Reklama

Reklama

Merlin

(seriál)
  • Veľká Británia Merlin
Veľká Británia, (2008–2012), 49 h 37 min (Minutáž: 44–50 min)

Hrajú:

John Hurt, Colin Morgan, Bradley James, Richard Wilson, Angel Coulby, Katie McGrath, Anthony Head, Rupert Young, Eoin Macken, Tom Hopper, Tomiwa Edun (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(65)

Merlin je mladý kúzelník s mimoriadnym nadaním, ktorý príde do kráľovstva Kamelotu a ostane pôsobiť u dvorného lekára Gaiusa. Zistí, že kráľ Kamelotu, Uther Pendragon, pred dvadsiatimi rokmi zakázal akékoľvek kúzla i mágiu a posledného draka uväznil do jaskyne pod kráľovstvom. Merlina zláka neznámy hlas za ktorým sa vydá do jaskyne pod Kamelotom. Stretne tam draka, ktorý mu povie, že má dôležitú úlohu:  chrániť Utherovho syna Artuša, ktorý raz zjednotí krajinu Albionu. Keď sa Merlin stretne s Artušom, nepadnú si na prvý pohľad veľmi do oka, ale po tom, ako Merlin zachráni Artušov život, stane sa jeho sluhom. Keďže sú čary v kráľovstve zakázané, Merlin bude mať čo robiť, aby Artuša ochránil a pritom na jeho zázračné schopnosti nikto neprišiel. Obaja sa začnú vzájomne rešpektovať a napokon sa stanú blízkymi priateľmi. Príbeh je modernou podobou legiend o kráľovi Artušovi. (RTVS)

(viac)

Diskusia

annes

annes (hodnotenie, recenzie)

Ahojte, chci se jen zeptat proč není Emilia Fox uvedena v hercích? Hraje Morgause sestru Morgany , což není zase  tak nemalá role, aby ji to vyřadilo ze seznamu, ne? :-))

Holubicqa

Holubicqa (hodnotenie, recenzie)

Smutný, smutný, strašně smutný. Taky jsem doufala v happyend. Tohle mě hodně překvapilo. Ale.. možná to tak být mělo, páč to aspoň víc zapůsobilo. Ale fakt jsem se z toho horko těžko vzpamatovávala, přítel se mi smál, že prej co tak šíleně bulím, že to je přece jen seriál. :D Jenže to by musel těch pět sérií prožít se mnou, fandění, strachování se.. achjo prostě :(

svadlenaX

svadlenaX (hodnotenie, recenzie)

Mě osobně nejvíc naštvalo zabití Morgany. Hlavní záporačka a Merlin ji za vteřinu probodne mečem :-D Kde je nějáký souboj? Krom toho... neměla se nakonec Morgana s Artušem usmířit a dopravit ho do Avalonu? Verzi: Morgana je zdržela tudíž to Merlin s Artušem do Avalonu nestihli neznám :-D To že Merlin nezavolal draka hned bych ještě přežil (vzhledem k jeho občasnému uvažování mě to nepřekvapilo), ale to jak vyřešili Morganu prostě nerozdejchám.

EbiGuetta

EbiGuetta (hodnotenie, recenzie)

suzuk: Přesně tak!! Proč draka nezavolal hned, když mu Gaius řekl jakým ho Mordred bodl mečem??? A proč vůbec přepadli Morganu ve dvou?? Jasně, Gwain byl šílenec, ale alespoň Percival měl mít rozum!! A proč se Merlin nevrátil na Kamelot za Gaiusem, Gwen a ostatníma?? PROČ TO TAKHLE PODĚLALI?????

suzuk

suzuk (hodnotenie, recenzie)

EbiGuetta: no o Artušovi ani nemluv:D a ten Gwain mě taky naštval! Ale zase tak co si mysleli, když šli na Marganu ve dvou? A pak jsem nepochopila, proč nezavolal Merlin draka dřív, ale až potom, co Artuš umřel! Prostě ach jo!

EbiGuetta

EbiGuetta (hodnotenie, recenzie)

suzuk: Jo! To jako fakt! A ten Merlin na konci, to mělo být co? A proč nechali umřít Gwaina??? (o Artušovi radši nemluvím...)

Akira777

Akira777 (hodnotenie, recenzie)

K tomu konci dělají si srandu nebo co? Spoiler Morgana mně přišla že byla zabita až moc rychle a no nevím vše bylo až mo rychlí.

EbiGuetta

EbiGuetta (hodnotenie, recenzie)

Proč to tak strašně skončilo?? Vím, že podle legendy to tak skončit mělo, ale i tak to měli nějak změnit!

Bonheur

Bonheur (hodnotenie, recenzie)

Takže smutný koniec nakoniec úprimne som čakal happy end  ale takto to na mňa viac zapôsobilo. A myslím, že sa vidám na aute do Anglicka možno ma stopne Merlin  :)

EbiGuetta

EbiGuetta (hodnotenie, recenzie)

Robo0801: Sir Thomas Mallory - Artušova smrt

Artušovské legendy - Margaret Simpson

ElessarDeny

ElessarDeny (hodnotenie, recenzie)

Akira777: EbiGuettasuzuk: no osobně bych byl radši kdyby se to dozvěděli v opačném pořadí... asi si počkám až budou na serialycz oba díly abych je zkouknul  naráz, to dělení uprosřed příběhu mě zabíjí :-)

suzuk

suzuk (hodnotenie, recenzie)

ElessarDeny: příští - to bude 22.12.  a pak na vánoce má být finále a konec;)

ElessarDeny

ElessarDeny (hodnotenie, recenzie)

Robo0801: mno pokud by pokračoval stejně už by o chtělo změnu, tyhle epizody už sou pořád takový stejný...

Bonheur

Bonheur (hodnotenie, recenzie)

Tak to je škoda Merlin má veľký potenciál, ktorý veľmi nevyužívajú scenáristi no ale bude mi chýbať lebo podobný serial nevychádza.

EbiGuetta

EbiGuetta (hodnotenie, recenzie)

Gertrudo: Tak to se cítím fakt špatně. Je to nejlepší seriál na světě!

ElessarDeny: No to teda mohl!!

Súvisiace novinky

Merlin se vrátí, Camelot ne

Merlin se vrátí, Camelot ne

19.07.2011

Dnes na televizní notu: kvalitně obsazená série Camelot stanice Starz chtěla být vážnější, dospělejší a hlavně drsnější protiváhou k teenagersky pojatému britskému Merlinovi. Nepovedlo se. První… (viac)

Reklama

Reklama