Reklama

Reklama

Oživiť mŕtvu hmotu a stvoriť z nej živú bytosť dokázal zatiaľ len Boh a Viktor Frankenstein. A práve o tom druhom hovorí náš príbeh. Príbeh ktorý sa odohráva v storočí, kedy sa prebúdza veda a nové technológie a tradičná viera a náboženstvo sa spájajú. V časoch, kedy sa zdá, že nič nie je nemožné. Radikálny vedec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) majú spoločnú víziu o umelom stvorení života, ktorá môže zmeniť svet. Victorovi sa však výsledky ich spoločnej práce vymknú kontrole a dokonca hrozí, že sa dostanú do rúk ľuďom , ktorí  s nimi budú chcieť ukojiť svoje mocenské chúťky. Zatiaľ čo Frankenstein chce vo vynálezoch pokračovať bez ohľadu na možné následky, Igor si uvedomuje, k akým hrozným koncom môže viesť. Jedine on môže zachrániť Viktora pred ním samým a svet pred nebezpečným stvorením... Aj keď dej filmu vychádza z klasickej knižnej predlohy "Frankenstein" spisovateľky Mary Shelley, takže sa môžete tešiť na tajomné hrady, viktoriánske laboratória, hrozivé búrke a blesky. Hlavným hrdinom nie je ani monštrum, či šialený vedec, ale práve znetvorený sluha Igor, ktorý doteraz vždy ostal skromne v pozadí. (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (14)

Trailer 2

Recenzie (312)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Neznámy režisér Paul McGuigan ponúka najmä pohľadový zážitok, ktorý dokáže zaujať, nenudí a drží pozornosť. V cirkusových scénach zo začiatku filmu hrajú pestré farby, hravé kulisy a detailné zobrazenie výpravných prvkov. Rovnaké princípy platia aj pre laboratórium doktora Frankensteina, obohatené o kvantum telesných tekutín, rôzne kombinácie zvieracích orgánov a vzhľadom k vykreslenému obdobiu precízne anatomické perličky ako röntgenové zábery na skelety. V prostredí škótskeho hradu sa vizuálna mágia filmu ukazuje v plnom svetle, elektrizujúca atmosféra a temný nádych predznamenávajú príchod známeho monštra, precízne upraveného do podoby hromotĺka s výrazom Hulka. A to všetko v sprievode klasickej dunivej hudby. Živelnosť a vzájomná súhra však okrem zvuku a kamery funguje aj medzi hercami. James McAvoy podáva mimický výkon a jeho fanatický prejav robí doktora Frankensteina ešte o chlp zaujímavejším. Daniel Radcliffe si však nedokáže vziať toľko priestoru, aj keď je rozprávačom. A vo verzii s dlhšími vlasmi je skôr zženštilým partnerom. O jeho hereckých kvalitách však nemôže pochybovať. Napríklad vo filme Horns by som mu za jeho výkon hodil Oscara. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

To, že je film natočen místy trošičku béčkově, nic nemění na tom, že jsem se docela příjemně bavil. Škoda jen tak cirka prostředka, za kterým se táhla nuda dlouhá jak smrad z vopičárny. Závěr to ale naštěstí zachránil a celý dojem z tohoto novodobého příběhu o Frankensteinovi o dost pozvedl. U Jamese McAvoye je hrozně vidět, jak dobrý herec je. Ze začátku Vás to nenapadne, ale ke konci to jeho šílenství bylo vysloveně živelné. Škoda jen, že to šílenství bylo tak znatelné, že postrádalo jakoukoliv logiku. Akorát ukazovalo hereckou preciznost, ale psycholog by s rozebíráním takové postavy měl trošku problém. No, ale tohle rozebírání radši přenechám nějakým rádoby odborníkům. Ve výsledku jsem opravdu byl více spokojený, než nespokojený. Sláva to není, ale solidní tři hvězdy si tento film určitě zaslouží. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $40miliónovTržby USA $5,775,076Tržby Celosvetovo $34,140,474Tržby za predaj Blu-ray v USA $586,951Tržby za predaj DVD v USA $1,198,914║ hlavný problém je že si režisér nevybral tú správnu polohu pre danú tému, chcel to pojať uvoľnenejším spôsobom ako Ritchiho Sherlock Holmes, čím dobre potom nevynikne dusnejšia atmosféra okolo oživovania výtvorov Victora Frankensteina, herecky v pohode, dokonca aj Daniel Radcliffe sa dal, aj keď detská tvárička a lá Harry Potter sa len tak ľahko nevymaže, trošku mi vadil vizuál, tam sa malo uberať určite cez iné filtre, lebo takto to vzhľadom má bližšie k TV filmu než k dusnému kino hororu /videl v kine: 60%/ ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Shelleyová pojala svůj román jako drama uměle vytvořeného jedince, který není schopen začlenění do lidské společnosti. Tvůrci Viktora vsadili na jiného, na Igora - rovněž jaksi ztraceného, rovněž stvořeného Frankensteinem, avšak s poněkud větší schopností najít své místo mezi lidmi. Pominu, že ani zde mě Radcliffe nepřesvědčil o svém hereckém umění, jelikož mé sympatie měl šílený J.McAvoy. Jinak žádný mimořádný herecký koncert se nekonal, což jsem ani nečekal. Film místy ztrácí nasazené tempo, ale má řadu velmi pěkných momentů (honička v cirkuse, předváděčka v aule a samozřejmě oživování umělé bytosti). Jsem rád, že došlo na starý skotský hrad, a tak se krásně prolnuly dvě roviny - steampunková a gothická. Samozřejmě kdo čekal intelektuální sondu do hlubin pomatené duše, byl zákonitě zklamán stejně, jako ten, kdo se těšil na děsuplný horror. Já byl nakonec spokojen. Slušivý vizuál a pěkná hudba. ()

TheDon 

všetky recenzie používateľa

Old McAhoy farmu měl, hýja hýja gay. Opičky si pěstovat chtěl, hýja hýja gay. Pottera z cirku zachránil, hýja hýja gay. A záda mu napravil, hýja hýja gay. Za dva dny to rozchodil, hýja hýja gay. Málem sem se unudil, hýja hýja gay. Konec to však opravil, hýja hýja gay. Bratříčka si pak sešil, hýja hýja gay. A blesk do něj uhodil, hýja hýja gay. Blondˇák tam pak zakalil, hýja hýja gay. Jednou kouk´ sem, nemusím víc, hýja hýja gay. Radši půjdu do prčic, hýja hýja gay. 50% P.s.: půjdu si vysát vodu z kolene, návod sem dostal ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (19)

  • Pro interiér hradu a laboratoře posloužila 18 metrů vysoká dekorace válcového půdorysu, která neměla střechu a byla postavena během 4 měsíců ve studiích Longcross v hrabství Surrey. Jakmile se herci a štáb ocitli uvnitř, stěny dekorace jim poskytly určitý úkryt před neúnavnými srážkami, ale absence střechy (pro usnadnění úderu blesku, který přivede netvora k životu), měla za následek, že byla dekorace konstantně promáčená. (Zdroj: CinemArt)
  • Stewartová také navrhla dekoraci cirkusu, kde se nechala inspirovat cirkusy z viktoriánské doby. (Zdroj: CinemArt)

Súvisiace novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (viac)

Reklama

Reklama