Reklama

Reklama

Stav beztíže

(seriál)
  • USA Defying Gravity
USA / Kanada, 2009, 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizódy(13)

Píše se rok 2052. Na konec září je naplánován start vesmírného projektu Antares. Osmičlenná posádka vytrénovaných astronautů bude po šest let navštěvovat sedm planet sluneční soustavy. V týmu měl být i zkušený astronaut Maddux Donner. Kvůli nehodě, která se stala před pěti lety při výpravě na Mars, však nepoletí. Je pouhým náhradníkem. Stejně je na tom i jeho přítel a spolupracovník Ted Shaw. Tenkrát museli pro dobro mise a na rozkaz velitele odstartovat bez dvou kolegů, které nechali na povrchu Marsu zemřít… V baru se odehrává bouřlivá oslava a loučení se Zemí. Velitel projektu – odměřený Mike Goss – dává zrovna interview novinářům. Ti se diví, proč nebyli místo nezkušených nováčků do mise nasazeni Donner a Shaw. Rozhovor se opět vrací k tragédii na Marsu. Donner to psychicky neunese a napadne jednoho z reportérů... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (79)

cariada 

všetky recenzie používateľa

Tohle mě opravdu moc nebavilo, neustále pohledy co bylo před 5 lety, nás provází celou sérií. A v podstatě se nic moc neděje, ani se nakonec nedozvíme jak se Zoe dostane zpátky do programu, i když je to tam nepřímo ukázáno. Celý je to takový nevyvážený a příliš roztříštěný. Je dobře že to nepokračovalo dál. ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle mi sedlo. Moc rád bych se na tenhle sci-fi vesmírný seriál rád díval dál a nějak mi unikají místní žvásty o jakémsi Melrose Place. Mysteriozních sci-fi seriálů moc není a je mi dost líto, že to TV utla a více jak první sérii nikdo nikdy neuvidí. Možná neměli autoři promyšlený vliv druhého artefaktu, ale rozhodně jsem těch 13 dílů zkouknul takřka v kuse. No jo, po Life další zabitý seriál, co by měl smysl. Bohužel masy prahnou po ostatních blbinách typu Matky, Teorie atd.... ()

Reklama

Skleni 

všetky recenzie používateľa

Dlho som uvažoval ako hodnotiť tento seriál. Ide totiž o dve veci. Poriadne sa ešte nerozbehol. A nerád by som hodnotil z tak málo častí. Ale nedalo mi. Tento seriál mi doniesol moju vytúženú tému do viac častí. Odjakživa ma zaujímalo čo by sa dialo na takej lodi a ako to znáša ľudská psychika, ako by to všetko fungovalo. Keď som prvý krát videl Sunshine skoro som skolaboval. Tak krásny film. dostal som sa do Nirvány. Takmer. Pokazilo to len to monštrum. A presne to sa deje teraz tu. V DG. Integrácie neznámej entity do vesmírnej lode, ma hodne sklamalo. Celý čas sa jedná o vysoko dramatický a hodne umelecky silne natočený. Vo filme nepadnú blbé humorné keci ako v Dexterovi. Ani nelogické, sci-fi, komerčné hnusy ako v takom CSI. Prečo spomínam tieto ináč úplne odlišné seriály? Lebo obidve sa správajú ako seriózne a pritom majú menované problémy. Ďalšou vecou je perfektný scenár DG. Niekedy vidno veci ako napr. vysvetľovanie prečo ako čo fungovanie, čo je dosť podobné ako v Battlestar Galactica, kedy sa dialo dačo podobné. Niekedy je to rušivé, ale ináč je to paráda. trochu to odľahčuje atmosféru. Herecké výkony sú na úrovni. Trochu mi vadí prepletenosť ala LOST, ale ináč som veľmi spokojný. Najmä starostlivosť o ne je dosť dobrá vec. Flashback-y sa podarili. No a nakoniec tu je samozrejme ešte jedna vec. Pilot. to čo pri iných seriáloch má lákať a nabudiť túžbu, je pri tomto seriáy dajako ..no pokazené. Celá prvá časť mi rpišla chabá oproti iným prvým častiam ostatných seriálov. Ale je to asi dôsledkom zložitého deju. Ale kompenzáciou je následný obrovský posun v ďalších častiach. tie sú na prevysokej úrovni. Zatiaľ som spokojný. Zatiaľ je to teda všetko. Ešte sa vrátim po skončení série. A práve toho sa bojím. ako sa vyrovnajú s mystickou stránkou seriálu. No uvidíme. Dúfam, že to nebude kravina:-) 83% ()

LakiyL 

všetky recenzie používateľa

Najväčší nedostatok tohto seriálu vidím v dvoch veciach. Sú to hovory, ktoré sú praktizované hocikým a hocikedy. Na takejto misii by boli všetky spojenia so Zemou oficiálne a nie že si manžel zmyslí kedy sa mu zachce a "zatelefonuje" manželke. Druhou asi najväčšou hlúposťou je, že pri týchto telefonátoch nieje žiadne časové opozdenie. Je mi jasné ako by to komplikovalo všetky scény keby musia čakať na to, kým hovor príde na Zem a opačne ale mohli to aspoň nejako vysvetliť alebo vyriešiť inak. Veď keď v spravodajstve prenášajú signál zo štúdia reportérovi na miesto činu, už vtedy je tam mierna odozva a nie niekoľko miliónov kilometrov od Zeme. Jediné vysvetlenie je že sa dej odohráva v budúcnosti a s takýmto prenosom už ľudia nemajú problém (ak je to tak, mali to povedať). Antigravitačné obleky radšej ani neriešim. Nepáči sa mi ani to, že vo výcviku (najmä flashbacky z baru) sa kamarátia presne tí ľudia, ktorí sa dostanú na misiu (kandidátov bolo 32). Týmto nemienim seriál nejako zhadzovať, no keď sa už pustili do takéhoto projektu, v prvom rade si mali prejsť a vyriešiť zopár základných pravidiel. Páči sa mi začiatok a koniec časti, v ktorých má monológ hlavná postava a zceľuje tak hlavnú myšlienku každej epizódy (niečo ako Suresh v Heroes). Vykreslenie a fungovanie vesmírnej stanici je na úrovni (okrem spomínaných antigravitačných oblekov, no kto vie na akej technickej úrovni bude ľudstvo v roku 2052) a takisto aj vizuálna stránka má svoje čaro. Každou nasledujúcou epizódou som si utvrdzoval názor, že seriál je kvalitný a dosť prepracovaný. Vydarili sa aj flashbacky, ktoré ukazujú výcvik a misiu na Marse spred 10. rokov. Veľká škoda, že posledná epizóda je ako každá iná, teda seriál nemá dôstojný koniec. ()

bangee 

všetky recenzie používateľa

Po devíti dílech - Samotný seriál má výborný námět, výbornou kameru, propracovaný příběh, temnou a až chvílemi strašidelnou atmosféru, zajímavé obsazení herců, která jsou mi velmi sympatičtí ve svých rolích... Nicméně jedná se spíš o vesmírné drama, kde se primárně (zatím) řešili jednotlivé postavy a jejich vzájemné vztahy, prakticky nám autoři představili jednotlivé charaktery. Ale to se v klidu mohlo zvládnout za poloviční čas. TAkže moje hodnocení jsou zatím silnější tři hvězdičky, těším se, jak dál naloží s entitou Beta a že dálší směr seriálu se bude spíše ubírat cestou atmosférické akční sci-fi. ()

Galéria (166)

Reklama

Reklama