Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robert Rath (Sylvester Stallone) je profesionálny zabijak. Keď dostane zaujímavý kšeft - zabiť mafiánskeho bossa Alana Brancha (Steve Kahan) - pri plnení zákazky narazí na mladého ambiciózneho zabijaka Miguela Baina (Antonio Banderas), ktorý má „záujem“ o tú istú obeť. Od tej chvíle sa s Bainom stretáva všade - akoby ho jeho mladý kolega vyzval na súboj o toho najlepšieho zabijaka! Ďalšou Rathovou zákazkou je mladá počítačová hackerka Electra (Julianne Moore), ktorá ukradla prísne tajné dáta a má v pláne ich výhodne predať. V hoteli, kde má dôjsť k transakcii, je ale opäť Bain, ktorý postrieľa nielen agentov Interpolu, ale aj všetkých štyroch obchodníkov. Electre sa podarí ujsť, no nie na dlho. Nájde ju totiž Rath, ktorý jej pomôže. Čoskoro ich vyhľadá i Bain, z prostého dôvodu - Rath sa má stať jeho ďalšou obeťou... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (428)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Keď chýbajú nápady, tak je obvyklé pridávať obete, organizačnú úroveň, v ktorej sa dej odohráva alebo zabijakov. Toto je posledný prípad z uvedených a tak, ako sa obvykle v žiadnom z opísaných prípadov dobrý výsledok nedostaví, nedostavil sa ani teraz. Jedna hviezdička je za to, že Stallone je môj rovesník a Banderas sa narodil v rovnaký deň a mesiac, ako ja. Chápem, že sú to mizerné dôvody, ale nič lepšie som nenašiel. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Procházka mokřinami v gumácích: 4 mil.USD, tuzér za svezení El Mariachiho ve žlutém taxíku: 4 mil.USD, snězení malé hotelové čokoládky: 3 mil.USD, čekání v pohodlném bankovním křesle: 4 mil.USD, závěrečná udivená grimasa při "nečekaném" objevení se jisté osoby: k nezaplacení.. Suma sumárum to máme 15 mil.USD, což je Slyův paycheck za průměrný výkon v průměrném Donnerově filmu o nájemných zabijácích postrádajících profesionalitu. Za ty peníze by šla docela hezky zrekonstruovat ta zvonice.. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Jedna z tých Stallonových klasík, ku ktorej som si nikdy cestu nenašiel. A pritom to na prvý pohľad vyzerá tak dobre, tématika nájomných zabijakov podporená výbornými hercami, na poste režiséra klasik Richard Donner a ideálny rozpočet, ale všetko kazí obyčajný, až mdlý scenár a málo akcie. Jedine úvodná polhodina mi príde úplne ideálna, obaja nájomní zabijaci dostanú svoj priestor, pričom chémia medzi nimi funguje výborne, dej je zaujímavý, dynamický a ešte aj tá akcia sa mi tu celkom páčila. Ale potom to už upadne, príchod ženského elementu pokazí čo môže, dejovo mi to už príde úplne priemerné, tempo výrazne upadne, ale stále sa na to pozerá pomerne dobre, no druhá polovica už pokazí, čo môže. Prenesenie deja do exotiky mi vôbec nesadlo, toto prostredie mi pri tomto type filmu vôbec nesedí, celý dejový motív s bankou ma absolútne nezaujímal, akcia tu už nie je takmer žiadna a finále mi vôbec nevyhovovalo. Pozerať sa na to dá už vlastne len kvôli vynervovanému Banderasovi a zaujímavému vyrozprávanému príbehu s poučením. Sklamaním je aj akcia, ktorej je nielen veľmi málo, ale je aj dosť jednotvárna a pôsobí až moc pasívne. Jedine tá úvodná polhodina mi v tomto vyhovovala, prestrelka na cintoríne a aj následná sekvencia s policajtmi sú celkom slušné, ale potom už nie je moc o čo stáť. Vizuálne sú bez problémov, ale obsahovo a zaujímavosťou mi prídu na úrovni akčných scén z priemerných seriálov, takže dá sa na to pozerať, ale chýba im akýkoľvek zaujímavejší okamih. A nevyhovovovalo mi to ani po stránke usmrtených obetí, buď v prestrelke neumrie nikto, alebo je to len o využití momentu prekvapenia a rýchleho vystrieľania všetkých v dosahu, chcelo by to aspoň jednu klasickú žánrovú prestrelku. Obsadenie stojí vlastne len na týchto troch postavách, Sylvester Stallone tu síce mohol aj niečo trochu zahrať, takto tá jeho potreba chrániť osobu určenú k likvidácii nefunguje až tak dobre, ako by mohla, ale dá sa nad to povzniesť, viac ma bavil energický Antonio Banderas, ktorý svojim scénam dáva ten správny náboj, ale Julianne Moore nepatrí medzi moje obľúbenkyne a povrdila mi to aj tu. A Richard Donner sa snaží, ale z tohto scenára viac nevyťaží. Takže nie je to zlý film, dokonca som ho už videl viackrát, ale pre mňa je to s výnimkou úvodnej polhodiny sklamanie. Chcelo by to zaujímavejší scenár, dynamickejšie prevedenie, viac akcie a odstrániť ženskú postavu, aby súboj dvoch špičkových zabijakov bol postavený na niečom zaujímavejšom, než ochrane človeka. 58% ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Ne každý, kdo se na tebe vysere, je tvůj nepřítel. Ne každý, kdo tě vyhrabe ze sraček, je tvůj přítel." Uvedený poučení o krávě, kočce a vrabčákovi má něco do sebe. Ovšem tady nejde o poučení, tady se bude zabíjet. A mě ten generační souboj zabijáků, hackerky a kočky dost baví, i když se přiznám, že za vyvrcholení závěrečnýho souboje mám chuť scénáristovi třikrát prostřelit hlavu a pak ho to nechat přepsat. ()

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Temperamentní Miguel se jednoho dne rozhodne zaútočit na pozici světové jedničky v oboru, v němž je řádně vyučen. Ke štěstí mu však nestačí automatický posun na vysněnou pozici poté, co se aktuální leader světového pořadí Robert Rath rozhodne prosperující výrobu mrtvol pověsit na hřebíček. Miguel chce Ratha zabít, aby světu dokázal svou extratřídu. Jenže Rath se zamiloval do své poslední zakázky Electry a nehodlá svůj život jen tak věnovat prvnímu ozbrojenému hispánci, kterého potká. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy policisté převáží Miguela Baina (Antonio Banderas), který následně zlomí vaz policistovi za volantem, můžeme v následujících záběrech vidět, jak onen policista při nárazu do stojícího auta ožije a opětovně řídí. V dalším záběru se zdá být zase mrtvý a v dalším opět žije. (Lasmen)
  • Během krátké hřbitovní přestřelky se Miguel (Antonio Banderas) skryje za náhrobní kámen se jménem Rhodes, které odkazuje na členku štábu Morgan Rhodesovou. (Conspi)

Súvisiace novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (viac)

Reklama

Reklama