Reklama

Reklama

Betty Anne, nezamestnaná matka dvoch detí a hlavná hrdinka filmu založenom na skutočných udalostiach, má brata Kennnetha, ktorý je odsúdený za lúpežnú vraždu. Betty Anne je však presvedčená o jeho nevine, a to tak, že strávi niekoľko rokov štúdiom práv, aby mohla svojho brata obhajovať pred súdom. Súd sa napokon uskutoční a na základe nových dôkazov dochádza k dramatickému vyvrcholeniu prípadu, ktorý je jedným z najpútavejších príbehov amerického justičného systému. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (252)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

S týmto filmom som mal celkom seriózny problém. Bol nakrútený podľa skutočnej udalosti, ale netuším do akej miery sa skutočnej udalosti pridŕžal a koľko z nej si tvorcovia prispôsobili svojim potrebám. Ľahko je viniť policajtov, že vyrábajú páchateľa z radov tých, ktorí k tomu majú najbližšie, ľahko je viniť porotný systém, že porotcovia veria miestoprísažným svedectvám, ľahko je viniť sudcov, že bez DNA produkovali justičné omyly. Mne je naopak ťažko uveriť, že sa celý prípad odohral tak, ako je znázornený vo filme. Ľudia, ktorí trpia nezvládnuteľnými záchvatmi zúrivosti a násilia a ktorí vyhrážku "Ja ťa zabijem!" používajú ešte aj vo väzení, účelovo vyštudovaná advokátka, ktorá v záchvate zlosti demoluje zariadenie bytu a jej dieťa sa vyhráža bratovi, že ho zabije (ak to bol iba žart, tak som ho nepochopil), tak takíto ľudia sa nemôžu čudovať, že k nim ostatní pristupujú predpojato. Ľahko uverím iba tomu, že príbeh poskytol veľmi lákavý materiál škrabákom do nedeľných príloh novín a do časopisov. Ako kedysi povedal Werich, ľudia radi čítajú o tom, čo by sami nechceli prežiť. Mojim nedostatkom je, že keď neverím príbehu, tak ho v mojich očiach nezachráni ani taká renomovaná herečka, akou je Hilary Swank. ()

baribal 

všetky recenzie používateľa

Možná se nejedná o nijak výjimečný film, chvílemi snad až trochu americky kýčovitý. ALE je to příběh podle skutečnosti o neuvěřitelné vytrvalosti a sourozenecké lásce. Jeden z nejvíce dojemných filmů ze soudních síní ve kterém neprávem odsouzenému z celého srdce fandíte... Bohužel Kenny 6 měsíců po propuštění při nehodě zemřel, což je hořká pilulka nakonec po přečetní zajímavostí. ()

Reklama

Remedy 

všetky recenzie používateľa

Sam Rockwell tradičně vynikající (jako skoro ve všem), narativ nespravedlivého soudního systému a boje s ním tu působí už ale trochu vyčerpaně. Rozhodně to není špatné a na pár místech to začne být i trochu napínavé, bohužel skutečně celý ten úzus nerovného boje sociálně slabší skupiny z amerického venkova se soudní mocností zde nevyvolává skoro žádné emoce. [60%] ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nejdřív jsem si zvykal na to, že herci tady jako vidláci nejenom jednají, ale i tak vypadají. Hilary Swank vypadá, jak kdyby roky nepotkala make-up a vůbec mi to nevadí. Naopak mně to přibližuje k normálním lidem. I když musím uznat, že tohle je fakt trošku extrém. Co se ale týče samotnýho filmu, tak musím říct, že mi udělal obrovskou radost. Nečekal jsem to, ale natočené je to opravdu dobře. Ve své podstatě by to klidně mohl být námět jak z pera Rosamunde Pilcher, jenže to by ten film nesměl být natočen tak kvalitně, jako opravdu je. K tomu film má slušné poselství a to se ve filmech už také moc nenosí. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Súrodenecká láska nikdy nehrdzavie, aspoň v tomto prípade - podľa skutočnej udalosti sa stal justičný omyl, keď človeka odsúdili za niečo, čo nespáchal, sedel pritom 18. rokov natvrdo v base ! Justičný omyl ? , alebo spiknutie za účelom ovplyvňovania svedkov, ktorí klamali, lebo sa im vyhrážali. Úkladnú vraždu, ktorú mal spáchať - Kenny Waters, sa nikdy nepodarilo objasniť. Súrodenci Betty Anne a Kenny - sú odjakživa problémové typy, takmer na dennodennom poriadku sú vylomeniny, matka nezvláda výchovu, polícia ich donáša domov potom, čo vyparatia ďalšiu vylomeninu. Každý sme v mladom veku, keď prichádzala puberta - vystrájal neplechu, aby sme potom dospievali, poučili sa z minulosti, založili sme si rodinu a cetera. V úvodných a častých flashbackoch - retrospektíve vidím, čo všetko majú na svedomí - hlavní hrdinovia, ako si založili rodiny, Betty Anne bude mať dve deti - dvoch chlapcov - spokojné manželstvo, ale nie na veky, lebo Kennyho odsúdia, a tak neuvidí vyrastať svoju dcéru Mandy. Sestra sa snaží strašne očistiť svojho brata aj tým, že by sa našiel nejaký šikovný právnik, ktorý by ho vysekal z tohto večného problému, áno Kennymu hrozí doživotie. Betty Anne je zúfalá, a tak sa rozhodne po neúspešnom pátraní po právnikovi, sama navštevovať takúto školu, aby mohla obhajovať svojho brata, či skôr - hľadať a pátrať po tom, ako sa to má v skutočnosti, a bude pekne rozčarovaná ! Nebude na to sama, bude mať k dispozícii - DVOCH - schopných kolegov. Tým pádom chce Bettyn manžel, aby sa na to vykašľala, aby to nechala plávať, ale ona je pevne rozhodnutá - zotrvať a pomôcť sa vykúpiť Kennymu von. Manželstvo sa kompletne zrúti, rozvedú sa, ale aj takéto obete prináša - nekonečná ochota. Najviac ma upútala hlavná myšlienka, a nie ako sa to nakrútilo, tentokrát je to chaos, ktorý im prepáčim, Hilary a Sam - predvádzajú perfektné výkony, ale nie je to na žiadnu filmovú cenu... Samotná réžia, strih - o tom by som pomlčal ! Je to zaujímavý film, len má veľa nedostatkov, najmä jeho spracovania, myšlienka je ale naopak - povznášajúca !!!! ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (10)

  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)
  • Díky zavedení nových důkazů podle DNA bylo od roku 1989 do roku 2012 ve Spojených Státech sproštěno viny 249 odsouzených. Z toho i sedm lidí odsouzených k trestu smrti. (Terva)
  • Projekt byl skoro deset let ve vývoji. (houseofwax)

Reklama

Reklama