Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žili raz dvaja kníhkupci: vášnivá mladá žena Kathleen Kellyová (Meg Ryan), ktorá vlastní malé kníhkupectvo pre deti a majiteľ najväčšieho kníhkupectva na Manhattane Joe Fox (Tom Hanks), ktorý svojím podnikaním pripravil skoro všetky menšie kníhkupectvá o prácu. Ďalší obchod otvoril len pár domov od obchodu Kathleen, ktorý ona zdedila po svojej matke - obchod má 40-ročnú tradíciu a Kathleen má k nemu veľmi silný vzťah. V momente, keď zistí, že môže prísť o svoje dedičstvo i živobytie, spolieha sa na anonymného priateľa, ktorému dôveruje a váži si ho, a ktorého pozná len prostredníctvom e-mailu, cez ktorý si posielajú zamilované správy. Internetový priateľ Joe takisto zistí, ako veľmi ho Kathleen priťahuje. Keď sa však stretnú, obaja zisťujú, že ten druhý je vlastne ten, s ktorým sa vídavajú a urážajú takmer každý deň v konkurenčnom boji! Ako má Joe získať srdce ženy, ktorá ho i so všetkými jeho obchodmi smrteľne nenávidí...? (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (501)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Takmer dokonalé. Meg Ryan a Tom Hanks sú skvelý. Sympatický, roztomilý a hlavne prirodzený. Nora Ephron natočila vrcholný príbeh svojej kariéry, ktorý sa môže pochváliť jednoduchosťou a typickou New Yorskou atmosférou, ktorú vie takto podať jedine Woody Allen. Príbeh plný úsmevných momentov a dojímavého konca, ktorý patri, k jedným z najkrajších. Naozaj jediná vec, ktorú tomu môžem vytknúť je neschopnosť vykresliť vedľajšie postavy do takej miery aby neboli rušivé. Chcel som rozhodne viac vzájomného vzťahu Hanksa a Ryanovej a nepotreboval som vidieť smutného pracovníka v knihkupectve, ani najlepšiu kamarátku a už rozhodne nie otca. Lebo nech ich postavy akokoľvek dotvárajú svet hlavných hrdinov, nikdy im neporadia nič, alebo ich neusmernia natoľko aby tam boli skutočne potrebný. A je ich tam na môj vkus až príliš veľa. Inak sa jedná o naozaj skvelý film, z neskutočne krásnou atmosférou a dokonalou romantickou líniou. Jedna z topky romantických komédií rokov 90. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Tretia (a najlepšia) spolupráca Toma Hanksa a Meg Ryan (po Joe verzus sopka a Bezenných nociach v Seattli). Pri romantickej komédii je dôležitý ústredný pár, vtipné vedľajšie postavičky a prostredie, v ktorom sa odohráva. Tieto základné žánrové podmienky Láska cez internet spĺňa dokonale. Správňak Hanks je bez debaty, k tomu rozkošná Meg Ryan, rozprávkovo-čarovná atmosféra slnečného New Yorku (v ktorom akoby sa nikdy neudiala jediná vražda) a silné herecké obsadenie podporných rolí (Kinnear, Posey, Zahn, Chappelle). Nechýbajú pesničky, ani humor („Henry“). Hoci je to predsa len trocha dlhé a od polovice to de facto nedáva zmysel (SPOILER naozaj budete randiť s človekom, ktorý vám zničil milované podnikanie? SPOILER), stále zostal príjemný žánrový hollywoodsky žánrový oddych v najlepšom zmysle. Kino Považan NMnV 1999 ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Nečudoval by som sa, keby Toma a Meg obsadili do štvrtej spolupráce, pretože tým dvom to naozaj iskrí, sekne a klape. Navyše má film nápad, ktorého prínos bol (priznajme si) v tej dobe pre nás zaostalejších (nie každý mal v '99tom net) niečím úplne novučkým. Z toho odohrávajúce sa vtipné scénky mali naozaj pestrý a svižný priebeh, až taký, že som si tú romantiku uvedomil až v závere. 80%. ()

Šimpy 

všetky recenzie používateľa

Romantické komedie mám rád a tohle mi spousta lidí doporučila, ale jsem snad jedinej, komu ten závěr přišel tak přitaženej za vlasy, až to není možný? Vždyť Hanks už od půlky filmu ví o identitě své milované a ona se mu v závěru vrhne do náručí, místo toho, aby ho pořádně sjela za to, že ji celou dobu tahal za fusekli. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Hodnocení filmu, který mně ani moc jako komedie nepřipadal, ublížila skutečnost, že jsem ho viděl v době, kdy internet ještě nebyl takový fenomén jako dnes, a tudíž mě téma chatování neoslovilo. S odstupem času dostává tenhle film realistický rozměr, i díky příjemným hereckým výkonům obou hlavních představitelů, a například závěrečná scéna, ve které se oba aktéři setkávají osobně, a do té doby se nikdy neviděli, působí velmi realisticky. Ale u těch třech hvězdiček bych raději zůstal. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (25)

  • Keď si na lodi Joe Fox (Tom Hanks) pripravuje martini, hádže do pohára olivu. V ďalšej scéne však oliva zmizla a hádže ju tam znova. (enoemis13)
  • Postava Jean Stapleton se jmenuje Birdie Conrad, což je narážka na postavu Conrad Birdie z muzikálu "Bye Bye Birdie". (don corleone)
  • Tom Hanks (Joe Fox) v době vzniku filmu komentoval, že "New York snese hodně. Například v Upper West Side se ještě pořád nevzpamatovali z natáčení Dvou tváří lásky. Jakmile uvidí náklaďák, tak se děsí, že Barbra Streisand přijela natáčet další film. Když jsme tam pracovali, tak se poblíž natáčel Stav obležení. Oni měli 92 náklaďáků, my jsme měli tři. Ale newyorčané jsou už na to všechno zvyklí." (NIRO)

Reklama

Reklama