Reklama

Reklama

Chuckyho kult

  • USA Cult of Chucky (viac)
Trailer 1

Poslední čtyři roky strávila Nica (Fiona Dourif) v ústavu pro duševně choré zločince poté, co byla nespravedlivě obviněna, že to byla ona, ne Chucky, kdo zavraždil celou její rodinu. Když ale její psychiatr na skupinové terapii představí nový léčebný prostředek – “hodnou” panenku – léčebnu postihne série děsivých úmrtí a Nica začne o své diagnóze pochybovat. Andy (Alex Vincent), Chuckyho nyní již dospělá oběť z původního snímku Dětská hra, spěchá Nice na pomoc. Aby ji ale zachránil, bude muset obelstít Tiffany (Jennifer Tilly), Chuckyho dávnou nevěstu, která udělá cokoliv, aby pomohla svému milovanému protějšku. A je jí jedno, jak smrtící a zvrácené to bude. (Bontonfilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (126)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

O niečo lepšie ako Seed, avšak o dosť horšie v porovnaní s Curse. Predchádzajúca časť ma fakt bavila viac, bola napínavejšia aj atmosférickejšia. Samotné prostredie psychiatrickej liečebne tu žiaľ atmosféru nevytvára, už len preto, lebo táto časť je opäť viac čiernohumorná ako hororová. Spočiatku ma to ešte bavilo, ale v druhej polovici spokojnosť skončila. Gore potešilo, Chuckyho hlášky taktiež, ale samotný nápad toho chudáka Chuckyho roztrojovať či rozštvorovať, aby bol v každej jednej bábike, mi príde ešte prijebanejší ako Chuckyho bisexuálny syn v piatej časti. Mancini to svojimi fantazmagorickými nápadmi žiaľ začína postupne pochovávať. Záver hlúpy, ale to som vlastne aj čakal. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Mancini vystriedal veľký starý dom psychiatrickou liečebňou a určite to bol dobrý nápad. Bohužiaľ toto prostredie nedokáže stopercentne využiť, pričom tých možností by tu bolo. Kult sa akoby nechcel po celý čas rozbehnúť, zaujme viac zimnou a sterilnou atmosférou než tempom. Samozrejme jednotlivé vraždy potešia, rovnako aj pokecy Andyho s Chuckym, respektíve s tým, čo z neho zostalo. Keď sa spolu začnú nudiť, dajú si aj šľuka. Film sa tak rozbehne až v záverečnej štvrťhodinke a užíva si ju najmä Fiona Dourif. Je otázne, či po týchto udalostiach je možné pokračovať jasne naznačeným smerom, aby to bola stále "detská hra", ale vyzerá to tak, že po nedávnom reštarte išlo o poslednú časť pôvodnej série. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Americký scenárista talianskeho pôvodu George Donald Mancini sa do dejín horrorovej kinematografie zapísal predovšetkým ako stvoriteľ kultovej postavy, reinkarnovanej vraždiacej bábky Chuckyho. Podľa jeho scenára bolo v priebehu rokov 1988 až 2017 natočených sedem častí tejto série. Posledné tri pokračovania aj sám režíroval. Konkrétne sa jedná o tituly: Detská hra (1988), Detská hra 2 (1990), Detská hra 3 (1991), Chuckyho nevesta (1998), Chuckyho potomstvo (2004), Chuckyho kliatba (2013), Chuckyho kult (2017). Videl som ich všetky. Dnes som si pozrel v pôvodnom znení s titulkami poslednú spomínanú časť "Cult of Chucky", ktorá plynule nadväzuje na predchádzajúci diel. Zmenilo sa prostredie, ale atmofséra zostala rovnaká. Takže ju budem hodnotiť tak isto ako jej predchodcu. *** ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Mám pre teba odkaz od Chuckyho. Vravel, že budeš vedieť, čo to znamená. Je to len jedno slovo. Vypitvanie.“ Ja neviem. Na tejto sérii - resp. prvých troch dieloch - som vyrastal a proste sa mi nepáči, čo tvorcovia s Chuckym urobili v nasledujúcich. (Kvázi)humorné štvorka a päťka boli jedným slovom strašné a síce pochmúrna šestka pôvodne „vážnej“ sérii napravila pošramotené renomé, ale tak že by šlo len kvôli tomu o nejako extra lepší film, to sa ozaj povedať nedalo. Sedmička je akousi kombináciou vážnej jednotky, dvojky, trojky a šestky a komediálnej štvorky a päťky. Dej je umiestnený do hororovými fanúšikmi obľúbeného prostredia psychiatrickej liečebne. Postavy sa dali, vraždiace scény sa dali, Chucky sa dal. Občas z toho vyšla atmosféra. Ale proste moc ma to nebavilo a dosť dobre nerozumiem stavu, v akom sa táto séria nachádza. No páčilo sa mi, že sa vrátil Andy (viď. potitulková scéna šestky). A tým pádom sa mi veľmi páčila aj bonusová scéna po titulkoch. Naopak, nebavila ma SPOILERY Jennifer Tilly, ktorú dlhodobo pokladám za najväčšiu chybu série a ani vysoký počet bábik. A humor samozrejme. SPOILERY ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

V siedmej časti série je Nica (Fiona Dourif) poslaná do psychiatrickej liečebne s miernejším prostredím a väčšou slobodou. Jej doktor jej chce pomôcť prekonať temné spomienky na minulosť, ale po jej príchode sa za nezvyčajných okolností v liečebni objaví bábika Chuckyho. Doktor je presvedčený, že ide len o neškodnú hračku, ale Nica vie, že Chucky je späť. Jej presvedčenie sa naplní, keď začnú pacienti jeden po druhom brutálne zomierať. - Tie sequely v posledných týždňoch pribúdajú rýchlejšie, než rastú hríby na Záhorí. V tomto prípade ide o vydarený sequel, ktorý neprináša nič nové, ale len to staré. To ale nevadí, pretože Chucky dáva brutálne moderné hlášky, vydarilo sa niekolko parádnych gore scén, Fiona Dourif po dlhej dobe presvedčivo zahrala svoju úlohu v horore a nebolo to pokazené nezmyselným CGI, ako sa mnoho ludí obávalo. Napätie sa miestami objavilo tiež, čomu v mojom prípade pomohlo hlavne to prostredie zasneženej liečebne, ktorá pôsobila dosť depresívne a je to moje najoblúbenejšie prostredie v hororoch. Som zvedavý, čo príde v tejto sérii ďalej, pretože koniec je otvorený, a aj keď nejde o špičkovú hororovú sériu, nie je tu ani jedna časť, ktorá by bola vyslovene zlá, takže s ôsmou časťou nebudem mať problém a rád si ju pozriem. + herec z Halloween a Halloween II + herečka z Fear Clinic a Arbor Demon + herečka z Channel Zero + herec z Damien + herec z iZombie ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (7)

  • Jennifer Tilly natočila své scény za pouhých 6 dní, během posledních dvou týdnů natáčení 6.–11. února 2017. (rafix)
  • Po záverečných titulkoch je ešte bonusová scéna. (BoredKid)

Reklama

Reklama