromley (mladý Oliver) nosil nosnú protézu, aby sa dosiahla väčšia podobnosť s Martinom Freemanom (Oliver Chamberlain). (misterz)
  • Na všech parkovištích v Newton Haven stojí vozidla stejného typu, a to Opel Ampera. (Adrai)

Súvisiace novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (viac)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (viac)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (viac)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (viac)

Reklama

Reklama