Reklama

Reklama

Honba na čarodejnice

  • Slovensko Hon na čarodejnice (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Výpravný film rozpráva príbeh hrdinského križiaka Behmana (Nicolas Cage) a jeho najbližšieho priateľa Felsona (Ron Perlman). Po desaťročiach boja sa vracajú do vlasti, ktorú nachádzajú zdevastovanou morom. Cirkevní hodnostári sú presvedčení, že za katastrofu je zodpovedné dievča obvinená z čarodejníctva, a preto dvojica hrdinov dostane rozkaz, aby ju dopravili do vzdialeného kláštora. Tu sa má údajná čarodejnica podrobiť prastarému rituálu vyháňania diabla. Vydávajú sa teda na strastiplnú cestu, ktorá je skúškou ich síl a guráže a počas nej tiež odhalí dievčaťa temné tajomstvo ... (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (1 059)

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Příjemná dobrodružná podívaná s mysteriózními prvky, úsměvnými fórky, pěkným vizuálem a zajímavými výměnami názoru o církvi. Nic víc bych v tom nehledala. Původně jsem chtěla dát 4 hvězdičky, ale ten konec mi zkrátka připadal moc (než všichni dorazili do města, drželo si to takovou tajuplnou atmosféru, ale po příjezdu jsem si připadala, jako když sleduju Van Helsinga 2). Přesto si myslím, že tak málo procent si to nezaslouží. Ale abych nezapomněla, musím ještě vyzdvihnout výkon Roberta Sheehana, nejdříve se mi tam nehodil, ale pak skvěle zapadnul a jsem ráda, že přežila právě jeho postava:)) ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Námět akčního fantasy v hlavní roli s Cagem mě nalákal a já se tetelila nedočkavostí na dobrodružnou výpravu. Neodradilo mě ani místní hodnocení, jelikož jsem člověk, který se nepoučí a jde po hlavě do napohled jasných béčkových záležitostí. Nadšení mi vydrželo celkem dlouho. Ztratila jsem ho hned, jak přijeli do Severákova. Což bylo logické, když v tomto momentě ztratili i tvůrci svůj tvůrčí dech. Nemám přehled, jaký rozpočet na to měli, ale ze závěrečného boje s ohnivými démony bylo cítit zoufalství. Slabota, pánové ... škoda, škoda. Konec, který by měl vygradovat do epické bitvy dobra se zlem, zklamal. Závěr filmu, do té doby plného temnoty, čarodějnic, moru, pachu krve, se sám propadl do temnoty a já jsem musela přiznat, že se můj filmový vkus v tomto případě shoduje s většinovým. ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Špatný, blbost, ale pro mě pořád záživnější než nějaký VAN HELSING nebo SOLOMON KANE. Je to středně zábavná oddychovka, bohužel s minimální participací čarodějnic (na které jsem se těšil hlavně), se suchým putováním a trapným digitálním monstrem v závěru (klasika…), snad skoro bez krve. Ale na druhou stranu jo, je tu Cage a Perlman, je to docela temný, má to mor a démonem posedlé zohyzděné mnichy. Tak já nevim, dejme tomu 6/10. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|Scenár: Bragi F. Schut | Hudba: Atli Örvarsson | Produkcia: Roven&Gartner/Relativity Media | Rozpočet: 40 miliónov $ | Už zo začiatku bolo cítiť, že sa bude jednať o jednoduchší scenár, s menším rozpočtom a z toho vyplývajúc aj s chudšiou výpravou. Lenže: Stredná pasáž filmu, tojest hlavne preprava "čarodejnice" je neskutočne atmosferická, miestami až kvalitne hororová, a to aj vďaka exteriérom tajupných Transylvánskych destinácií. Viac než pólka tvoriaceho tímu filmu je maďarsko-rakúsko-česko-slovensko-švédska, čo znamená že okrem kostímov, digitálnych efektov a hlavných predstaviteľov je to rídze európska produkcia. Oddychovka na jedno videnie s pekným sountrackom. |Videno v Palace Cinemas Praha, 13.1.2011| ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Čo tu robia s dezertérmi? Upália? Obesia?" - "Asi oboje." Zbožňujem toto béčko. Na prvý raz to bol priemer, ale slovenské televízie ho veľmi rady reprízujú (netuším prečo) a vždy, keď sa tak deje a mám čas, minimálne kúsok z neho si znova vždy s chuťou pozriem a zakaždým sa mi to zdá pôsobivejšie a pôsobivejšie. Skvele temná atmosféra brutálneho stredoveku, kedy ste v lepšom prípade zomreli v tridsiatke na mor, v horšom vás zaživa upálili (smrť udupaním koňa počas idylického nedeľňajšieho nákupu na trhovisku sa dala na tie pomery chápať ako veľmi romantická). Nečakané spojenie Cage/Perlman je také vydarené a funkčné (veľmi pekne spracovaná drsná buddy chémia), že ani príliš nevadí, že zvyšok kastingu je matný, biedny a krajne nezaujímavý (Christopher Lee má len cameo). V tomto smere každopádne tvorcovia zlyhali; kebyže Cagea a majestátneho Perlmana na ich strastiplnej ceste sprevádzajú silnejšie charaktery a kvalitní (pokojne i úplne neznámi) herci, bol by výsledok určite impozantnejší. Najhoršie bolo, že inak vydarený film vo finále drasticky mení štýl a stáva sa z neho schwarzeneggerovka Koniec dní (čo skutočne nemyslím ako pochvalu). Prvá hodina je ale skvelá. Sena tlačí na pílu pochmúrneho sychravého stredoveku viac, než azda až príliš realistická Čierna smrť so Seanom Beanom. Vízia morovej doby má bližšie skôr k Menu ruže (odpustite rúhanie), mimochodom náhodou (?) tiež s Ronom. Škoda mizerného vyvrcholenia a logických blbostí (po deravom moste ledva prejde chlap s koňom, ale železný voz vážiaci asi 2 tony nemá problém). Otázne sú logické bizáry typu hrdinovia sa boja, že ich niekto v meste spozná podľa tváre ako keby boli superhviezdy z kapely Aerosmith.  Celosvetová tržba 91 miliónov je veľmi sympatická, aj keď pri rozpočte 40 miliónov to zas až taký zázrak nebol. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (30)

  • DVD verzia obsahuje aj alternatívny koniec. (matkoulko)
  • Natáčení probíhalo v Maďarsku, Chorvatsku a Rakousku, konkrétně na rakouském hradě Kreuzenstein nedaleko českých státních hranic na dohled od rakouského hlavního města Vídně. Zmiňovaný hrad filmařům zároveň posloužil i jako všudypřítomná kulisa. (Geralt z Rivie)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Súvisiace novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (viac)

Reklama

Reklama