Reklama

Reklama

Popolvár najväčší na svete

  • Československo Popolvár najväčší na svete (viac)

Obsahy(1)

Klasická slovenská rozprávka o princeznej Láskykvet (Zuzana Skopálová), ktorá miluje drahé kamene a napriek otcovmu zákazu tajne navštevuje nebezpečnú Kamennú dolinu. Netuší, že je v nej uväznený hrôzostrašný Zemetras veličizný, ktorý sa kedysi pokúsil zmocniť jej matky. Kráľ by najradšej tvrdohlavú princeznú vydal, a preto ju ponúkne jednému z troch synov svojho priateľa zo susedného kráľovstva - kráľa Levoslava. Najmladším z nich je Radko (Marek Ťapák), ktorého prezývajú Popolvár, pretože stále vysedáva na peci. Čo sa v ňom však skutočne skrýva, netuší ani jeho vlastný otec. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (46)

Petike 

všetky recenzie používateľa

Škoda-preškoda pomerne dobrej výpravy, Joža Kronera a Vlada Müllera... lebo zvyšok je klišé nad klišé a gýč nad gýče, navyše s nie príliš presvedčivými hereckými výkonmi (Sjúz Skopálová, I am looking at you). "Láskykvet" je neuveriteľne blbé meno aj pre princeznú z rozprávky. Zemetras je (prekvapujúco) vcelku originálnym, hoci nechcene komickým záporákom. Nanešťastie, výraz "nechcene komická" celkom dobre opisuje celú túto rozprávku. Záver filmu onej nechcenej vtipnosti nasadzuje korunu. Nepomáha mu ani fakt, že je asi najantiklimaktickejší, aký som kedy videl vo filmovej rozprávke domácej produkcie. Skrátka, keď to nejde, tak to nejde. P.S. Súhlasím s názorom jedného tunajšieho komentáru, že "Čo s tým vajcom ?! Čo s tým vajcom ?!" má potenciál úžasného filmového mému. :-D //// Zaujímavé komentáre: baruss, Angelino, Prubner ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Čo ak jediný, kto dokáže zachrániť princeznú Láskykvet je kráľov syn povaľač Popolvár? Radko je rodu kráľovského a musí svetu dokázať, že je aj plemena rytierskeho. Herecké obsadenie: na tú dobu herecké ikony ako Kroner či Muller, ktorým sekundujú mladíci Ťapák a Černý. Z môjho pohľadu veľmi dobrý kasting. Prevedenie: Jedná sa o veľmi klasickú rozprávku o hľadaní lásky, odvahy a pravdy. Vo mne rezonuje ako Vianočný evergreen a preto k nej nemôžem byť kritický aj keby sa dala kopa vecí vytknúť. Pocity: Radkova cesta za šťastím sa mi jednoducho páči a ako malý chalan som žral finálny rytiersky súboj. Keď som si to pozrel dnes už to nemalo ten akčný glanc ale pôsobilo to príjemne nostalgicky. Pridaná hodnota: Popolvár je kráľ! 70% ()

Reklama

PanZahadnyCZ 

všetky recenzie používateľa

Cením jakž takž sjednocenou scénografii a kostýmy odkazující na nějaké 12. či 13. století. Scénář je ale bohužel úplně na hovno a do půlky filmu se nic neděje. Nezachrání to ani Stračinova hudba. Pohádkovosti v tom zkrátka moc není a neumím si představit reakce tehdejších dětí... jo a hlavní badass Zemetras je teda solidní joke. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Toto filmové spracovanie známej slovenskej rozprávky na mňa nikdy neurobilo dobrý dojem. Vidí sa mi to akési strohé a chladné. Marek Ťapák sa ako predstaviteľ titulnej, hlavnej mužskej postavy vôbec nehodí. Avšak keď som si všimol, že tento snímok režíroval jeho otec, tak mi bolo hneď jasné ako sa ku tejto úlohe dostal. Rodinkárstvo a protekcia tu vždy fungovali. "Popolvár najväčší na svete" má viacero nedostatkov, ale tým najmarkantnejším je práve obsadenie Mareka Ťapáka do hlavnej úlohy. ** ()

BlackTom 

všetky recenzie používateľa

Zemetras bol otrasný :) Ale pre mňa je to jedna z najkrajších československých rozprávok. No veď teraz je Marek Ťapák už len "nabručený" kusisko chlapa a tu, ako Popolvár - hnusná tvár mal predsa len niečo do seba ;) Jožko Kroner tiež nesklamal a Vlado Müller hádam ani zle hrať nevie. No a pozrieť sa na Vlada Černého bez pneumatiky okolo pása (a bez otrasnej reklamy na AXA) je čosi neuveriteľné. Super! :) ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (7)

  • Marek Ťapák je v titulkoch filmu uvedený pod pseudonymom Martin Marek. (corona)
  • Natáčelo se také v Terchové, na Spišském hradě, v Štefanové a Tiesňanech. (M.B)
  • Rolu jedného z princov Branislava – Slaninu (Gustáv Kyselica) odmietol Jozef Bednárik, nakoľko s herectvom na trvalo tesne pred natáčaním skončil a chcel sa naplno venovať už iba režisérskej práci. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama