Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cecilia zostáva verná Arnovi a pomaly sa napĺňa čas, ktorý si má odpykať za hradbami kláštora. Arn slúži ako templár vo Svätej zemi, kde sa vyznamenal v bitke proti Saladinovi a od templárskeho veľmajstra si pred rokmi vyslúžil glejt, ktorý mu mal zaručiť návrat do vlasti spolu so všetkými poctami, keď rád opustí. Keď však glejt ukáže so žiadosťou o návrat domov, nový veľmajster ho roztrhá. Arn musí znovu zostať bojovať s križiakmi proti Saladinovi, ale Saracéni templárov rozprášia. Cecília stále verí, že sa vráti a naplní sľub, ktorý si dali... (badygorila)

(viac)

Recenzie (84)

angloumene 

všetky recenzie používateľa

Teda musím se přiznat, že poslední dobou nějak přicházím na chuť evropským historickým filmům. Možná je to proto, že na rozdíl od těch amerických dokážou lépe vystihnout podstatu dění a možná i proto, že za málo peněz musí dělat hodně muziky. Každopádně Arn obsahuje objevnou výpravu do dob křižáckých válek, civilní a povedenou romanci a také něco málo z intrikaření a válčení v současném Švédsku. Celkově to byla opravdu zábava - 85 %. ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Dve hodiny postupného úpadku. Asi tak by sa dalo opísať Arnovo nasadenie v druhom filme. Zatiaľ čo jednotka prekypovala nádhernými bojovými scénami, vycibreným šermiarskym umením a výbornou réžiou, dvojka už nemá prakticky z čoho čerpať. Vojna v okolí Jeruzalemu skončila ako skončila, tak treba vymiesť aj vo vlastnej krajine. Preto sa schyľuje k severskému derby kto sa dostane ku koučovskému kormidlu. Pieskom ošľahaný Arnie ako hrdá hlava rodiny samozrejme v zápase nesmie chýbať. A tu narážame na veľkú slabinu celého filmu. Ani jedna silnejšia scéna nieje dotiahnutá, ani jedna silnejšia scéna nevtlačí čo i len náznak slzy do divákového oka. A možností na prasknutie slzných vačkou bolo neúrekom. Tam kde by mal burácať orchester, ktorý by emócie vyburcoval do krajnosti je nepochopiteľné ticho a tam kde je priestor na chvíľku zamyslenia sa ťahajú niekedy až dotieravé husle. Moje tri hviezdy sú pre Arna troška krivdou, no spôsobenou veľkým očakávaním a následným sklamaním. Nevylučujem že po opätovnom zhliadnutí mnou spôsobenú krivdu severskej koprodukcii napravím. ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Tak druhej díl nakonec neni o moc lepší než ten první, což je teda kurva škoda, protože potenciál to mělo přímo gigantickej a taky v první polovině byl docela využívanej, kdy výprava je naprosto skvělá, kamera ještě lepší a hudba je jak z nějakýho americkýho historickýho velkofilmu a jako celek sem byl skoro nadšenej, chyběly tomu jen nějaký bitvy a souboje, jenže zhruba v polovině se v podstatě příběh z prvního dílu uzavře a další hodinu se trapně vaří z vody, všechno to, co bylo v první polovině nedosahuje tady ani 50% a celý to už jen tak pomalu dochcípává ke konci, sice je fakt, že v druhý půlce je celkem solidní bitva, ale daleko radši bych jí vyměnil za tu o Jeruzalém mezi Templářema a Saracénama, která je v půlce filmu nesmyslně přeskočená. Celkově to neni špatněj historickej film, navíc to vypadá, že to má v sobě nějaký švédský dějiny, ale podle mě to mohlo být daleko lepší nebo minimálně nabušenější, jelikož i těch pár střípků ze soubojů a bitev co tu jsou, jsou udělaný takřka perfektně ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Určite zaujímavý príbeh, i ked s velmi dlhou stopážou. Spracovanie a hlavne hudbu možno len chváliť. Výber hercov už menej, aj ked to až tak nekazia. Tú bodka po návrate si mohli ale kludne odpustit, už to bolo akoby nasilu tlačené. Tešil som sa na druhý diel a tu sa dočítavam, že to je to isté, len inak zostrihané - no zbohom. ()

Dexter1 

všetky recenzie používateľa

Hneď na úvode budete trošku stratení, lebo je tu skok v čase o tých 20 rokov. Len škoda, že herci vyzerajú rovnako. Koniec prvej časti končil tak, že Arn sa bude asi musieť prebiť až domov, ale nestalo sa tak. Opäť kecy a keď už bol nádych na tú poslednú križiacku bitku, tak sa to úplne strihlo niekam inam. Nie som zvyknutý na takéto rozprávanie príbehu, ktorý zo svojho akciou nabitého potenciálu nevyužuje takmer nič, a svoje oporné piliere príbehu hľadá úplne inde. Ale hodnotím to veľmi kľadne, lebo od tých kasových trhákov sme zabudli na to, že čaro historického veľkofilmu nemusí byť len bojovom poli. ()

Galéria (581)

Zaujímavosti (2)

  • Herci, kteří ztvárnili krále Knuta (Gustaf Skarsgård) a jeho syny Erika (Bill Skarsgård) a Jona (Valter Skarsgård), jsou ve skutečnosti bratři. Ve filmu si zahrál i jejich otec Stellan Skarsgård, a to Jarla Birgera Brosu. (Barghest)

Reklama

Reklama