Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (viac)
Trailer

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (211)

predators 

všetky recenzie používateľa

Hodně zvláštní to epidemie postihla poklidné kanadské městečko Pontypool... Radiové vysílání patří mezi nejrozšířenější zdělovací prostředky a nikdo si nedovede představit, co by mohlo nastat, kdyby se pomocí radiových vln šířil nebezpečný virus... No, malou představu vám může nabídnout toto drama s velice příjemně poslouchatelným Stephenem McHattiem. Jeho hlas mi ještě teď zní v uších...zní v uších...zní v uších... :-) PS: Pozor na obsah nahoře, sedí snad jen ve jménech :-) 67% ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Nezvyčajná nákaza šíriaca sa v blízkom mestečku, je tentoraz zachytená prostredníctvom malého rozhlasového týmu, o troch ľudí a sem tam nejakej tej návštevy, kde sa na kompletku celí film odohráva, dáva napriek komornej atmosfére pocítiť tú hrozbu vonku v štýle rozhlasového vysielania Vojny svetov. Originálny to počin by nemal ostať bez povšimnutia. ()

Reklama

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Pozeranie Pontypooliu som dlho odkladal. Filmový horor, ktorého základným stavebným materiálom je slovo a zvýrazňuje literárne hľadisko by možno lepšie fungoval ako kniha alebo rozhlasová hra. Napokon, odohráva sa v komornom prostredí štúdia rozhlasovej stanice, počas fujavice a je statický. Nehybnosť prebíja dobrý nápad a sila slova. Slovo má vplyv, je nákazlivé (konkrétne angličtina je nakazená), bolo na začiatku a bude aj na konci. Aj preto McDonald v závere vytiahol víziu "Armagedonu", ktorá sa síce celkom nevydarila, ale bol som spokojný. Viacero hororov sa bez blbých kecov ľahko zaobíde, ale Pontypool je výnimnkou. Je pomerne inteligentne verbalizovaný. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Napad je perfektni. Z lidi se stava neco jako zombici neustale opakujici slova, protoze urcita slova jsou sama o sobe nakazou. Lidi furt neco drmoli, mlati se do hlav a poziraj se. Jenze je tu jeden problem. Prvni tretinu se jeste nic nedeje a seznamujem se s postavama a je to vicemene takovy normalni rano moderatora radia, pricemz ale Stephen McHattie je naprostej borec, takze jen kuli nemu jsem neusnul. Druha tretina uz je lepsi, ale u ty je zase jinej problem, z radia a telefonu prichazej zpravy, ze po meste vypukaj nepokoje, lidi se poziraj, budovy vybuchujou, jenze vy z toho nic nevydite a ja si pripadal, jak kdyby mi nekdo popisoval nejakej masakr, u kteryho jsem chybel. Nastesti pak prijde treti tretina filmu a to uz se do radia nahrnou "zombici", chytne to spravne napinavou atmosferu a posledni pulhodinku jsem si proste uzil. Proste 3* za originalitu a McHattieho, bohuzel to ostatni nestoji moc za pozornost. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Napadá mě hned několik stylových úvodů, ale ani jeden by se neobešel bez spoilerování. Tak nic:) Jedná se o mysteriózní horor z prostředí rádiové stanice. PONTYPOOL určitě stojí za vidění, originalita (snad) beze všeho. Ale kam se poděla působivost? Dokud divák ví úplný hovno a ani netuší, tak je to dobrý, ale jakmile má jít do tuhého, místo děsu a vystupňování přijde komedie a ta to zabije. Přesto opakuju, stojí za vidění, může vás to ohromit stejně jako otrávit. Já jsem asi tak přesně na pomezí. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (2)

  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)

Reklama

Reklama