Reklama

Reklama

Fontána pre Zuzanu III

  • Slovensko Fontána pre Zuzanu 3 (viac)

Obsahy(1)

Rodinná komédia. Ak nie si moja... A opäť je tu ďalší príbeh nesmrteľnej a stále krásnej Zuzany, ktorá musí precestovať kus sveta, aby pomohla svojmu priateľovi z problémov. Tentokrát až v Afrike, kde už sa chystá svadba jej kamarátovi. Ona tam prichádza spolu s ním ako prípadné alibi, prečo sa žiadna svadba konať nemôže. Lenže všetko sa to akosi komplikuje potom, ako vyjde najavo, že dávno sľúbená nevesta je mimoriadne krásna modelka. No a keď Zuzana spoznáva viac ako sympatického novinára, všetko možno nakoniec bude tak, ako byť malo... (STV)

(viac)

Recenzie (197)

tron 

všetky recenzie používateľa

Peklo. Nočná mora z Elm Street 4 je oproti tomu nič. Zhmotnenie vašich najhorších snov. Tých, v ktorých vás naháňa psychopatický magor so sekerou a vám vypovedajú poslušnosť nohy. Toto ak by videl niekto z Európskej únie, nemilosrdne, nekompromisne a bezprecedentne nás vylúčia z EÚ. Fontána pre Zuzanu 3 by mala byť trestná. Dušan Rapoš je jeden z najhorších slovenských režisérov, Vejmělková je asi taká herečka ako ja (čiže žiadna) a obskúrnym vrcholom je Ibrahim Maiga (dabovaný Marošom Kramárom!), ktorý tu absurdne hrá v podstate sám seba (takže je otázne, či hrá toho istého chlapa, ako v dvojke, kde pokiaľ viem nehral sám seba). Režisér ho bizarne skombinoval s Mariánom Labudom, ktorý sa po pľace premáva v trenkách a jeho scénam dominujú bradavky. Na ne kameraman robí riadne detailné zábery. Stokrát detailnejšie, než by ste chceli. K tomu akýsi zameniteľný taliansky herec (?) s imidžom vyhasnutej pornohviezdy (dabovaný Matejom Landlom, ktorý mu fyzicky nemohol byť vzdialenejší). Jednotka je sídlisková klasika s kultovým soundtrackom, WTF dvojka má aspoň fackujúcu Ružičkovú, Haberu a kamióny, ale trojka nemá nič. Len elánovský megahit "Voda, čo ma drží nad vodou". Vysvetlí mi niekto jej text? Voda, čo ma drží nad vodou? Mám tomu rozumieť tak, že existuje voda, ktorá sa môže nachádzať vo vode? Viem, že v oceánoch existujú rieky, ale o tomto som ešte nepočul. Prirátajte si k tomu škaredú, miestami až televíznu africkú výpravu a scenár, ktorý je natoľko zlý, až ma to fascinuje. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Značne podhodnotený film, ktorý nebol ani zďaleka taký zlý ako ho prezentujú hodnotenia. Áno, scenár mal rovnaký kaliber ako to, s čím prichádzajú Rosamunde Pilcher či Inge Lindstrom, ale ja osobne som z toho nemal až taký zlý pocit. Zaujala africká exotika, ktorá tu zohrala veľkú rolu, len škoda, že to všetko padalo na totálnej schematickosti a predvídateľnosti, ktorá bola miestami veľmi neprirodzená. Ale inak celkom fajn oddychovka, ktorej prednosťou boli okrem iného aj príjemné dialógy s dôvtipom a občasným metaforickým podtónom. Jednu vec však nedokážem prekusnúť - a síce to, keď vo filme dôjde k stretu rôznych kultúr či národov (a tým pádom aj rôznych jazykov), a namiesto toho, aby bola táto skutočnosť využitá v prospech filmu, tak sa tvárime, že nevzniká žiadna komunikačná bariéra a všetci si so všetkými bez problémov rozumejú :o (pre mňa nepochopiteľné!). Takže toto hodnotím ako obrovské mínus, a okrem toho aj "Vodu, čo ma drží nad vodou" - ten song vyslovene neznášam... ()

Reklama

Wewy 

všetky recenzie používateľa

Nechápem, naozaj nechápem, prečo je tento film tak zle hodnotený. Sú to určite predsudky a hodnotenia od ľudí, čo si pozreli možno 5 minút a kritizujú všetko, každú hlúposť, čo nájdu. Treba si to totiž najskôr pozrieť a trošku sa zamyslieť, čo je dobrý film. Sto ľudí sto chutí, ale tu jeden po druhom hádže odpad ani nevie prečo. A no a čo, keď je to trojka, má to nápad tak prečo nie. Je tu krásne exotické prostredie Afriky, nápaditý a zaujímavý dej, krásne pesničky, romantika, plnohodnotné myšlienky zo života. Krásne. Podla mňa je trojka najlepšia. 5 hviezdičiek :-) ()

Procker odpad!

všetky recenzie používateľa

Absolutně nesmyslný blábol. Nechápu, jak mohlo někoho vůbec napadnout něco takového natočit. Popisovat se mi tenhle film ani nechce, přijde mi zbytečné se tím zaměstnávat. Jenom musím říct, že nerozumím, proč ten černoch v Česku pořád žvatlal a neuměl pořádně vyslovovat a potom, když se příběh dostane do jeho vesnice v Africe, tak všichni obyvatelé vesnice normálně mluví, jenom on pořád žvatlá. Jeden z největších odpadů slovenské kinematografie, a filmů, které jsem kdy viděl. prostě odpad ()

BlueNeon81 odpad!

všetky recenzie používateľa

Nepochopím jednu vec, ako je možné, že postava Zuzany je rodená Bratislavčanka, zo začiatku sa film dokonca odohráva v Bratislave a Eva Vejmělková "mluví"??? Megafail, pán Rapoš, megafail. Ani Voda, čo ma drží nad vodou to nezachránila. A tak sa pán Rapoš chválil, že mu film strihal hollywoodsky strihač a že ide vôbec o prvý slovenský film so zvukom DTS (na DVD to je aj tak len so stereo zvukom). Vyhodené peniaze (spolufinancoval Fruni a jeho Horizont Slovakia) a celonárodná hanba. Takto končia režiséri s červeným diplomom. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (10)

  • Ibrahima Maigu nadaboval Maroš Kramár, ktorý si s ním zahral v druhej časti. (MFJD)
  • Hoci sa o Fontáne pre Zuzanu 3 hovorí ako o najhoršom slovenskom filme histórie, do slovenských kín si ho prišlo pozrieť 112 353 divákov. (Raccoon.city)
  • Prvý slovenský film, ktorý bol nakrútený v angličtine, so zvukom DTS a postprodukovaný v Hollywoode (strih, zvuk) či Johannesburgu (laboratórne práce). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama