Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po lodním neštěstí v zálivu nedaleko od San Francisca bere „Ghost“ – loď k lovu tuleňů – přeživší na palubu, mezi nimi také spisovatele Humphreye van Weydena. Kapitánem lodi je však „Mořský vlk“ Wolf Larsen, jenž se ukáže jako brutální a panovačný kapitán, který trosečníky nutí zůstat na palubě, aby tak doplnili jeho posádku. Pokus uniknout ze zajetí se stává bojem na život a na smrt. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (29)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrá dobrodružná dráma. A nielen v rámci televíznych filmov. Toto by pokojne obstálo aj v kinách - a ani by sa nemuselo veľmi skracovať. Tie takmer tri hodiny sú totiž pozoruhodne nahustené dramatickými udalosťami (neraz nekompromisne brutálnymi - napr. "amputácia" nohy žralokom) a tradičná televízna vata úplne absentuje. Čo je s prihliadnutím k faktu, že sa dobré tri štvrtiny filmu odohrávajú na palube jednej lode, úctyhodný výkon. Ako inak, film ťahá dopredu Thomas Kretschmann, ktorý tu predvádza jeden z najlepších výkonov vo svojej kariére. Jediná vážnejšia výhrada smeruje k dialógom o morálke, ktoré často šuchocú stránkami Londonovej predlohy. ()

pursulus 

všetky recenzie používateľa

Moře a jeho hlubiny.¬         Jako znalý knižní předlohy říkám, že tento dvoudílný snímek není špatný a "povrch" předlohy sleduje docela věrně. Zajímavé je, že napínavost a čtivost knihy neruší řada filosofických rozhovorů (zvláště mezi Vlkem Larsenem a "spisovatelem kritik"), kteréžto rozhovory zde řada uživatelů kritizuje. Důvod hledejme v naturelu oněch uživatelů a také v tom, že zatímco v tomto snímku jde o vsuvky, v knize tvoří tyto úvahy s vnějším příběhem celek nedílný.¬                 Spisovatel J. London nebyl člověkem, který by psaní přizpůsoboval výdělku, byl vždy svůj a jeho povídky a romány (nevyjímaje "Mořského vlka") nikdy nebyly tuctové, byť se námět kolikrát opakoval. Nepsal vymyšlené příběhy, vymyšlené v tom smyslu, že by byly přizpůsobovány, krouceny, psychologicky upravovány, hlavně aby se zalíbily a byly úspěšné, a tyto příběhy jsou, jako u každého skutečného umělce, vždy o něčem víc, než se ukazuje. Potíž je v tom, že ukázati tohle skloubení v přesvědčivé komposici tenhle snímek dobře nezvládl. ()

Reklama

eye candy 

všetky recenzie používateľa

V podstatě od chvíle kdy na loď nastoupí dámská společnost a začnou se rozmáhat pindy o lásce a ideálech to jde s do té doby perfektní hustou atmosférou panující na palubě rovnou do latríny a z překvapivě dobrého psychologického drama se nakonec celkem nečekaně vysemení filosofické dílo o morálce (nebo o čem vlastně) umocněné o něco stejně otřesnou a k uzoufání nudnou "romantickou" pasáží na opuštěném ostrově. Za první část lepší 4, druhá slabší 2. ()

mis-ko 

všetky recenzie používateľa

Prvá časť hustá a názorové konfrontácie kapitána s novým prírastkom na vysokej úrovni. Síce nie všetci sa chovajú logicky, ale atmosfére to neublížilo. Druhá časť podstatne horšia. S príchodom ženy na palubu stratil kapitán šťavu a po príchode utečencov na ostrov sa z toho stala dobre že nie ďalšia Modrá lagúna. Záverečná minimálne polhodina to celé potápa a ťahá hodnotenie dole. Škoda. ()

zigíš 

všetky recenzie používateľa

Jacka londona mám rád pre nekompromisnost v popisoch každodennej reality a hlavne rutiny a je fuk či na palube lodi, alkoholovom delíriu alebo na samotke v lochu .. nemci prekvapili a verne adaptovali jeho látku, ako fanda som spokojný (a bonusovo som ešte dostal démonický výkon Thomasa Kretschmanna) ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Jacka Londona. (Terva)
  • Natáčení probíhalo na Bahamách a v německém Berlíně. (Terva)

Reklama

Reklama