Reklama

Reklama

Life - najbohatší policajt

(seriál)
Krimi / Dráma / Mysteriózny / Komédia
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrajú:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(32)

Bývalý policajt Charlie Crews, ktorého po dvanástich rokoch prepustili z väzenia za zločin, ktorý nespáchal, sa snaží začleniť do normálneho života na slobode. Hoci pre falošné obvinenie prišiel o priateľov, rodinu a svoju prácu, predsa len niečo vo väzení získal - podarilo sa mu zmieriť s osudom a bojovať za spravodlivosť. Teraz sa vracia k svojej starej práci detektíva a je rozhodnutý získať svoj život naspäť. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (175)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nemali ste byť v tej base, čo ste tam dočerta robili?!“ – „Vždy sa tam nejako dostanem. Neviem, ako to robím.“ Predstavte si, že ste policajt, na ktorého narafičia zločin. Odsedíte si X rokov, nakoniec sa preukáže, že ste v skutočnosti nevinný. Od štátu dostanete mastné odškodné a NAPRIEK TOMU sa, už „oficiálne očistený“, vrátite do policajného zboru. Ale nikto z vašich nových kolegov nevie, či vám teraz, zocelenému šialenými zážitkami z minulosti (v base vám postupne, rad za radom, polámali väčšinu kostí v tele, predsa len – boli ste bývalý fízel) ide o pomstu alebo ste sa zbláznili (a čo z toho môže mať horšie následky). Vďaka obrovskému majetku vlastne nikomu príliš nepodliehate a ste svojím spôsobom nezávislý (ako vás niekto skorumpuje, keď máte vilu, autá a poriadnu zásobu ovocia?) a nad vecou (z nadriadených si robíte skôr srandu, než že by ste ich nejako extra brali vážne). TO je nápad dočerta! Damian Lewis (PAVUČINA SNOV, „Bratstvo neohrozených“, ŽIŤ PO SVOJOM) je pre mňa herecký objav pre rok 2010. Miloval by som ho aj v relácii o varení. Ku dňu, kedy píšem tento komentár, sú hotové dve série, spolu cca 30 epizód, no ďalšie vraj nikdy nevzniknú. Myslím si (je to pravdaže hypotéza), že keby seriál pokračoval a mal aspoň 5 sérií, dal by som „len“ 60%, lebo sa mi zdá, že tvorcovia už v druhej sezóne nabehli na „rutinný samospád“, ktorý stratil sviežosť (nie je pravda, že niečo také čaká ÚPLNE KAŽDÝ seriál, Houseovi by som to žral aj dvadsať rokov). Našťastie, projekt kvôli viacerým veciam (štrajk scenáristov, klesajúca sledovanosť) skončil iba po dvoch sezónach - a práve ZA NE dávam 80%. Už kvôli svojráznemu Lewisovi, jeho vtipnému doberaniu sa s kolegyňou a originálnym praktikám. Lewis je frajer. ()

DHDV 

všetky recenzie používateľa

Seriál, který je postaven na jedné postavě. Lewis v podstatě díky svému charismu táhne celý seriál sám a výhodou je, že to není herec, který se rychle okouká. Zápletky v seriálu sou jednou nadprůměrné jendou podprůměrné ale v dněšní době toho v krimi už moc nevymislíte. Ale ve vyšteřování upřednostňují osobní přístup než Hi-tehc věcičky a to se mi hodně líbí. Poku seriál skončí v právém čase budeto seriál, který si občas rád připomenu ale pokud bude ukončet a v poslední kapce nápadu scenárisů budu zklamán.. ()

Reklama

Mania 

všetky recenzie používateľa

Tenhle seriál mě opravdu příjemně překvapil. Čekala jsem omšelý typ kriminálek, které stále běží v tv a místo toho se předemně dostalo tohle. Hlavní hrdina je vtipný, sympatický a v těch správných chvílích nečitelný. Navíc je tady senzační Arkin, který sice místy klopýtá, ale celkovému dojmu určitě přidá. V druhé řadě se děj zamotává, což já osobně rozhodně oceňuji. ()

WANDRWALL 

všetky recenzie používateľa

Nespravedlivě odsouzení. Kolik jich asi právě sedí v base. zdejší, kde se převyhovává kolem 18 tisíc spoluobčanů a další tisíce čekají, až se uvolní místo. V jiných věznicích, kde už se i čeký občan ocitá, a nesedí jich v zahraničí zrovna málo. Je zajímavé sledovat mapku, kde sedí občané ČR, a za co. Sedí-li občan ČR v zahraničí, tak má tu výhodu, že se tam naučí dobře jazyk země, ve které si odpykává trest. když je zavřený neprávem, tak se s tím musí vyrovat. Tohle téma je tedy zajímavé, týká se dost lidí. V tomhle seriálu jde tedy o policajta, co si odseděl neprávem 12 let. A je tedy na něm jak naloží s těmi, co ho za mříže poslali. nepochybně má právo s nimi naložit právě tak, jako oni nakládali s ním. je to vysoce lidské a podobně mravní. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Musím se smutným povzdechem potvrdit Rodinova slova: Damian Lewis je sympaťák, má dobrou roli, seriál se z jednoho spatřeného dílu nejevil vůbec špatně. Jenže: kdykoliv výše zmíněný herec otevře klapačku, moje orezlá rybička (zakoupena v roce 1987 za mých prasátkových 6,- Kčs) mi párá kapsu a píchá mě tupým hrotem do zadele. Tenhle Hádkův úchylácký dabing jsem prostě nerozdýchala, někdy seriál okouknu v původním znění - zatím nehodnotím. EDIT 2015: Tenhle seriál má šmrnc, to se musí nechat. Ale není to holt úplně standarní kriminálka, vyžaduje trochu přemýšlení a smyslu pro humor, tak nejspíš proto "Life" u émerického publika celkem pohořel. Já bych ráda viděla víc. ()

Galéria (295)

Zaujímavosti (3)

  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)
  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (viac)

Reklama

Reklama