Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Riggs a Roger Murtaugh majú chrániť korunného svedka Lea. Popri tom však vedú neľútostný boj s Ruddym, juhoafrickým konzulom, ktorý stojí za drogovým syndikátom a praním špinavých peňazí. Obaja detektívi majú dostatok dôkazov, ale Rudd a jeho zabijáci pod rúškom diplomatickej imunity nerušene pracujú ďalej. Riggs, prezývaný Smrtonosná zbraň, sa uchýli k nevyberaným metódam a využije proti Ruddovi aj jeho príťažlivú sekretárku. Medzi gangstrami a obidvoma policajtmi vypukne nevyhlásená vojna. Murtaugh so šťastím unikne nastraženej bombe a Riggsov karavan sa po stretnutí s Ruddovými mužmi zmení v rozstrieľanú trosku. Nezničiteľní detektívi však pomaly získavajú prevahu a Rudd sa chystá na ústup. Schyľuje sa k rozhodujúcemu stretnutiu v priestoroch losangelského prístavu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (585)

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Richard Donner nezklamal ani podruhé a natočil snímek srovnatelný s prvním dílem. Akce je ještě více než v jedničce a nuda rozhodně také nehrozí (viz. nezapomenutelná scéna na záchodě :-)))))) Mel Gibson a Danny Glover opět předvádějí co se čeká, ale obsazení Joea Pesciho alias potrhlého účetníha Lea, byl geniální tah....... ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Málokdy se stává že druhý díl je buď stejný, nebo ještě o něco lepší než první. Právě toto je ten případ. Je přímo nabitý akcí, přestřelkami, humorem, hláškami, zběsilostí a dynamikou. Kromě ústřední dvojky nechybí potrhlý účetní Leo, hnusáčtí záporáci Rudd a Adolf a půvabná sekretářka Rika. Akční scény jsou ještě více naturalistické než v jedničce (závěrečný souboj Riggse a Adolfa) a víc je také humoru (reklama na kondomy, Roger na záchodě, šprcgumovník). Prostě nemám co vytknout. ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

jeden z najlepsších buddy movie, jedna z najlepších akčných komédií, skvelá claptonova muzika, leo getz je kúzelný a (popri votrelcovi a terminátorovi) ďalší dôkaz, že občas to v amerike s pokračovaniami nemusí ísť dole vodou, ba priam naopak. Ale Smrtonosná zbraň je iná kategória, celá séria je totiž super. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Klasická dvojka. Viac akcie, napätia, hustej kriminality, ale aj humoru, z ktorého budú mať fanúšikovia Donnerovho režijného vedenia bezprostrednú radosť. Mel je magor s veľkým M a diplomatický starúšik lepkavý ,,slizouň". Úvodná scéna je predobrazom vynikajúcej akčnej jazdy, ktorá má v znamenitých sekvenciách tendenciu predbehnúť samotnú 1. Zbraň 2 je zo všetkých častí mojou najobľúbenejšou - zo subjektívnych dôvodov, ktoré vôbec nemusíte brať vážne :-). ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Len sa pozerám, či nestojím na igelite.“ Po drsnej a relatívne realistickej jednotke, kde síce bol prítomný humor, ale len v podobe vzájomného parťáckeho podpichovania dvoch extrémne rozdielnych mužov, sa séria v dvojke vydáva na cestu, z ktorej už neustúpila (naopak ešte ju v trojke posilnila a vyvrcholilo to neskutočne štvorkou). Na cestu akčnej komédie. Najmarkantnejšie je to vidieť na podliezavých scénach s Murtaughovou rodinou. Mnohí fanúšikovia na ne nedajú dopustiť a možno je to dokonca jeden z dôvodov, prečo majú sériu radi. Lebo rodinné scény ju poľudšťujú. Mne nikdy nesedeli a z dielu do dielu to bolo horšie a horšie. Akcia je zvládnutá slušne, ale najviac tomu dáva skvelá atmosféra džezom predchnutých nocí, dynamická dvojka Glover/Gibson a angažovanie Joea Pesciho, ktorý je tak otravný, až sa za to naňho nemôžeme hnevať. Zvláštne na dvojke je, ako vedľa seba v nej v pohode existujú komediálno-rodinné pasáže s tými drsnými, kde sa umiera ako na bežiacom páse a ktoré sú ostré a štipľavé ako čili v očiach. Takže sa v jednej chvíli zabávate na vybuchujúcom záchode a kondómoch a v druhej vás nečakane odzadu udrie do hlavy vyvraždenie policajného oddelenia. Zaujímavý je i scenár venujúci sa kontroverznej rasistickej otázke (plus oceňujem spôsob, akým tvorcovia naložili s Riggsovou novou partnerkou). Samozrejmosťou sú hlášky a dialógy („Sme seržant Murtaugh a poručík Riggs.“ - „A ako vám mám hovoriť?“ – „Seržant Murtaugh a poručík Riggs.“). Rozpočet oproti jednotke sa síce navýšil na 28 miliónov (z jednotkových 15), ale celosvetová tržba to značným spôsobom zachránila (takmer 228 miliónov). ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (29)

  • Při destrukci Riggsova (Mel Gibson) karavanu je zničena i lahvička kolínské „Hero.“ Když vidíme Riggse poprvé vcházet do karavanu, běží v televizi reklama právě na tuto značku. (HellFire)
  • U nás vydaná DVD verze pod hlavičkou Warner Bros je o dvě minuty kratší (108 minut). Byly vystřiženy některé závěrečné scény - Riggs (Mel Gibson) zabije dva mafiány poté, co jej hodí do vody ve svěrací kazajce; finální souboj mezi Riggsem a Vordstedem (Derrick O'Connor) byl zkrácen a chybí scéna, kdy Arjen Rudd (Joss Ackland) postřelí Riggse. (tequilla)
  • Když studio Warner Brothers nedalo zelenou smrti Martina Riggse (Mel Gibson), scénárista Shane Black odstoupil z prací na druhém díle. (HellFire)

Reklama

Reklama