Reklama

Reklama

Madisonské mosty

  • Česko Madisonské mosty (viac)
TV spot

Obsahy(1)

Súrodenci Carolyn a Michael s právnikom riešia pozostalosť po matke Francesce. Prekvapí ich jej žiadosť byť spopolnená a rozprášená z neďalekého mostu. Potom však medzi jej vecami objavia závet istého Roberta Kincaida, ktorý si prial presne to isté. Keď sa v jednom z matkiných listov dozvedia, že Francesca mala kedysi s Kincaidom krátku známosť, začítajú sa do jej denníkov... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (530)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nestačí byť dobrým človekom, mužom a starostlivým otcom. Na to aby bola žena vo vzťahu spokojná a šťastná treba asi niečo viac ako len nechať ju stáť pri hrncoch a každodennom kolobehu pozostávajúceho z maličkostí a drobností okolo detí a rodiny. Čím viac človek starne, tým ľahšie si uvedomuje prípadnú nenaplnenosť zvojho bytia a to môže byť niekedy veľmi deprimujúce. Zároveň akákoľvek vyhliadka na zlepšenie a vytrhnutie zo stereotypu môže byť neodolateľne lákavá... Ako bolo aj vo filme vyslovené, niečo také môže prísť len raz za život. Už od prvého momentu ako vkročí C. Eastwood do kuchyne M. Streep je jasné, že práve nastal takýto moment. Od zamilovania až po postupné vytriezvenie a reálne zhodnotenie ich vzťahu tak má divák možnosť sledovať herecký koncert oboch hviezd, najmä M. Streep, ktorá si toho Oscara právom zaslúžila. Emočná stránka s ohľadom na celú situáciu tu v priebehu deja pekne pomaly stále narastá, pričom ku koncu je to už skoro na nevydržanie. Úžasne vťahujúca atmosféra na záver exploduje v gejzíre emócií za doprovodu myšlienok hodné pamätania. Niečo takéto si dokáže divák plne vychutnať, len keď už má niečo odžité, má rodinu a deti, len vtedy pochopí tú jednoduchú krásu slov a pocity hlavnej hrdinky - Rodine a deťom som venovala celý svoj život, Robertovi chcem venovať to čo mi ostalo. Výrok, ktorý hovorí za všetko. Skrátka geniálne. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Dvaja, ktorí sa náhodne stretli, štyri dni, ktoré spolu prežili a výsledkom je film, ktorý síce rozdelil užívateľov ČSFD na dve protichodné skupiny, ale tú, ktorú zasiahol, zasiahol do čierneho. Už som viackrát písal, že problémom pri písaní komentárov k romantickým filmom je, že pisateľ pri nich odkrýva časť seba. A pretože špeciálne u tohto filmu nemám o to záujem, napíšem iba, že nikdy predtým a ani potom som nevidel tak skvelý, do detailov zvládnutý herecký výkon, aký predviedla Meryl Streep. Že Clint na chvíľu opustil úlohy drsných policajtov, pištoľníkov a pomstiteľov a vo svojom filme, ktorý vynikajúcim spôsobom aj režíroval, si uveriteľným spôsobom zahral nový typ postavy. Že aj pri opakovanom zhliadnutí si môže divák vychutnať skvelé dialógy a ponoriť sa do príbehu aj vďaka dobre vybranej hudbe. Že film okrem zážitku samotného ponúka viacero možností na zamyslenie sa a hľadanie vlastnej odpovede na nadhodené otázky. Že obsahuje scény, ktoré ani po rokoch nevymiznú z pamäti. Že je to film, ktorý zaslúžene patrí do mojej stovky najobľúbenejších. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Clint Eastwood je charizmatický herec, ktorý sa časom vypracoval aj na kvalitného režiséra. Jedným z jeho veľmi výrazných počinov na poste režiséra je snímok "Madisonské mosty" (The Bridges of Madison County), ktorý natočil v roku 1995. Pán Eastwood sa do povedomia divákov zapísal predovšetkým ako nekompromisne drsný pištoľník. Tentokrát sa v tomto snímku predstavil v úplne inom svetle. Tu nejde o žiadnu streľbu, žiadnu divokú akciu, žiadne násilie. Titul "Madisonské mosty" je romantická dráma o dvoch ľuďoch v strednom veku, ktorý zažijú vzájomné ľúbostné vzplanutie. Hlavnú mužskú úlohu stvárnil sám Clint Eastwood a hlavnej ženskej roly sa chopila Meryl Streepová. Zvládli to výborne. Vidno, že sú obaja absolútni hereckí profesionáli. Meryl Streepová bola za svoj výkon odmenená soškou Oscara. **** ()

Handle 

všetky recenzie používateľa

Ano, celý film je klišé - tohle už jsme mnohokrát viděli... ale to nutně nemusí znamenat, že jde o špatný film, ba naopak. Tenhle film má totiž jakousi atmosféru, kterou mu mnoho jiných filmů může závidět! Nenudilo mě to vůbec a ty přirozené herecké výkony! Tohle se povedlo... Výborný doják, který mě osobně sice nedojal, ale moc příjemně se na něj koukalo. Dejme tomu, že takto si tedy představuju žánr ''Romantický''. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Spoilery! Ačkoli nejsem ani v nejmenším fanouškem romantických dramat, tak tady musím smeknout klobouk. Neskutečně citlivá a uvěřitelná záležitost. Clint Eastwood a především Meryl Streep roztočili opravdu herecký galakoncert, jaký už jsem dlouho neviděl. Krásný příběh o tom, že i v takřka gerontím věku se může zrodit vášnivý vztah mezi dvěma a že se dá postavit stan prakticky kdykoli, když má člověk po ruce tu správná osoba. Kdo už si v životě prošel, či prochází něčím podobným, tak mu mohu zaručit, že mu snímek přivodí správně intenzivní deprese a třeba i přehodnotí svůj dosavadní život. Tím, že tento žánr nepatří mezi moje oblíbené, na mě byla stopáž přeci jen trošku dlouhá. Závěrečná scénka v autě, kdy stála Meryl Streep před nejtěžším rozhodnutím v životě a cukala jí ruka, byla naprosto skvělá. Clint Eastwood je vynikající režisér, který ždímat emoce prostě umí. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel nascendi. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (29)

  • Film se natáčel chronologicky. (casyy)
  • Meryl Streep využila dublérku pro scénu se zrcadlem, což je standardní podmínka v jejích filmových smlouvách. (jezurka42)

Reklama

Reklama