Reklama

Reklama

Profesionáli

(seriál)
  • Česko Profesionálové (viac)
Slovensko, (2008–2014), 81 h 24 min (Minutáž: 30–55 min)

Série(8) / Epizódy(123)

Obsahy(1)

Policajná stanica v malom meste je miestom, kde sa môže stať naozaj čokoľvek. Všetky hlavné postavy sú policajti - súčasní aj bývalí. Pod velením kapitána Maroša Nagya (Peter Batthyány) pracujú jeho podriadení - aktívny frajer Fero Boborovský (Ľuboš Kostelný), ktorého sem degradovali z hlavného mesta, protekčný lenivec Karol Hůrka (Lukáš Latinák) a v myslení pomalší, ale o to ochotnejší jedináčik z rodiny univerzitných profesorov Alexander Vyšný-Riefenstahl (Csongor Kassai). Riešia prípady, v ktorých sa zaoberajú všetkým - od klobás až po mafiánsku svadbu, protiteroristický záťah, či zaistenie falošných policajtov, z ktorých sa vykľujú filmári. Pravdaže, do deja vždy „aktívne“ prispeje aj referentka Scarlet Balážiková (Helena Krajčiová), ktorá v súčasnosti zaskakuje na poste hovorkyne krajského oddelenia. Nechýba však ani bývalý kriminalista Miňo Demovič (Ján Kroner), ktorý tak trochu vymenil stranu, je teraz miestnym polomafiánom a majiteľom krčmy. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (215)

Martyr 

všetky recenzie používateľa

Postupne formovanie charakterov ci necharakterov profesionalov zdviha uroven celeho serialu o triedu vyssie ako na zaciatku. Bobor je fakt dobry..fakt dobry...či? Dodatocne : Ako vsetky slovenske serialy sa ani tento po dlhsom case nevyhol trapnosti a absencii napadov. Clovek to sleduje iba aby sledoval. ()

frolo 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúci komediálny seriál, kde jedna vtipná hláška a situácia strieda druhú a s trochou nadsázky odzrkadľujú niekedy nie vždy vydarenú prácu slovenských policajtov. Plných 5* dávam predovšetkým za prvé série seriálu, keďže po príchode Michala Hudáka a neskôr odchode Jána Kronera vtipu a invencie ubúda. Spolu zo seriálom Susedia sú resp. boli to jediné dva seriály, ktoré si zaslúžili označenie "komediálny". ()

Reklama

janesX odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak tu musím trochu pritvrdiť. Mal som možnosť vidieť viac epizód, no nie z vlastnej vôle a možno to boli práve tie slabšie, lebo inak si to neviem vysvetliť. Popravde, to, čo som videl ja (pár desiatok epizód)  bolo naozaj slabučké. Priznám sa, niekedy som sa nudil až tak, že som začal rátať, koľko krát sa na tom kto zasmeje a vôbec ma neprekvapilo, keď to v niektorých epizódach bolo úplne bez. Táto komédia mi skôr pripadá len ako narýchlo napísaná zákazka . Tak teda najlepšiemu slovenskému seriálu som najprv dal jednu hviezdu, ktorú žial musím odobrať . Seriál pre maximálne nenáročného diváka. (NAPÄTIE-nie/ HUMOR-nie / AKCIA-nie) 15%. ()

Ioannes odpad!

všetky recenzie používateľa

Slovenští Profesionáli slouží jako předloha a vzor českým Profesionálům. Jejich scénáře se liší pouze v jazycích. Stejně jako u českých Profesionálů jsou na slovenské verzi nejlepší úvodní znělka a skvěle výtvarně zvládnuté obrazy s policejními věcmi (obušek, pouta aj.), které slouží k oddělování filmových obrazů. (Je špatné, když na sitkomu je nejlepší zrovna tohle…) Na slovenské verzi je úplně příšerný uměle přidaný smích diváků. Při jehož poslechu se samovolně otvírá kudla v kapse, protože se jedná o neposlouchatelný anti-muzikální zvuk připomínající padající jemné kamínky či štěrk. Česká verze je odpad 110%. Slovenská verze je o něco lepší: Odpad odhadem „pouze“ 109%. Slovenská verze má o něco lepší herecké projevy a to kromě hereckého projevu uřvané a verbálně agresivní Heleny Krajčiové. Avšak i kdyby měla herecké projevy sebegeniálnější či dokonce nejlepší v dějinách světové kinematografie, pořád by hodnocení bylo na odpad, protože scénář je absolutně nevtipný a nekonečně trapný. (Navíc já jsem viděl dva díly, které byly zrovna zbytečně moc vulgární a sprosté, přičemž jejich vulgarita neměla opodstatnění.) Jinými slovy Z hovna bič neupleteš. ()

trinan_kop odpad!

všetky recenzie používateľa

Bolo by to na 1-2 hviezdy, ak by tam nedali Michala Hudáka, v úlohe, ako to povedať, cielene hlúpeho truľka, hovoriaceho nejakým divným nárečím. Ono tvorcovia asi zabudli na to, že nárečím na Slovensku nehovorí nikto pod 70 rokov - normálny ľudia, nech žijú kdekoľvek, či už východ SR, či západ, hovoria po Slovensky, a len veľmi, veľmi mierne použijú nejaké slovíčko odlišné od spisovnej slovenčiny. Ale Hudákova úloha, to je niečo strašné - cielené na spodných 20% divákov, čo sa týka IQ -> seriál s ním prudko klesol. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (35)

  • V roku 2010 sa opäť prepojili seriály Profesionáli a Mafstory. V 12.časti 4.série sa objavil Peter Sklár v úlohe mafiánskeho bossa Alberta Krasňanského a v 13.časti 8. série Mafstory sa objavila Jana Oľhová v úlohe Ireny Balážikovej. (VasylDeBylak)
  • Psy Mikiho Hrica (Michal Hudák) sú pomenované známymi nemeckými menami Adolf a Helmut. (RomanBond007)
  • Natáčanie seriálu muselo byť prerušené pre nepriaznivý zdravotný stav Jána Kronera (Miňo Demovič). (tommy187)

Reklama

Reklama