Reklama

Reklama

Muž, zúfalý z toho, že nevie zplatiť dlh svojej bývalej, sa rozhodne vykradnúť dom svojho nového zamestnávateľa. To ešťe ale netuší, že dom si vybral aj iný zlodej, ktorému ale nejde ani tak o majetok. Ten v dome nastražil veľa pascí a jeho záľubou je mučenie obetí. Vtedy sa jednoduchá lúpež zmení na útek. Útek na peklo. A peklo na krásny sen oproti tomu, čo ich naozaj čaká. (Skleni)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (460)

petero 

všetky recenzie používateľa

Collector je prvý režijný počin jedného z dvojice scenáristov sérií Saw a Feast a skoro scenáristov nového Hellraisera. Treba povedať že réžia mu ide od ruky (v tom dobrom zmysle) a i čo sa týka scenára sa tvorca predviedol v zatiaľ najlepšom svetle. Collektor disponuje feelingom Hellraisera i Saw sérii a scenár, kde hlavným hrdinom je lupič, ktorý pri svojom záťahu pristihne rodinu domu v rukách vraha, ktorý ich mučí tými najdrastickejšími spôsobmi a popritom v celom dome ponastavoval smrteľné pasce, je dostatočne lákavý. ()

Zeck 

všetky recenzie používateľa

Absolutní vrchol žánru. Čekal jsem další ubohou řezničinu ve stylu Saw, nebo Uvnitř, kde se hraje primárně na množství krve na stropě, mozků na stěně a střev na podlaze. Opak je pravdou. Sběratel je filmem, kde hlavní roli sehrává napětí, řezničina je sekundární záležitostí. Hrají zde charismatické postavy, které dokáží diváka chytnou za koule, děti, které jsou průserem skoro v každém hororovém filmu, sem pasují a filmu přidávají. Celkově film hraje na honosnou strunu, kde nic nevypadá levně a bečkově. Hudba je úžasná, neobehraná a skvěle dokresule film, který skvěle graduje a bez pár logických chybek je téměř dokonalým. Vadí mi pouze a opět konec, který se nenaučí scénáristé ze zámoří snad ani za sto dalších let. 90% 24.04. 2010 ()

Reklama

TheMaker 

všetky recenzie používateľa

Opravdu napínavý film od začátku do konce. Po celou dobu filmu jsem nedýchal :) Samozřejmě se nesmíte hrabat v logice, to bychom tu našli "pár" chyb. Prostě vypnout mozek, zabořit ruku do hromádky popcornu a jen se dívat. Film mi utekl strašně rychle. Se Saw bych to neporovnával, ale pokud bych musel, tak musím říci, že tohle mě bavilo o mnoho více. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý hororový thriller. Má dosť dobrý príbeh o robotníkovi, ktorého rozvedená žena má vážne problémy s úžerníkmi a tak sa rozhodne vykradnúť dom svojho súčasného zamestnávateľa, o ktorom vie, že odchádza aj s rodinou na dovolenku, ale po príchode do očakávane prázdneho domu si po chvíli uvedomí, že nie je všetko v poriadku, pretože rodina neodišla, ale stala sa terčom brutálneho vraha, ktorý po dome rozmiestil pasce a urobil z neho takmer nepriepustnú pevnosť. Spracovanie je celkom slušné, úvodná dvadsaťminútovka dobre oboznámi s problémami hlavného hrdiny a tak mu nie je problém fandiť ani pri jeho nelegálnych plánoch a potom už dostane plný priestor táto pomerne originálna zápletka, ktorá síce po oboznámení s ňou už ani nemá moc čím prekvapiť, prakticky len kombinuje niekoľko známych filmov tohto žánru, ale nemám s tým problém, stále sa niečo deje, za čo môže samozrejme hlavne výber prostredia, všetko je podané nadpriemerne, síce logika občas zakolíše, ale všetko len v medziach žánru, takže s tým nemám problém, zaujal ma aj úplný záver, som spokojný. Film je na tom dobre aj po klasických hororových stránkach, často funguje napätie, to pomalé plýženie po dome má svoje čaro, zaujme aj pár slušných pascí a úmrtí, napríklad scéna s pascami na medvede, je sa na čo pozerať. Herecké obsadenie sa mi páči, Josh Stewart v hlavnej úlohe a má takmer celý priestor, tých pár zvyšných postáv má len pár minút, ale nikto z nich nesklame. A pochvalu si samozrejme zaslúži aj postava záporáka, zaujal ma jeho vzhľad, štýl pohybu, samozrejme pasce a celá tá mytológia vytvorená okolo neho, rád ho uvidím znovu. Réžia a technická stránka sú v rámci žánru rozhodne nadpriemerné, zaujímavý vizuál, celé to pôsobí správne dynamicky, tu som spokojný. The Collector určite nie je nejaký hororový kult, ale sympatická žánrovka, ktorá sa dá pozrieť znovu a priniesla aspoň mierne oživenie do tohto žánru. 72% ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

V podstatě velká spokojenost, i když je horor se známým plakátem dost nepříjemná podívaná i pro otrlé povahy. Hned po první půlhodině je jasně vidět, že se na Collectorovi opravdu nějakým způsobem podíleli tvůrci Saw. Několik záběrů je vyloženě nechutných (žiletky, telefon), jen aby záhy vyvolaly na divákově tváři sadistický úsměv. Aneb Peter Jackson nebo Sam Raimi by měli radost. Za ohromné plus považuji, že film je od příchodu do domu plného nástrah napínavý celých 50 minut, a nepoleví až do (kupodivu nečekaného) konce. Ani úvod není zbytečně natahovaný, a nakonec tak zamrzí jen nevýrazný hlavní hrdina, tupá inteligence mučených a několik zbytečných záběrů. Všechno ostatní včetně parádního psycho-soundtracku se víceméně povedlo. Prsa Madeline Zimy velmi potěšily :-). ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (17)

  • Keď auto Zberateľa narazí zozadu do ambulancie, na počudovanie má v nasledujúcich záberoch úplne nepoškodenú prednú časť masky. (beso74)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Treeboo)
  • DVD verzia obsahuje dve vymazané scény a tiež alternatívny koniec. (Arsenal83)

Reklama

Reklama