Reklama

Reklama

Ordinácia v ružovej záhrade

(seriál)
Dráma / Romantický / Rodinný
Slovensko, 2007, 50 min

Hrajú:

Zuzana Fialová, Jozef Vajda, Tomáš Maštalír, Zdena Studenková, Stanislav Dančiak, František Kovár, Michaela Čobejová, Emília Vášáryová, Zuzana Kronerová (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

„Na svete je málo miest, kde sa rozhoduje o živote a smrti. Ženy ich dôverne poznajú, muži chodia po špičkách“. Seriál Ordinácia v ružovej záhrade odhaľuje trinástu komnatu medicíny, presnejšie gynekologicko – pôrodnícke oddelenie nemocnice nemenovaného slovenského mesta a súkromnú gynekologickú ambulanciu. Tieto prostredia spája nielen spoločné poslanie, ale aj kolegiálne a priateľské vzťahy hlavných hrdinov. Protagonistami nie sú iba lekári a zdravotné sestry, ale aj ich rodinní príslušníci, partneri, priatelia a hlavne pacientky. Protagonisti seriálu kladú dôraz na psychológiu postáv v autentickom súčasnom „živote“. Seriál dáva príležitosť pre zaujímavé herecké výkony a divák má po čase možnosť spoznať slovenských hercov, mediálne známe tváre, ktoré sa z polohy moderátorov a zabávačov vrátia opäť k tomu, čo tak dokonale ovládajú na divadelných doskách.

Seriál Ordinácia v ružovej záhrade zaznamenal obrovský úspech v susednom Česku, kde sa stal dlhodobým seriálom s vysokou sledovanosťou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (197)

lilina133 odpad!

všetky recenzie používateľa

Niekedy ma priam udivuje, čo dokážu niektorí ľudia vymyslieť a aj zrealizovať....Prečo sme na SR nemohli radšej kúpiť pôvodný český seriál, ktorý je určite kvalitnejší a pozrelo by si ho s radosťou viac divákov....Ale nie, veď keďže asi nevieme na SR vymyslieť nejaký poridny seriál, "ukradneme" námet a vytvoríme z toho totálny prepadák a brak...na to nemám viac slov... ()

wayne_79 

všetky recenzie používateľa

Chvíľkový nával radosti, že konečne môžem niekde vidieť slovenskích hercov vystriedalo rozčarovanie. Jasné, je to telenovela..nemá veľké umelecké ambície...ale varí sa tu už všetko sto krat prevarené. Niekde by to malo mať koniec. Je však jasné, že Markíza nemá veľký talent na domáce seriály, na rozdiel od konkurenčnej Joj, a preto žmýka z tohoto seriálu, čo to dá. ()

Reklama

xaver odpad!

všetky recenzie používateľa

Tolik hereckých osobností, tolik hereckých talentů takhle promrháno. Odpad používám velice zřídka a velice nerad. Tolik intrik, tolik zla a falše zhmotněných do jediné osoby, chtěl bych vidět, zda se tvůrci v životě potkali s tolika zlými lidmi, kolik je jich prezentováno v tomto seriálu. Určitě se mezi lidma najde mnoho "sviňí", ale aby autoři zmotňovali několik obrsviní do jedné osoby, k tomu se snad nemuseli uchalovat. Těch průšvihů v jedné malé nemocnici by stačilo na zavření několik velkých. Přitom o skutečných problémech našich nemocnic se tam moc nedovíme. Autoři viděli chod nemocnice asi z ponorky, a to ještě musela být zakalená voda. ()

Master19 odpad!

všetky recenzie používateľa

Možná hodnotím trochu neobjektivně, ale schválně jsem se podíval na jeden díl seriálu, který je v Česku relativně úspěšný a na Slovensku nikoliv a je jasně vidět, že nestačí jen zkopírovat název. Ta sledovanost pak buď svědčí o slabší úrovni seriálu, nebo o vyspělejší mentalitě Slováků, kteří tupě nesledují každou blbinu. To ovšem soudit nebudu. :-) ()

Beri odpad!

všetky recenzie používateľa

Seriál vytvorený za jediným účelom, a to uspokojiť tú najmenej náročnú skupinu seriálových divákov. Markíza po neskutočne nevtipných susedoch vytiahla ďalší "klenot" slovenskej seriálovej tvorby. Herci pôsobia umelo a preafektovane, zápletky sú tak stupidné, že máte pocit že scenárista ani nežije v reálnom svete. Znovu o jeden dôvod menej prečo zapnúť televíziu. ()

Galéria (119)

Zaujímavosti (8)

  • Jednou z najsledovanejších epizód bola tá, v ktorej sa ako letuška objavila populárna a zároveň škandálmi opradená moderátorka hlavnej spravodajskej relácie Markízy Marianna Ďurianová. (pravo)
  • Scenáristkou seriálu sa stala aj mladá študentka televíznej dramaturgie Zuzana Dzurindová - ide o dcéru expremiéra Mikuláša Dzurindu. (pravo)
  • Pri natáčaní sa stretli aj bývalí manželia Zdena Studenková a režisér Stanislav Párnický. (pravo)

Reklama

Reklama