Reklama

Reklama

Postmoderný Paríž v blízkej budúcnosti, okolo roku 2020. Niektorí ľudia záhadne miznú, iní sa objavujú, ale sú bez minulosti... Na ulici bojuje policajná jednotka s miestnou kriminálnou frakciou, ktorá sužuj mesto. V pochmúrnej atmosfére, prebleskovaní starých a nedávnych spomienok, ktoré chceli zostať zabudnuté, sa prepletáme sledom udalostí, ktoré vedú k riešeniu záhady kontinuálneho strácania sa ľudí a objavovania sa ľudí bez minulosti. Nekompromisný policajt David Hoffmann s novou kolegyňou Marie postupne rozpletá záhadu a odkrýva temnú pravdu, ktorá môže byť niekedy jasnejšia, ako sa zdá. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (72)

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Aj napriek mnohým negatívam snímku som sa nedokázal ubrániť pozítívnemu pocitu z pozerania naň. Budúcnosť je tu ukázaná a vykreslená len v nepatrnom množstve a divák spočiatku ani netuší, že je z budúcnosti....akciu vlastne tvoria len dáke naháňačky a tuším dva súboje na päste...( a najmä tá v závere sa mi páčila ), čiže vlastne nič moc...ale zato má to svoje neopísateľné čaro a ako som už býval spomenul moje pocity boli vcelku pozitívne. ()

Javad 

všetky recenzie používateľa

Francúzky hi-tech sci-fi thriller namiešaný z tých správaných ingrediencií – akcia, efektné pästné súboje z blízka, futurizmus, chladná atmosféra, skvelá kamera a vôbec ako celok dobre natočené. Dôkaz, že aj Európa dokáže vyprodukovať zaujímavé SCI-FI! Tunajšie hodnotenie absolútne nezodpovedá kvalitám filmu (nenechajte sa ním zmiasť!). Moje výhrady: krátka stopáž a málo prepracované postavy. Áno vizuálna stránka prevažuje tú dejovú, ale aj tak veľmi silné 4* ()

Reklama

bourec 

všetky recenzie používateľa

Francouzi dokážou natočit slušný filmy,proto jsem tenhle film na tv barrandov shlídnul.Začátek byl dost nepřehlednej,přesto vyprávění mělo slušný tempo,určitě jsem se nenudil.Postupně se dozvídáte ,proč se všechno odehrálo,jenže to už je pomalu konec filmu.Film patří do takový tý skupiny dobrejch filmů bez nutnosti ještě dalších vidění.60%. ()

fefee 

všetky recenzie používateľa

Pútavé sterilné sci-fi s dobrým nápadom nešťastne odpútava od pozornosti práve takmer nulová akčnosť, malá záživnosť hlavných postáv a totálne nevyužitý potenciál scénara. Veľká škoda toho nevyužitého nápadu ktorého iba občasná štýlová hudba nezanecháva ten dravý, tajomný a brutálny pocit temného sci-fi thrilleru. Slabý podpriemer. (2,5*) ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Jako sorry, tohle je povídka do Krajních mezí, s celovečerákem to nemá nic společného. To noirové ladění je sice hezoučké, ale falešné jako Star Trek pro teenagery. Zdlouhavé, zbytečné záběry, zbytečné postavy, postavení kamery jako ve videohře. Jistě, námět o zálohování vzpomínek - možná to někomu, kdo nečetl Ijona Tichého od Stanislawa Lema přijde originální, ale mně ne. Naroubovat to na rádoby špionážní historku je sice hezké, to diváky láká, ale v tom případě je potřeba vyvarovat se nelogičností a něco víc prozradit o světě, v němž hrdinové žijí, pravidlech, a koneckonců i charakterech postav. Tohle je jen načrtnuté jako komiks, kde taky podrobnosti nehrají roli, a noir to spíše zneužívá, než nabízí. Ono by to moc rádo bylo jako Renesance, ale tam byl propracovaný děj s nějakými zvraty a propracovanější prostředí i vnitřní zákony příběhu. Btw, a stejně furt nevím, co znamenalo 7/4. Jizvy, ano, ale proč? ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (1)

  • Jediné vozidlo, které se ve filmu objevuje, je koncept coupé Renault Talisman z roku 2002. Narozdíl od jeho elektromotorové filmové verze byl zamýšlen jako čtyři a půl litrový osmiválec do V. (Saur.us)

Reklama

Reklama