Reklama

Reklama

Pět žen se ocitne na francouzském okupovaném území s úkolem zachránit britského geologa a zabít německého plukovníka. A Louise, Jeanne, Suzy, Gaëlle a Maria tvoří úžasný odbojový tým.  Píše se květen 1944 a skupina pěti žen zapojených do odboje seskočí padákem na okupované francouzské území se speciálním úkolem. Mají zachránit britského geologa, který byl zajat v Normandii a zabít německého plukovníka SS Heindricha. Skupinu vede vdova po vůdci odboje Louise (Sophie Marceauová), která prošla střeleckým výcvikem. Jeanne (Julie Depardieuová) je tvrdá holka, která se nerozpakuje zabíjet. Někdejší showgirl Suzy (Marie Gillainová) bývala Heinrichovou milenkou. Gaëlle (Déborah Françoisová) je odbornice na výbušniny, která zoufale touží po akci. A Maria (Maya Sansaová) je italská šlechtična, která v utajení pracuje pro francouzský odboj. Příběh pěti žen, které se staly hrdinkami, byl inspirován skutečným osudem Lisy Villameurové, která působila za 2. světové války ve francouzském odboji. Francouzské válečné drama režíroval Jean-Paul Salomé. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (138)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Až prekvapivo kvalitný, vojnový film,opäť od francúzov,ktorí za posledné roky vyprodukovali pomaly viac vojnových filmov ako holywood /Príliš dlhé zásnuby,Štastné a veselé,Medzi nepriateľmi,Deň vítazstva/.Vyrozprávať príbeh štyroch žien,ktoré najali na zvláštnu akciu,bolo iste aj nejakým zadosťučinením a prejavom vďaky a uznania,veď takýchto žien padlo určite dosť.Film určite pripomenie Čiernu knihu alebo čiastočne Charlotte Gray.Film zbehne ako voda,nenudí ani nachvíľu,akcia je dôveryhodná a to pokladám pri prevažne ženskom obsadení za najväčšie plus.Málokedy sa mi stáva aby ma pri ženskej streľbe neoblieval pocit trápnosti.Tu sa to nestane,a vy veríte že sú toho schopné.Dej filmu je dosť nepredvídateľný,každú chvíľu je gestapom zatknutý a mučený niekto iný a to nevydrží každý...,zvlášť keď ženám trhajú nechty.Zrada a podrazy prichádzajú z každej strany.Silou odvahy by som nazval aj ťah akým tvorcovia prístupili k jazykovej verzii.Francúzi hovoria po francúzky,Nemci-nemecky a Angličania- anglicky.Divák má prehľad a je to určite dobrá voľba.Výborný vojnovo-špionážny film.Odporúčam.80%. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k tomu, že předlohou k filmu byla skutečná událost, měl bych možná hodnotit jednou hvězdičkou navíc. Jenže porovnávám s jinými snímky a vyplývá mi staré dobré rčení "když dva dělají totéž, není to totéž". Vadily mi herecké výkony, které mi přišly takové nevýrazné, nudné, mnohým jsem jejich role nevěřil, přišlo mi, že se se svými postavami nesžili. Je to ovšem jen můj subjektivní názor. Napínavý snímek to byl, jak vše dopadne, jsem netušil, tudíž dávám lepší 3,5*. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Úžasný film. Predpokladal som, že keď je to francúzsky vojnový film z obdobia druhej svetovej vojny, tak že to bude veľmi slabé, ale pravý opak bol pravdou. Bolo to fakt skvelé a od začiatku až do konca som pri tom sedel ticho a s napätím. Sophie Marceau podala brilantný výkon ako vždy a aj tri ďalšie spoluhrdinky boli po hereckej stránke v úplne pohode, rovnako tak ako po tej druhej stránke. Dokonca by som napísal, že podali rovnako skvelý výkon ako Sophie a dlho som sa nevedel rozhodnúť, ktorej fandím najviac. Odporúčam s nadšením a verím, že tento film bude u divákov známy a bude sa šplhať stále vyššie a vyššie. ()

Reiniš 

všetky recenzie používateľa

Po propadáku Belphegor: Fantom Louvru se znovu sešli netalentovaný režisér Salomé a talentovaná herečka Sophie Marceau. A hle, vznikl inteligentní a napínavý válečný film. Škoda jen nevýrazného Moritze Bleibtreu v roli Heindricha a sestupné intenzity snímku. Jinak (překvapivě) nemám, co bych kritizoval. Síla odvahy je dobrý film, i když pravda, nijak nevybočující z řady válečných špionských dramat. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (15)

  • Úvodná scéna sa natáčala v depe francúzskeho múzea pary AJECTA v Longueville, Seine-et-Marne. Scéna zo stanice metra Concorde sa natáčala na stanici Porte des Lilas-Cinéma, ktorá sa dnes často používa na filmové natáčania. (Arsenal83)
  • Jean-Paul Salomé si dával mimoriadne záležať, aby štýl účesov hercov bol autentický dobe, dokonca sa hovorilo, že sa to pre neho stalo úplnou posadnutosťou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama