Reklama

Reklama

VOD (1)

Akčnú komédiu natočil na motívy rovnomennej komiksovej mikrosérie Warrena Ellisa a animátora Cully Hammera režisér Robert Schwentke. Rozpráva príbeh bývalého agenta CIA Franka Mosesa, ktorý žije pokojným a idylickým životom na vidieku. Až dovtedy, keď sa ho nové vedenie CIA rozhodne zlikvidovať. V tú chvíľu nastáva súboj na život a na smrť medzi špičkovým, ale zostarnutým agentom a celým zvyškom CIA. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (1 453)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Nač žádat zvýšení penzí, když si můžem zvýšit adrenalin aneb Rota Elitních Důchodců s Prostenalem v kapse jde do akce. I když, ruku na srdce, kdo z vás by v tramvaji pustil takového "penzistu" jako je Willis sednout.. Pěkná, místy až sebeparodická vzpomínka na loňské sněhy, ale scházela tomu lehkost a upřímnost těch časů. Snaha o efekt naopak přebývala a může si to královna Alžběta kropit z těžkého kulometu dle libosti, ale já si druhý den na Red ani nevzpomněl. Že by mi začínal Alzheimer? Avokádo mi už listy taky nahodilo.. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $58miliónovTržby USA $90,380,162Tržby Celosvetovo $199,006,387Tržby za predaj Blu-ray v USA $17,939,526Tržby za predaj DVD v USA $44,654,390║ Tento rok 2010 vyšiel slušne aj po akčnej stránke(Parchanti, A-Team), uletenosť tomuto akčnému nárezu samozrejme nechýba a od Smrtonosnej pasce 4 si Bruce Willis konečne našiel opäť úlohu ktorá mu najviac sedí, pekne sa ukázali aj Freeman, Malkovich a Helen Mirren, fakt zaujímavý tím. A režisér Schwentke celkom slušne režisérsky obstál. bžunda /videl v kine: 80%/ ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

...a to som si myslel, že akčný film u mňa nedokáže zarezonovať. Žáner totiž nepustí a tak kvôli návratnosti a súčasnej limitovanej možnosti festivalových úspechov podbiehajú akčniaky zväčša masovému vkusu (t. j. štatistickému priemeru). RED sa trochu líši. Predovšetkým stavia do popredia nie mladosť a krásu, ale vyslúžilých veteránov. S nadhľadom servírujú humor zabalený do tuctového deja. Ukazujúceho, čo dávno všetci tušíme - zločincami nie sú ani zďaleka len tí, proti ktorým systém bojuje navonok s celým svojim bezpečnostným aparátom a médiami, ale že bezpečnostný aparát často len slúži zakrytiu trestnej činnosti veľkoformátových zločincov, zabývaných v najvyšších mocenských poschodiach štátu. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Old man my ass!!! Príjemné prekvapenie so slušnými akčnými scénami a bandou baviacich sa (polo)dôchodcov. Trochu prepracovať zápletku, zľahka skrátiť, zhutniť a mohla to byť akčná pecka roka. Ale už aj takto je to zábavnejšie ako A-Team a Knigh & Day dokopy. Navyše si môžete predstavovať, že Willis tu hrá tú istú postavu ako v Expendables. 7/10 ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Stará garda v tak trochu oldschool akčňáku. Celý je to natočený s lehkostí, má to švih, je to vtipný, výborný akční scény a skvěle to odsejpá. Jenom ty dialogy občas drhnou. Schwentke se zase o kousek překonal a natočil akční překvapení roku, které se může směle měřit s letošní akční elitou. A navíc mu hodně pomáhají herci. Bruce Willis už dlouho nebyl tak cool, Malkovich si to vyloženě užívá, Karl Urban je drsnej, Helen Mirren nevypadá s bouchačkou trapně a Mary-Louise Parker se svým úsměvem nikdy nic nezkazí. Ostatní herci jsou taky fajn, už dlouho jsem neviděl tak nabušený obsazení, ve kterým by i tu nejvedlejší postavu hrál trošku známej ksicht. Sympatický akční nášup skoro jak ze staré školy, ve kterém se pořád něco děje a člověk se nenudí. Takové filmy mě nikdy neomrzí.80% ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (23)

  • Natáčení probíhalo v Torontu a New Orleans. (oje)
  • Datum narození Franka Mosese, které má napsané ve svých dokumentech, je 19. 3. 1955, což je skutečné datum narození jeho hereckého představitele Bruce Willise. (MeanWhile)

Súvisiace novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (viac)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (viac)

Kevin Bacon opět zlotřilý

Kevin Bacon opět zlotřilý

01.08.2011

Několik let se pohyboval „mimo výsluní“, ale jako hlavní lotr v X-Men: První třídě zazářil (doslova) a tak ve světle áčkových reflektorů chvíli zůstane. Zahraje si totiž padoucha v nadpřirozené akční… (viac)

John Malkovich jako ruský kmotr

John Malkovich jako ruský kmotr

12.07.2011

Podle jeho výkonů v Red a Transformers 3 se zdá, že je v dobré herecké formě. Kromě hollywoodských blockbusterů si ale rád zahraje i v něčem menším. Třeba v italsko-litevské koprodukci Educazione… (viac)

Reklama

Reklama