Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žili raz dvaja kníhkupci: vášnivá mladá žena Kathleen Kellyová (Meg Ryan), ktorá vlastní malé kníhkupectvo pre deti a majiteľ najväčšieho kníhkupectva na Manhattane Joe Fox (Tom Hanks), ktorý svojím podnikaním pripravil skoro všetky menšie kníhkupectvá o prácu. Ďalší obchod otvoril len pár domov od obchodu Kathleen, ktorý ona zdedila po svojej matke - obchod má 40-ročnú tradíciu a Kathleen má k nemu veľmi silný vzťah. V momente, keď zistí, že môže prísť o svoje dedičstvo i živobytie, spolieha sa na anonymného priateľa, ktorému dôveruje a váži si ho, a ktorého pozná len prostredníctvom e-mailu, cez ktorý si posielajú zamilované správy. Internetový priateľ Joe takisto zistí, ako veľmi ho Kathleen priťahuje. Keď sa však stretnú, obaja zisťujú, že ten druhý je vlastne ten, s ktorým sa vídavajú a urážajú takmer každý deň v konkurenčnom boji! Ako má Joe získať srdce ženy, ktorá ho i so všetkými jeho obchodmi smrteľne nenávidí...? (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (501)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nuž, čo mám napísať o tomto filme a neotravovať so svojimi výhradami a svojou náročnosťou k hodnoteniu romantických filmov, obzvlášť keď sú šmrncnuté komediálnym nádychom. Láska cez internet je mierne gýčovitá, mierne falošná, mierne zostarnutá romantická komédia, ktorá však obsahuje jedno veľké plus. Je milá a ústredný pár je vzorovo sympatický. A to pohodlne stačí na ponechanie pôvodného hodnotenia a tiež na to, že neľutujem tých takmer dvoch hodín na opätovné pozretie. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

V rámci krásného romantického poselství, které už je ale ve filmovém průmyslu přeci jen trochu pasé, funguje tenhle inteligentně pojatý příběh bezchybně. Celé dějové schéma je sice očekávané a je v podstatě jen o tom čekání, ale režisérka byla natolik zkušená a herci přesvědčiví, že jsem si počkal mile rád a z toho, jak šťastně a sladce vše dopadlo, jsem měl vážně nefalšovanou radost. Určitě jeden z nejhezčích žánrových filmů devadesátých let... ()

Reklama

Martyska 

všetky recenzie používateľa

Poznáte ten pocit keď si píšete s niekým bez toho aby ste ho poznali a napriek tomu cítite ako keby ste ho poznali celý život? Pohodový sentimentálny film pri ktorom som sa zasmiala a nevedela dočkať kedy už bude koniec a tí dvaja sa konečne stretnú. Nenapadá ma viac slov ako by som ho opísala ale bolo to výborné. Z filmu išiel pokoj ktorý sa potom prenesie aj na vás. No na záver ma napadla ešte jedna poznámka: Keby sa to stane aj v skutočnom živote... ()

joker.george 

všetky recenzie používateľa

Velmi milá romantická komedie, která dokáže pohladit, potěšit a povzbudit, ale kvalit Lásky nebeské pro mě nedosahuje. Hanks a Ryan mají až neuvěřitelnou chemii, ze které snímek čerpá. Dialogy i monology jsou často vybroušené, vtipné a inteligentní, a proto má spoustu vět, které se zde pronesou hloubku a krásu poetiky. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Tretia (a najlepšia) spolupráca Toma Hanksa a Meg Ryan (po Joe verzus sopka a Bezenných nociach v Seattli). Pri romantickej komédii je dôležitý ústredný pár, vtipné vedľajšie postavičky a prostredie, v ktorom sa odohráva. Tieto základné žánrové podmienky Láska cez internet spĺňa dokonale. Správňak Hanks je bez debaty, k tomu rozkošná Meg Ryan, rozprávkovo-čarovná atmosféra slnečného New Yorku (v ktorom akoby sa nikdy neudiala jediná vražda) a silné herecké obsadenie podporných rolí (Kinnear, Posey, Zahn, Chappelle). Nechýbajú pesničky, ani humor („Henry“). Hoci je to predsa len trocha dlhé a od polovice to de facto nedáva zmysel (SPOILER naozaj budete randiť s človekom, ktorý vám zničil milované podnikanie? SPOILER), stále zostal príjemný žánrový hollywoodsky žánrový oddych v najlepšom zmysle. Kino Považan NMnV 1999 ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (25)

  • Obchod, který ve filmu posloužil jako Fox Books, byl ve skutečnosti v té době nepoužívaný obchod Barney's mezi 17. ulicí a 7. avenue na Manhattanu. (don corleone)
  • Michael Palin měl hrát známého spisovatele, který pravidelně předčítá v obchodě Kathleen Kelly (Meg Ryan). I když bylo několik scén natočeno, do filmu se nakonec nedostaly. (don corleone)

Reklama

Reklama