Reklama

Reklama

Milionár

(relácia)
všetky plagáty
Súťažný
Slovensko, 2000

Obsahy(1)

Svetoznáma vedomostná súťaž, na Slovensku s moderátorom Martinom Nikodímom. Súťažiaci sa postupne dostáva cez vedomostné otázky so 4 možnosťami až k vytúženej výhre. Má k dispozícii troch žolíkov a to priateľ na telefóne, 50 na 50 a opýtať sa publika. (lilina133)

Recenzie (30)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Malachovskej časti som nevidel, ale Nikodým sa pre túto reláciu narodil. Je to ten správny sliz, ktorý dokáže podobný typ relácie utiahnuť a divákovi napínavo sprostredkovať. Skoro ako ten Ind z Milionára z chatrče. Je na divákoch, či takýto typ relácie berú ako vzdelávací, alebo im ide iba o držanie palcov súťažiacim. Ja som to skombinoval. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Otázky zo života, za ktorých správne zodpovedanie, ak vás vyberú z davu prihlásených môžte vyhrať nemalé sumy peňazí. Tak ako povedali vo filme Milionár z chatrče, bol to pre bežné obyvateľstvo akýsi únik z tvrdej reality a šanca v tak chudobnom štáte si niečo zarobiť a zmeniť život, samozrejme televízie na tom zarobili viac, je to ako stávky, či loto, len tu vám položia ešte pár inteligenčných otázok. Samozrejme do toho to tmavomodré prostredie, napätá atmosféra s hudbou akoby hymnickou a tlkotami srdca na nabudenie miernych obáv, strachu, napätia a koniec koncov zaujímavosti. Sledovateľné, občas poučné, jednoducho celkom príjemné. ()

Reklama

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Ťažká záležitosť. Uviezť tento program na obrazovky vo svetovej kvalite nie je vôbec ľahké. Moderátor musí byť obrovská osobnosť a ,,ľud,, musí byť dosťi múdre, aby sa otázky mohli pohybovať na širšej škále s cieľom nutnosti hlbšieho zamyslenia sa. Slovenská edícia sa nemala za čo hanbiť. Videl som viacero dielov s Martinom Nikodímom a užil som si pravdivé rodinné napätie nejaký ten piatok večer. Ako to však vo svete býva, nič nevydrží naveky. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Slovenská verzia úspešného súťažného televízneho formátu je hlboko podpriemerná. Každý kto videl túto reláciu pred pár rokmi v českej komerčnej televízii Nova a to ako výborne ju moderoval charizmatický Vladimír Čech si musí pri slovenskom "Milionárovi" len smutne povzdychnúť. Nikodým bol nezaujímavý, fádny a nudný, ale pionerská vedúca Malachovská to už úplne pochovala. * ()

Mire 

všetky recenzie používateľa

Zo začiatku veľmi pozerateľné, ale postupne to upadalo do čoraz hlbšieho stereotypu a nudy. Ani vynovený Milionár už nebol to čo bol kedysi. Pamätám sa ako som niekedy na konci roku 2000 so zatajeným dychom pozeral s babkou diel kde sa jeden očividne veľmi vzdelaný pán dostal na poslednú otázku a svoje vedomosti zúročil v jackpot vo výške jeden milión korún. Odvtedy ho pokorili len výškou dosiahnutej výhry (keď sa posunula nahor), ale okrem neho nikto nezodpovedal poslednú pätnástu otázku. Milionár s odpornou Malachovskou radšej nespomínať. Z nostalgie ktorú veľmi neprechovávam dva hviezdy. ()

Zaujímavosti (8)

  • 3.7.2001 Košičan Emila G. Dostal podal v zákulisí sťažnosť, že mu neuznali správnu odpoveď. Produkcia oznámila, že otázka je zle formulovaná a preto sú správne odpovede obidve, čiže aj pána Emila. Emil napokon súhlasil s pokračovaním a opätovne si sadol do kresla, akoby mu túto spornú otázku ani nepoložili. Nakoniec odišiel domov so sumou päťtisíc korún. (Raccoon.city)
  • Na Slovensku ju v rokoch 2000 až 2006 vysielala TV Markíza, kde hlavná výhra bola najskôr 1 milión, neskôr 5 miliónov slovenských korún. Sledovanosť sa hýbala niekedy aj okolo 2 miliónov divákov. V roku 2007 súťaž vysielala verejnoprávna STV 1. Pribudol nový žolík - tzv. "switch" alebo "výmena otázky". Tohto žolíka získal súťažiaci po zodpovedaní prvej garantovanej hranice. Hlavná výhra sa zdvojnásobila až na 10 miliónov slovenský korún, na obrazovkách STV-čky sa vysielal necelý rok, a kvôli nízkej sledovanosti si diváci mohli pozrieť poslednú časť koncom marca roku 2008. (Raccoon.city)
  • Jediným súťažiacim, ktorý vyhral hlavnú cenu v slovenskej verzii Milionára, bol žilinčan Róbert Zváč dňa 22.12.2000. Hlavná cena bola vtedy 1 000 000 Sk. (VasylDeBylak)

Reklama

Reklama