Reklama

Reklama

Thriller o staršom pánovi, ktorý sa rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Harry Brown je slušný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v byte na predmestskom sídlisku. Spoločnosť mu robí len jeho najlepší priateľ, práve toho ale jedného zavraždí partia miestnych výtržníkov. Harry sa rozhodne jednať a naplniť svoju vlastnú predstavu o spravodlivosti. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (721)

Aky 

všetky recenzie používateľa

Skvělé zejména díky výkonu Michaela Cainea. Úplné dokonalosti zřejmě zabránil ne zcela super scénář, v realizační fázi nevidím chybičku. Námět je nesmírně chytlavý, nemotivovaného násilí kolem máme všichni až nad hlavu. Je celkem jedno, jestli je spouštěcím mechanismem nuda ovládající bandu na ulici nebo zápas nějakých fotbalistů proti nějakým fotbalistům, všem těm hlavním protagonistům většinou všichni přejeme, aby od zdánlivě bezbranných obětí dostali pořádnou ránu do zubů , když už na to nestačí policie. Takové filmy se líbí. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Na zkazenú mládež jedine vyslúžilých dôchodcov s kvérom v ruke a zubatou na krku. Jednoduchá žánrová jednohubka, ktorej k dokonalosti chýba veľa (menej truchliaceho starčeka, viac viac záporáka, silnejšie motivácie - príbeh - drajv - záver), ale nenáročnému divákovi naservíruje tučnú porciu špinavého Londýnskych (?) ulíc, na ktorých by to mal ťažké aj Fredy Kruger. Spokojnosť. 70% ()

Reklama

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Neser dědka, juniore. Nebo jednoho krásného dne odloží triedr, jímž šmíruje neuvěřitelně akční dění u místního kaufáče, narazí na olysalou lebeň nedělní rádiovku, řádně utáhne popruhy od plenkáčů, ze šuplete s protetikou vytasí svou opakovačku z první světový a za pás zasune nebezpečně tupou rybičku. A ukáže ti, že tvůj drsnokruťácký výraz při mordování emzáků na plejstejšnu nemá v reálném žití oprávnění. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Náplň života sa niekedy zjaví na jeho sklonku. A zďaleka nemusí ísť o výsledok cieľavedomého hľadania. Niekedy pomôže zločin, tragédia. Starému sivovlasému dôchodcovi odchádzajú zo života jeho najbližší. Viditeľnú a počuteľnú kriminalitu mladistvých gangov nerieši ani nechrli na nich síru nadávok, nevolá polišom pri každej krádeži. Postoj zmení až po vražde kamoša partiou grázlov. Opráši znalosti z vojenskej služby a zakrúti krkom zopár fešákom. Zároveň tým získa náplň dohárajúcej sviece žitia. Nepriamo aj priazeň polície. Pozn.: Vládnu moc chrániace ozbrojené zbory (armáda, polícia) veľmi radi venujú pozornosť sociálne problémovým kriminálnikom, zväčša len drobným rybkám v mori zločinov. S pomocou médií sú označení ako pôvod zníženej bezpečnosti a strachu v uliciach miest. Preto sa následne nasadia ozbrojené zbory do masovej akcie proti mladým, rasovo odlišným, subkultúram a sociálne slabým. V tomto zmysle má v sebe svižne plynúci film fašizujúce tendencie, ktoré spomína aj užívateľ Marigold. Zároveň však Harry Brown upozorňuje aj na problematiku osobného vyjednania si spravodlivosti a pomsty, mimo štátnych vyšetrovacích a súdnych štruktúr. Tým sa jednoznačnému priradeniu k fašizujúco - kolektivistickej agitke film vzpiera. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tesil jsem se na nejaky britsky Gran Torino, ale to pekny hovno, sice tu mame gangy a nasranyho duchodce, ale tim veskera podobnost konci. Caine se proste msti a tak zabiji cleny gangu, jenze i kdyz okolo sebe mava bouchackou a tvari se nasrane, stejne furt vypada jako rozklepanej dedek, kterej ma problem ujit pet metru, aby se nezadejchal a proste sem mu to zabijeni moc neveril. Ale je fakt, ze gangy jsou zobrazeny hodne slusne, banda desnejch zmrdu, vsichni se jich boji, vsude spina a hnus. A zabijeni je udelany docela realisticky a krvave. Skoda, ze ve filmu o nic jinyho nejde, takle to dava v ramci zanru slusnej thriller, ale chybi tady proste neco navic, takze to vic nez lepsi 3* nebudou. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (8)

  • Dýka, kterou ve filmu používal Harry Brown (Michael Caine), je Fairbairn-Sykes britských Commandos. (kwaicheng)
  • Michaela Cainea k filmu už od počiatku výrazne priťahovala podobnosť medzi sebou samým a hlavným hrdinom. Obaja boli vojnovými veteránmi (Brown ako člen námornej pechoty slúžil v Severnom Írsku, Caine zase bojoval v Kórejskej vojne). Navyše Caine kedysi tiež žil v štvrti, v ktorej vo filme žije Brown. (SarumanKo)
  • Jednu z postáv mala pôvodne stvárniť Katie Jarvis, kvôli tehotenstvu sa však vo filme neobjavila. (vander19)

Súvisiace novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (viac)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (viac)

Reklama

Reklama