Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Horor
  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Thriller

Zaujímavosti k filmom (4)

Stranger Things - Kapitola šestá: Do hloubky

Stranger Things - Kapitola šestá: Do hloubky (2022) (epizóda)

V kóde, ktorý sa Suzie snaží na počítači rozlúštiť, môžeme zahliadnuť vymyslenú webovú adresu, ktorá v čase vydania epizódy nebola zaregistrovaná. Trvalo jeden deň od vydania epizódy, než si ju všimol a zaregistroval jeden z fanúšikov seriálu.

Stranger Things - Kapitola šestá: Do hloubky

Stranger Things - Kapitola šestá: Do hloubky (2022) (epizóda)

V scéne, v ktorej sa hlavní hrdinovia pokúšajú na počítači rozlúštiť záhadný kód, sa v skutočnosti pozeráme na zdrojový kód webovej stránky, zapísaný vo formáte HTML. Samotný "programovací" jazyk HTML však vznikol až v 90. rokoch, navyše v tejto scéne vidíme už jeho novšiu verziu z roku 2009.

Titanic

Titanic (1997)

V poslednej scéne filmu, v ktorej sa Rose (Kate Winslet) opäť objaví na palube Titanicu, a kde sa opäť stretne s Jackom (Leonardo DiCaprio) a ostatnými zomrelými pasažiermi, sú na schodisku za Jackom hodiny. Tieto hodiny ukazujú čas 02:20, čo bol čas, kedy sa skutočný Titanic definitívne potopil a zmizol pod hladinou Atlantiku.

Takoví jsme

Takoví jsme (2013)

V 83. minúte, keď otec číta v Andersovom (Wyatt Russell) mobile SMS od doktora (Michael Parks), nečíta žiadnu SMS, ale dopredu napísanú poznámku v pripomienkovači. Zároveň si je možné všimnúť, že telefón je bez signálu.

Reklama