Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kutyil s.r.o. je voľné pokračovanie seriálu Susedia. Hrdinami ale už nie sú Lászlo a Ildikó, ale Lajos (Andy Kraus) a Tünde (Viki Ráková) Gyönörűovci. Okrem nich diváci spoznajú aj ich dcéru Emese (Michaela Szoczová). Lajos pracuje ako kutil a jeho opravy sú vždy komické. Nechýba ani pomaďarčená slovenčina a tak často krát zábavné slovné spojenia. (marek.stone)

(viac)

Recenzie (176)

Scraffy 

všetky recenzie používateľa

209. najhorší seriál? Ale kdeže! To určite nie. Je síce pravda, že úspech Susedov sa tu už neopakuje, ale aj cez to seriál nestojí za vyhodenie. Pár krát sa tu zasmejete a do komediálneho televízneho bloku to skvelo padne. A stále lepšie toto ako Ordináciu. ()

maxxxim odpad!

všetky recenzie používateľa

Ako by povedal Steve Buscemi vo Fargu, prdím na to. Tv JoJ je proste super televízia podieľajúca sa na projektoch, ktoré majú bez pochýb budúcnosť. Budúcnosť tak svetlú a úžitočnú ako azbest. Kutyil je vrchol pseudotvorby onej chránenej dielne. Komediálny svet sa musí za hlavu chytať pri pohľade aspoň na jednu z 18 000 epizód o ničom. Založených na riadne nudných slovných hračkách, pri ktorých musíte tuho rozmýšľať či ide o vtip, alebo preklep autora. Hlavne fakt, že Ráková hrá po seráli Susedia vo všetkom čo sa točí od Stredy nad Bodrogom až po Diósgyör. A je jedno, či to má hlavu a pätu, hlavne že to dá éčka. O umeleckej stránke tu hovoriť nemožno, skrátka sú to umelci so všetkým čo k tomu patrí. Teda bez toho, samozrejme. Čudujem sa len jednému. Čo tu robí Potměšil a nehovorte mi, že tu hosťuje, lebo to by ma fakt dojalo. To čo ponúka zo svojho umenia nestojí ani za jeden sústredenejší pohľad dlhší ako dve sekundy. Len tak ďalej. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„My sme s Považanom kamaráti, aj keď musím dodať, že je to debil.“ Prvá séria mala čaro. Svojím spôsobom. Kraus ako scenárista vykradol vlastných (a Marcinových, pochybujem, že s jeho dovolením, navyše ten ho predbehol "Normálnou rodinkou") „Susedov“. Len sa postavy inak volajú a pohybujú sa v hnusných „tmavých“ kulisách. Pokiaľ ale necháme bokom jeho svedomie (v "Susedoch" pre zmenu kopíroval "Ženatého so závazkami", on proste tieto veci robí), ostane nám zručný sitkom. Ten okrem už otrepaných „susedských" gagov (najmä maďarsko-slovenský jazyk a popletenosť ústredného Maďara, Kraus v tomto začína byť rovnako nevtipný, ako keď Skrúcaný ZASA hrá opitého dedinčana) ponúka predovšetkým slušný kasting („polda“ Potměšil ako sused-kňaz, Bystriansky ako televízny kolega, Šimun ako vynervovaný režisér, Szöcsová ako prsnatá dcéra). Fajn priemer za 60%, ktorý neurazí, ale ani neponúkne nič nové. Bohužiaľ, druhá séria išla kvalitou výrazne dole: tých zopár sympatických hercov bez žmurknutia vyrazila (Šimun, Bystriansky) a tie, čo ostali, sa začali otrávene opakovať (Ráková je ako herečka hnus, úplne túto profesiu uráža a to mám rád aj filmy s Van Dammeom). Scenáre sa z ešte ako-tak zaujímavej televízie presunuli do nudného domu a pribudli nudné postavy (Tlučková, už fyzicky nesympatický Topoľský). Za prvú sériu 60%, za druhú 40%, tretia vďakabohu nevznikla. ()

MisoSasky 

všetky recenzie používateľa

Viki Ráková sa snažila utiecť naspäť k role, ktorú vie hrať - k bláznivej Maďarke. Aj Andy Kraus sa utiekol k jedinej role, čo vedel hrať - k Maďarovi. No zabudlo sa, že Susedov najmä preslávili Zuzana Tlučková a Peter Marcin. A Marcina nenahradí nijaká tvár zo Slovenskej sporiteľne. A žiadnu 'cundru' Sládečkovú nenahradí český kňaz. Pre divákov, samozrejme, lákadlo - Susedia mali čaro. Toto však nie. Jedna hviezdička zo slušnosti. Inak nepozerateľné. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Krausovi sa po konci Susedov nechcelo opustiť postavu dobráckeho, popleteného Lászla a tak si vďaka Jojke pokračoval v točení vlastných "Susedov". 1. séria o samotnej relácie Kutyil s.r.o bola úprimne dosť o ničom. No 2. a 3. s príchodom Anabely,Gusta a Melónika( Tlučkovej,Topoľského a Šalachu) pôsobila omnoho sviežejšie, zaujímavejšie a vtipnejšie, a to aj napriek tomu že Kraus len vykrádal a recykloval samého seba . Vo výsledku nešlo o žiadny klenot, ale koho bavil humor Susedov, toho proste museli baviť aj tieto 2 série. Príjemným prekvapením bola pre mňa Zuzana Tlučková, ktorá tu bola snáď zo všetkých hercov najlepšia a nesmiem zabudnúť ani na Ivana Letka, ktorého postava hluchého a večne hladného Árona ma tiež niekoľko krát vedela solídne pobaviť. Neviem, ako by sa mi sitkom páčil dnes, no v časoch detstva bol Kutyil pre mňa veľmi príjemnou oddychovkou. 70% ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (12)

  • Spolužiaci z VŠMU, Peter Oszlík a Viki Ráková si spolu zahrali už v seriáli Panelák (2008). (matthew.17)
  • Viki Ráková je len o sedem rokov staršia od svojej seriálovej dcéry Emese (Michaela Szocsová) (matthew.17)
  • Úvodná znelka je upravená verzia znelky animovaného seriálu A je to! (1976). (PATWIST)

Reklama

Reklama