Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavnou cenou pre víťaza automobilových pretekov je úplne nový pretekársky špeciál. Problém je v tom, že po dramatickom preteku prejdú cieľom, zakvačení do seba, dvaja pretekári súčasne. Kid (Terence Hill) a Ben (Bud Spencer). Auto je však iba jedno, a tak Kid navrhne, aby sa pretekali v tom, kto zje viac párkov a vypije viac piva. Ten, kto vyhrá, si zoberie výhru. Vyberú sa do lunaparku blízko Benovej dielne a v tunajšej reštaurácii sa do toho pustia. Tesne pred rozhodujúcim párkom sa však v lunaparku objaví banda gangstrov, ktorí pod vedením Attilu (Deogratias Huerta) a Binga (Luis Barbero) začnú demolovať všetko okolo seba a jednou z vecí, čo zničia, je tiež nové auto Bena a Kida. Jediným dôvodom, prečo gangstri v lunaparku vyčíňali, je ich šéf (John Sharp), ktorý sa na radu svojho psychiatra (Donald Pleasence) rozhodol ukázať všetkým, aký veľmi je zlý. Neurotický doktor núti šéfa, aby v podobných akciách pokračoval. Cieľom je dosiahnuť uzavretie lunaparku a na jeho mieste postaviť mrakodrap, z ktorého by doktor dostal desať percent zisku. Kým Kid sa v lunaparku zoznámi s krásnou povrazolezkyňou Lizou (Patty Shepardová), Ben spieva v miestnom zbore a v dielni nacvičuje novú pieseň. Navštívi ho tam Kid, ktorý ho presvedčí, že by mali od mafiánskeho bossa žiadať náhradu za zničený voz. Od slov k činom nie je ďaleko, a tak sa dostavia do jeho reštaurácie a dajú mu ultimátum. Ak nedostanú nové auto do zajtrajšieho poludnia, nahnevajú sa a budú zlí! Psychiater však šéfa presvedčí, že k nim musí byť nemilosrdný. Šéf preto prikáže Attilovi, aby to s nimi rýchlo vybavil. Aj keď sa gangster snaží zo všetkých síl, jeho pokusy zlikvidovať Kida a Bena sa nedaria. Dvojica si hravo poradí aj s niekoľkonásobnou presilou. Na druhý deň sa pred Benovou dielňou objaví desať motocyklistov, ktorí začnú dvojicu pretekárov provokovať. Tým sa ich po divokej naháňačke podarí vylákať na rozľahlú lúku za mestom, kde ich postupne jedného za druhým zlikvidujú. Doktor najme na elimináciu dvojice najlepšieho zabijaka z podsvetia, prezývaného Paganini (Manuel de Blas). Ani ten na Bena a Kida nemá. Nakoniec sa obaja priatelia objavia pred dverami šéfovej reštaurácie. A to už sú skutočne nahnevaní. Je isté, že šéf a jeho banda vzápätí zažijú veľmi krušné chvíle... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (512)

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Tohle byla úplně první komedie Budem Spencerem a Terence Hillem, co jsem viděl, a asi pro mě zůstane tou nejlepší od této bitkařské dvojice. Nejsem nijak velkým přívržencem tohoto typu humoru, ale v dobách socialistického Československa hold patřily jejich filmy k tomu nejlepšímu a nejzábavnějšímu, co se v TV a v kinech vůbec objevovalo, takže ty 4 hvězdičky jsou spíše ze sentimentu. ()

hrona 

všetky recenzie používateľa

Uno dos tres, Lalalala la la, lalalala la la., bm brm brlllllll bm brm brllllll.........hm........ HA!!!!!! Kdo by neznal nápěv sboru společně s bassbarytonem Budem, jako by snad ani nemohl existovat. Tento film, je rozhodně tou nejlepší show, kterou tito dva pánové kdy natočili. Skvěle rozehraný příběh, maestro Paganini, nadupaná autíčka, ještě silnější mašinky, hlášek k prasknutí a v neposlední řadě bitky, které málokoho nechají bez úsměvu. A k tomu ústřední píseň Dune Buggy, která baví do dnes. Děkuji za přečtení a já odcházím na teplé párky a studené pivo. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Z tejto Spencer/Hillovky som si pamätal len par scen, ale nemohol som si vôbec spomenut na zapletku. A uz viem preco. Ten film ziadny dej nema. Spenceovi a Hillovi znici jeden mafian ich milovanu buginu a oni od neho chcu novu naspät. Tato veta je komplikovanejsia ako samotny film pretoze ten tvori jedna akcna scena za druhou s minimom dialogovych scen. Prave z toho dôvodu tu postavy Spencera a Hilla ani nemaju nejaky charakter a preto tentoraz medzi nimi ani nie je akakolvek komedialna chemia. Nie je na to cas. Zo samotnych bitiek ma bavila prakticky len bitka v telocvicni, ktora bola komplikovanejsia ako je v tychto filmoch zvykom. Dalsie uz ma tak nezaujali. Rovnako ako ostatne akcne sceny. Nahanacky, zavod z uvodu, demolacie alebo hudobne cislo so zborom. Kedze ma v tomto filme nezaujali ustredne postavy, tak mi boli ukradnute aj ich akcne dobrodruzstva, napriek tomu, ze su prevedene kvalitne. Takze 1* davam za bitku v telocvicni a druhu za chytlavu ustrednu melodiu. 4/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Vyžahneš pivo, sníš párek, vyžahneš pivo, sníš párek. Kdo to první vzdá, zaplatí a přijde o buginu." Z mého hodnocení je patrně jasné, že dávná nostalgie střelila objektivitě zleva jednu terencehillovku a následně ji zatloukla do země pořádnou budspencerovkou. Sem totiž objektivita nepatří, protože každému zfackování mafiánů kdysi nadšeně tleskaly mé dětské ručičky a mí potomci v tom dneska neméně nadšeně pokračovali. Na své první povedené setkání s touto dvojicí zkrátka neumím a nechci zapomenout. Lalalala-lala lalalala-lala - Bombombom bombombom. ()

Aelita 

všetky recenzie používateľa

Dvě buginy, dva flegmatičtí rozzlobení závodníci, dva zloduchové zralí pro Freuda, dvě veselé rvačky a spousta prázdného místa mezi nimi. Celkem za dvě. Vysoké hodnocení tohoto filmu zřejmě vyplývá z nostalgie po dětství a původní lidové jednoduchosti, která je vlastní všem, kdo nevyrůstal od narození v akademii věd – jde jen o to, jak hluboko tu jednoduchost mají v sobě. Dejme tomu, že jsem tento film viděla příliš pozdě, když mne již zasáhla jakás takás výchova. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (34)

  • Během poslední bojové scény se množství balónků na podlaze zvýší z výšky kotníků na výšku hrudníku. (Rattus Rattus)
  • Na průvodní píseň „Dune Buggy“ vznikla česká verze s textem Pavla Žáka, nazpívala ji Hana Zagorová pod názvem „Jestli se rozzlobím, budu zlá“. (sator)
  • Exteriéry v okolí restaurace mafiánů, kde se odehrálo několik honiček, byly natočeny v Římě. Záběry z lunaparku a dálnice byly pořízeny na okraji Madridu. (korbitch22)

Súvisiace novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (viac)

Reklama

Reklama