Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Horor
  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Thriller

Obľúbené filmy (9)

Dům ďábla

Dům ďábla (2009)

Keď sa ma hocikedy niekto spýta, aký horor mám najradšej, nepochybne odpoviem The House of the Devil. Na hodinu a pol sa znovu dostanete do 80. rokov a zabudnete na to, že už nejakú tú dobu žijeme v ďalšom miléniu. Atmosféra doby je vtesaná do každej sekundy snímky a čo je ešte dôležitjšie, hororová atmosféra tu je veľmi silná od úplného začiatku, čo je veľmi nevídané v dnešnej dobe hororov vsádzajúcich len na jednotlivé scény alebo ľakačky. Nič také od tohto filmu nečakajte, lebo to ani nedostanete. Surový, surový a ešte raz surový atmosferický horor, kde vám husiu kožu spôsobí všetko od mestských inzerátov, telefonáty, les, až po dom v ktorom sa hlavný dej odohráva. Jedným slovom strašidelné a každý fanúšik hororu si tento snímok do sýta užije, lebo je to jednoducho klenot a nebojím sa povedať, že sa z neho stane aj kultová záležitosť. 180 % a 5*

Maniak

Maniak (2012)

Psychopatická skľúčujúca rozprávka prerozprávaná cez obrázky po ktorej budete privoniavať k vlasom vašich partneriek o niečo častejšie.

Moon

Moon (2009)

Sci-Fi mysteriózny ťaživý film o tom, aké je to byť vo vesmíre úplne sám.. či? Veľmi príjemná jednohubka, ktorá vás zaleje osamoteným mesačným vánkom.

Pontypool

Pontypool (2008)

Pontypool, Pontypool, Pontypull, Pantypool...? Čo to má sakra vôbec znamenať? Nkto nevie, ale to nevadí, lebo pani Frenchovej sa stratila mačka a ak niekto uvidí Honey, zavolajte, pretože dýchať je ťažké a láska je mŕtva, že Honey? Honey, Honey Honey... Hmm, a to sa pritom stala taká čudná vec, zabúchala mi na okno zvláštna biela žena, niečo mi chcela povedať, ale kým som zroloval okno, bola preč. Tak to som bol ja, Mazzy a prajem vám krásny večer.. a nezabúdajte, dnes nie je koniec sveta, ale koniec dňa. Zajtra sa zobudíte a všetko bude ako predtým, zlatíčkovia. Hlavne sa nezbláznite a bozkajte sa..... Jednoducho prekvapenie. Očakával som komornejší zombie horror a dostal som dokonalý atmosferický horor so starým Dr. Housom v hlavnej úlohe. Film, ktorý neprináša len horor, napätie, strach, atmosféru a skvelé dialógy (monológy), ale v SLOVÁCH ukrýva odkaz a myšlienky, ktoré som naozaj nečakal. Dokonalý mix, dokonalý film, ktorý mi explodoval hlavu. Ou, a tá mačka sa našla? Honey? Honeeey.....

Coherence

Coherence (2013)

Toto je jeden z tých filmov pri ktorom najlepšie, čo môžete urobiť je to, že si o ňom pred pozretím nebudete nič hľadať. Veľmi, ale veľmi príjemný sci-fi snímok so silným nádychom thrilleru. Jeden dom, pár kamarátov, veľa dialógu a ani len minútka nudy, za čo dávam klobúk dolu. Jasný príklad toho, že na vznik veľkého filmu stačí málo a ak je niekto zvedavý, čo môže spôsobiť kométa a ľudské teoretizovanie, môžem len odporúčiť.

Dvojník

Dvojník (2013)

Knihou od Dostojevského som nedoknutý, takže predom pardón za moje prirovnania. Behom prvých 5 minút vás film pohltí svojou atmosférou a umeleckosťou. Okamžite sa vcítite do neviditeľného Simona, ktorému sa nelepí smola na päty, on v nej doslova pláva. Žena nezájem, v práci o ňom vie len on sám a keď už sa niekto pritrafí, tak ho má za "čudáka" a to sa odohráva vo svete, kde ľudia skáču z okien, akoby to bolo večernou vychádzkou. Ale čo ak môžete byť iný? Čo ak by existoval totálny opak vášho Ja? Skvelý, vtipný, zábavný a zároveň neskutočne depresívny film s Orwellovsko-Kafkofským nádychom o hľadaní svojho miesta v neľúbivom svete, šedej spoločnosti a predovšetkým.. o hľadaní samého seba. Pretože, je skvelé byť výnimočným...... alebo nie?