Reklama

Reklama

Janov

(festivalový názov)
  • Česko Spálené mosty (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Joe je Angličan, ktorý žije s rodinou v Spojených štátoch. Jedného dňa manželka vezie ich dcéry domov a v náhlej roztržitosti tragicky havaruje. Trúchliaci Joe sa rozhodne prijať ponuku učiteľa v Taliansku. Dúfa, že zmena jemu aj dcéram pomôže zmierniť veľkú prázdnotu nad stratou milovanej osoby. Rodina sa ocitá v prostredí, obklopenom oslnivou kombináciou stredovekej renesancie a súčasných vplyvov... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (54)

Fridecka 

všetky recenzie používateľa

Colin Firth v roli otce dvou dcer, které přišly o matku. Poněkud smutný úvod je vzápětí zmírněn odchodem rodiny do Itálie, do prostředí kulturně hodně odlišného od amerického. Z filmu sice dýchá chmurná nálada, ale prostřednictvím prosluněného města u moře, s nadějí a pocitem bezpečí v závěsu. Všichni členové rodiny si po svém prožívají své truchlení a zacelují náhle vzniklé prázdné místo v životě. Není to ten typ filmu co vás zaručeně rozpláče, ale objevuje se v něm smutek, který je nutné prožít a jít a žít dál a nemarnit život sobě a bližním, kteří zůstali naživu. ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Obyčejný, civilní a střízlivý příběh, který si na nic nehraje. Skoro jako bych sledovala osudy rodiny ze sousedství. Téma to bylo silné a k zamyšlení, ale bohužel se někam rozplynulo a není nikdo, kdo by věděl kam. Nedokázala mě uchvátit ani ta všude přítomná melancholie, která z filmu přímo přetéká až máte pocit, že se vám rozlije po obýváku. ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

čojaviem . . . som na rozpakoch a možno by som v takomto stave ani nemal hodnotiť/komentovať . . . bolo príjemné sleodvať slečnu Hollandovú (len keby ešte pár kíl pribrala), civilné a nevtieravé herectvo pána Firtha konečne v inej polohe (lepšej - povedal by som po všetkých tých britských romantikách) a "nezávislú (ak mám použiť takýto sprostý výraz) réžiu . . . ktovie prečo mi to pripomínalo Saurov Cria cuervos (možno tá záverečná scéna?), výborná je scéna pohreb/guľovačka, pozoruhodný strih . . . Winterbottom je "sakra" zvláštny chlapík . . . ()

sona123 

všetky recenzie používateľa

Má vůbec Colin Firth ještě co nabídnout? Jediné, co se tu tedy ve skutečnosti nabízí, jsou fyzické přednosti W. Holland (je skutečně půvabná) a tajuplné uličky Janova. Všichni se jimi proplétají, snaží se vyrovnat se smrtí matky/manželky a začít nový život, daleko od domova, každý po svém. Snaha čiší z každého záběru, ale vychází vniveč. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Janov len tak mimochodom pozvolna plynie, až zabudnete, že ste možno na začiatku od neho očakávali nejaké dramatické zvraty, alebo silné emocionálne scény. Ťažko povedať, čo Winterbottoma (a hviezdy v hlavných úlohách) zaujalo na tuctovom scenári, možno podobná skúsenosť niekoho z ich okolia. Film má peknú myšlienku, najskôr by sme mali dať dokopy rozbité rodinné vzťahy, inak nám tie nové partnerské, v ktorých hľadáme falošné východisko, nevyjdu. Alebo aspoň niečo v tom zmysle. Mne to pripadalo na festivalový film trochu málo a pozerám, že tu nie som sám. Nakoniec vám najviac utkvie v pamäti krásne talianske prostredie. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (3)

Reklama

Reklama