Reklama

Reklama

Extraterrestrial

  • Kanada The Visitors (neoficiálny názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

April sa spolu s priateľmi odoberie na rodinnú chatu do Echo Lake. V danej oblasti pred pár dňami za záhadných okolností zmizla mladá žena, po ktorej na mieste činu zostala len peňaženka s dokladmi. Hneď v prvú noc ostane partia mladých ľudí v šoku. Z vesmíru na Zem dopadá neidentifikovateľné lietajúce teleso, označované ako U.F.O. Kúsok od neho nachádzajú stopy neznámeho tvora, ktorý nepochádza z našej planéty. Na túto noc už nikto z nich nezabudne ... (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (134)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Pokud byste někdy potkali nějakýho emzáka, na nic nečekejte a hned ho něčím sejměte. Žádný přátelský a vstřícný chování vám nepomůže, na to zapomeňte, ti hajzlové totiž mají jedinej chtíč - letět sem přes půl Galaxie, aby tady s náma prováděli nějaký nechutný pokusy. Třeba s ostrou rotační anální sondou... Tahle rafinovaná komediální parodie na béčkové scifárny a horrorové vyvražďovačky se mi těžce líbila. Film zlomyslně skáče ze žánru do žánru, aby si divák až do poslední minuty nebyl vůbec ničím jistý. Myslím, že se jedná o kvalitativně skoro stejně výrazný posun v béčkovém žánru, jaký předloni přinesl geniální The Cabin in the Woods. Vtipné, pohledné, dobře zahrané, dobře zrežírované, se skvělou hudbou. Nebýt debilně třaslavé kamery... ale to už se zase opakuju. Kvůli hrozné kameře jsem chtěl dát "jen" čtyři, ale nalomil mě nejdřív matrixovský závěr s naprosto kulervoucím koncem a hned nato mě dorazila tak milá pocta mému bezkonkurenčně nejoblíbenějšímu seriálu (muž s cigaretou), že zapomínám na to, jak mě celou dobu srala ta zhovadilá kamera a všelijaké stroboskopické blikání a sázím plný počet. Aspoň do další projekce. P.S.: Chci dvojku s Emily Perkins!! / Z ostatních (zatím nemnoha) komentářů soudím, že parodičnost a nadsázku v tomhle skvělém spektáklu většina diváků vůbec nepostřehla... ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Úvodní scéna navnadí na řemeslně zvládnuté, mysteriózní UFO sci-fi, za které by se ani Mulder se Scullyovou nestyděli, ale s přibývajícími minutami se to začne mrvit. Ambice tu evidentně nebyly žádné, tvůrcům stačilo přežvejkat Akta X a Fire in the Sky. Což by na béčkovou zábavu možná i stačilo, protože podobných filmů moc není, ale to by zdejší hrdinové nesměli být tak otravní. Opravdu, ty postavy se snad předhání v tom, která bude působit nesympatičtěji. Vyhraje mimochodem pomocník šerifa, který to zvládne za dvě scény. Mimozemšťani navíc vyhlížejí tuctově a závěr to pošle do kytek už totálně. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

E.D. The Extrademential. Až sa hanbím priznať, že toto bola jedna z mojich tohtoročných najočakávanejších hororových noviniek (ale keď poriadny alien horor tu už pár rokov chýba!). Mal som si však hlbšie brať na zreteľ slogan „od tvorcov Grave Encounters“. Už to bola found-footage blbosť, ktorá síce mala pár efektných scén, ale trestuhodne nevyužila svoj potenciál a o ešte horšom pokračovaní radšej pomlčím. Pri Extraterrestrial však Vicious Brothers opäť dokazujú, že filmové remeslo im je cudzie, či už je to samotná réžia ako pri spomínaných Grave Encounters alebo písanie scenáro ako v tomto prípade. To, že Extraterrestial recykluje tie najotrepanejšie klišé z filmov s mimozemšťanmi (chudé, vysoké postavy s veľkými očami, pokusy na ľuďoch ...) by mi vôbec nevadilo, ten film dokonca má niekoľko námetovo veľmi dobre rozohraných scén - vo vani v kúpeľni, prvé objavenie havarovaného UFA, záver vo vesmírnej lodi a pod. – avšak ani jedna jediná z nich nefunguje. Akoby tvorcovia nemali potuchy čo chcú vlastne natočiť, jednu chvíľu sa snažia o sci-fi horor, aby o chvíľu mohli akúkoľvek snahu zabiť dementným humorom, úplne dementnými rozhovormi postáv alebo ich ešte dementnejším chovaním (na odlietajúce UFO pálim ohňostroj ...wtf... lebo doň vzali môjho priateľa, ktorému som však pred 15 minútami odmietla zásnuby, ale teraz ho chcem zachrániť ... najlepšie holými rukami na neznámej vesmírnej lodi plnej mimozemšťanov. To vážne nešlo vymyslieť niečo iné ako tú postavu na loď dostať? Veď možností je tisíce! A takáto scéna je v tom filme snáď každá druhá, napríklad pred vesmírnou loďou sa najlepšie uchránim tak, že sa skryjem v drevenej chatrčí a zatarasím okná). Keď v závere následne došlo aj na análnu sondu, tak som už nevedel, či to brať ako vyslovenú paródiu alebo len ako chabý, nefunkčný pokus o vtip. Navyše to celé vygraduje do nezmyselného, sentimentálneho záveru, ktorá sa úplne márne snaží vyvolať nejaký záujem o otravné postavy. V Extraterrestial sa kašle na nejakú atmosféru, tých pár ľakačiek vôbec nefunguje, snaží sa predviesť síce jednoduchú naháňačku po lese mimozemšťanmi, ale tá je absolútne nefunkčná, keďže režiséri nevedia vygradovať ani jednu scénu, vniesť do diania napätie, pracovať s tempom alebo akokoľvek to niečím zintenzívniť. V rámci možností to síce má slušný vizuál a záver vo vesmírnej lodi na pár sekúnd zaujme, ale inak tu nie je nič čo by stálo za pozornosť. CELKOVO: 1* (2/10) ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Jelikož filmu o emzácích zas tolik není, milostiv udělím aspoň ten průměrek. Z úvodu a předfinální scény by se mohlo zdát, že se jedná o ambiciózní dílko, no vata mezí tím odpovídá maximálně b+ kategorii. Z čehož však vstávají vlasy hrůzou, to jest ošuntělý kick na závěr. Jako mrknout se na Extraterrestrial dá, ale extra to teda nic není.....a od The Vicious Brothers by se teda dalo očekávat mnohem víc. 55% ()

zolo23 

všetky recenzie používateľa

Ja som nadmieru spokojný, na to s akým rozpočtom bol film natočený je to malý zázrak. Efekty sú výborné, rozmýšľam kedy som videl naposledy film na túto tému - únos, natočený bez jedinej hluchej minúty. Extraterrestrial má všetko čo si fanúšik "E.T.ho" môže želať. Kamera už od začiatku výborná, konečne je vidieť to podstatné v pasážach kde iný zlyhávajú na celej čiare - roztrasenej kamery je tu minimum. Na záver malý bonbónik o ktorom sa mi ani nesnívalo - prekvapko na 100%. Dal by som plný počet, ale tých posledných 5 minút si mohli tvorcovia odpustiť. Malo sa to skončiť proste "hore". ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (3)

  • V scéne, kde April volá so svojím otcom, je na pozadí vidieť súbor s filmom Grave Encounters (2011), ktorého scenár napísali taktiež The Vicious Brothers. (Marceloo)
  • Během produkce scény "anální sondy" se filmaři obrátili na specializované a kvalifikované pracovníky v oblasti sond. (Lajty)
  • V závere filmu, pri upratovaní miesta činu, všetko vedie muž, ktorý má oblek a zapáli si cigaretu. Ide o odkaz na postavu "The Smoking Man" zo seriálu The X-Files (od r. 1993), ktorú pôvodne stvárnil William B. Davis. (Lukoh)

Reklama

Reklama