Reklama

Reklama

Klamári

(seriál)
Ukážka z filmu
Krimi / Dráma / Thriller / Mysteriózny
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvorcovia:

Samuel Baum

Hrajú:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(48)

Tim Roth ako Dr. Lightman je popredný svetový expert na odhaľovanie lží pomocou sledovania ľudskej mimiky, mikrovýrazov a gest. Dokonale dokáže analyzovať tvár, reč tela, hlas a reč, vďaka čomu vie rozpoznať pravdu. Analýzou výrazov tváre môže čítať aj pocity – od ukrývanej nenávisti cez sexuálnu príťažlivosť až po žiarlivosť. Tieto výnimočné schopnosti sú zároveň aj prekliatím v jeho osobnom živote, pretože aj rodina a priatelia klamú rovnako ľahko ako zločinci. Vo svojej spoločnosti The Lightman group, s ktorou spolupracujú napríklad FBI či CIA, spolu so svojimi kolegami odhaľuje rôzne zločiny a priznania. V prvom prípade sa dr. Lightman zaoberá prípadom mladíka z rodiny jehovistov obžalovaného z vraždy učiteľky a aférou kongresmana, ktorý si údajne platí služby prostitútky. V druhom prípade dr. Lightman vyšetruje údajné znásilnenie v armáde a súčasne aj preveruje vynikajúceho basketbalistu, ktorý vraj prijal úplatok... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Ukážka z filmu

Recenzie (239)

nunka 

všetky recenzie používateľa

Dr.Lightman má v malíčku behaviorálnu psychológiu a do detailov naštudovaného Darwina, Ekmana a ostatných bádateľov, ktorí zasvätili svoj život rozpoznávaniu a analýze emócií. Vo svojej profesii využíva princípy evolučne podmienených výrazov tváre, z ktorých dokáže v kriminalistickom prostredí vydedukovať aj nemožné. Námet na seriál je skutočne bombastický, avšak spôsob, akým Dr.Lightman a jeho skupinka odborníkov analyzuje zapeklité problémy nemôže s obrovskou dávkou nadsázky konkurovať ani MacGyverovi. Diel za dielom je ako cez kopirák, po dosť slabom úvode 1.série sa ani ostatné diely veľmi nepolepšili. V momentoch, kedy sa na základe jedného mikrovýrazu podozriví bez namietania priznajú a prestanú klamať je podľa mňa úplný seriálový prešlap. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

První série - 80% Druhá série - první dojem - 70% Lie to me je seriál jasně založený na tom, že v něm hlavní roli má Tim Roth. Neříkám, že nikdo jiný by ji nezvládnul, ale charismatický člověk byl nutnost. Jeho roztěkané herectví poprvé dokážu ocenit a i když v některých filmech mě vyloženě otravuje, sem se skvěle hodí - bez Rotha by to zkrátka nebylo ono. ()

Reklama

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Neviem, možno som mal len smolu na práve aktuálnu epizódu, no neverím, že by tie ostatné boli nejak drasticky odlišné. Pretože samotná metodika vševidiaceho Dr. Lightmana, ktorý v priebehu pár minút na základe toho, že sa v daný moment podozrivý trebárs vŕtal v nose alebo "nečakane" žmurkol, vydedukuje, že to musí byť náš hľadaný vrah, je pekne povedané smiešna, trápna, príliš vykonštruovaná a celok tým pádom pre mňa nepozerateľný... 30% ()

Frakira 

všetky recenzie používateľa

Je to průměrný seriál (případy, které se řeší jsou opravdu "a la kriminálka XY"), který má ale zajímavou metodiku vyšetřování (na základě gest a mimiky) a navíc se vtipně strefuje do celebrit a zejména politiků-prezidentů :o) Víc než dva díly po sobě už jednoho trochu nudí, nicméně Tim vás dokáže přesvědčit abyste se postupně koukli i na další díly. Beru to jako příjemnou oddechovku a začínám si všímat výrazů lidí kolem sebe... ()

Douglas 

všetky recenzie používateľa

Jsem upřímně šokován, jak dokázali v rámci formátu kvazivědeckého kriminálního seriálu natočit něco tak otevřeně - a zároveň decentně - kritického vůči Americe. Většina CSI-model napodobujících seriálů naopak potvrzuje jistoty amerického systému, Lie to Me tyto jistoty (a obecně hodnotové systémy) velmi systematicky nabourává. ()

Galéria (603)

Zaujímavosti (6)

  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)
  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)
  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)

Reklama

Reklama