Reklama

Reklama

Sedmero krkavců

  • Česko Sedm havranů (viac)
všetky plagáty
Animovaný / Bábkový / Fantasy / Rozprávka / Krátkometrážny
Nemecká ríša, 1937, 53 min

Réžia:

Ferdinand Diehl

Predloha:

Jacob Grimm (kniha), Wilhelm Grimm (kniha)

Recenzie (5)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Úžasná rozprávka, ktorá pre milovníkov bábkovej animácie, bude znamenať malý poklad. Atmosférické a vynikajúco natočené - tých 84 rokov od premiéry ani nebadať. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Unikátny retroskvost. Ani nie tak príbehom, ktorý tvorí známa adaptácia rozprávkového príbehu O siedmych zhavranelých bratoch, ale animáciou. Stop-motion animácia roku 1937 je ojedinelá, veľmi detailistická a tým pádom zážitková. Autori zapracovali na postavičkách i prostredí s veľkou vervou a všetko vyzerá ako zmenšenina skutočného - vrátane odevov, vrátane ľudských a zvieracích proporcií, vrátane chovania zvierat, vrátane rysov tvárí. Postavičky dokonca otvárajú ústa, čo nebýva bežné ani pri novších spracovaniach. Vyhranie sa po každej oblasti. Príbeh bude síce pre deti trochu taživý, humor tu nehľadajte, ani svižné tempo (z dnešného pohľadu asi trochu nuda), rozhodujúca je atmosféra a detailistická animácia. Musela to byť makačka. ()

duddek 

všetky recenzie používateľa

Souhlasím s corpsym i majo25. Animace úchvatná, zejména ty scény se zvířaty v lese... anebo záběr na loutku na koni jedoucím tryskem... to se nevidí ani dnes. Klobouk dolů. Souhlasím, že děj může působit rozvlekle, ale to je i tím množstvím vedlejších postav a prolukami, jako třeba když šašek hraje na loutnu. Autoři do toho evidentně dali vše. ()

Reklama

Reklama