Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Horor
  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Thriller

Posledné recenzie (110)

plagát

Počatie (2024) odpad!

Taký film, ako keď chceš celý život strašne natočiť horor z prostredia kláštora, ale jediné, čo o takom prostredí vieš je len, že sú tam niekde mníšky a kríže. Horory s katolíckou tématikou mám hrozne rád, dokáže to dať tomu filmu neuveriteľný priestor na temnú, pochmúrnu a tajomnú atmosféru. Správny horor z kláštora si predstavujem taký, že aj zarytý ateista si po príchode domov z kina pokropí celý byt svätenou vodou, len tak pre istotu. Avšak vo filme Immaculate je celý tento potenciál absolútne nevyužitý a doslova spláchnutý. Bolo tu tak strašne veľa kadejakých drobných nápadov, takých záchytných bodov, od ktorých by sa dalo odpichnúť a trochu ten film odtiaľ nasmerovať správnym smerom, čím by ešte šiel nejako zachrániť - všetko z toho ale zostalo len nejakým mojim nevypočutým prianím, a každú minútu sa to rútilo len hlbšie a hlbšie do filmového pekla - skrátka, autori si sami vytvárali nejaké čiastkové nápady, ale miesto toho, aby ich rozvili, ich nechali plávať.. Prostredie teda absolútne nevyužité, dej predvídateľný, skôr nudný až absurdný, postavy slabé a len tak načrtnuté, nerozvinuté. Strašenie 0, napätie 0, bolo tam pár scén, kde ukázali nejaké násilie, aby sa film mohol formálne radiť medzi horory, pretože neexistuje zbytková kategória pre podobné počiny. Pre mňa veľké sklamanie a strata času a peňazí.

plagát

Insidious: Červené dvere (2023) 

Yess, konečne znova Insidious! ^^ Neviem, či sa pod moje hodnotenie nepodpísala nostalgia, ale mňa ten film celkom bavil, napriek tomu, že mám voči nemu niekoľko výhrad, za ktoré by som u iného filmu asi strhával hviezdy. Áno, je to horor, takže určite by som od neho asi chcel viac ľakania. Nečakal som od neho, že by priniesol od predošlých dielov ešte niečo prevratne inovatívne, naopak, uvítal by som viac kľudne aj recyklovaných ľakačiek použitých v minulosti, hlavne aby o čosi častejšie na diváka niečo vybaflo.. Príbeh samotný by bol skvelý - hoci tri štvrtiny filmu predstavuje len rozbeh deja, kedy postavy postupne len prichádzajú na to, čo ich to vlastne máta, nemyslím to ako výčitku. Ten megadlhý úvod mi príde ako logické a hlavne nenútené uvítanie do príbehu, absolútne ho nepovažujem za umelo predlžovanú alebo nudnú vatu. Výčitkou je až to, že sa samotné jadro deja už snažili napchať do tej poslednej štvrtiny, tu by som bol rád za aj 20-25 minút navyše. Práve táto časť deja, kde sa už konečne dostaneme k cestovaniu do mimotelovej dimenzie, je tá, kde sa mohli autori vyblázniť s ľakačkami a trochu viac ju zapojiť aj do samotného príbehu. Pretože takto mám po filme dojem, že tvorcovia po "úvode" úplne zbytočne zrýchlili, a odrazu v deji nekráčali, ale priam skákali, len aby už čo najrýchlejšie doskákali k titulkám...

plagát

Avatar: Cesta vody (2022) 

Ty krávo, to bola stopáž... Kým prvý Avatar bol pre masy, príbeh druhého v tejto šialenej dĺžke ocenia len nadšení fanúšikovia avatarovského univerza, pre ostatných to bude len dlhočizná demonštrácia súčasných možností počítačovej animácie... Samotný príbeh by nebol zlý (rozumej myšlienka za ním neni úplne tupá), ale chcelo by to skrátiť dĺžku filmu, aby sa ten scenár trochu skoncentroval, pretože takto sme sa v deji hýbali ozaj len milimetrovými krokmi, takže v lepšom prípade bude divák unudený, v tom horšom otrávený. Začalo ma baviť až akčnejšie finále, tomu spočiatku nemôžem absolútne nič vytknúť, lenže aj to finále nakoniec tak strašne pretiahli, až tiež postupne stratilo dych... Na druhú stranu, ak si niekto vybral Avatar len aby sa pokochal luxusným 3Dčkom, tak bude nadmieru spokojný (lenže v takom prípade nešiel na film, ale na pouťovou atrakci).

Posledné hodnotenia (500)

Prvé znamenie: Prichádza Satan! (2024)

24.04.2024

Ohňostroje (2023)

12.04.2024

Počatie (2024)

odpad! 21.03.2024

Imaginary: Neviditeľné zlo (2024)

19.03.2024

Baghead (2023)

08.03.2024

Duna: Časť druhá (2024)

07.03.2024

Duna (2021)

07.03.2024

Nočné kúpanie (2024)

24.01.2024

Blbý a blbší sú späť (2014)

05.01.2024

Reklama