Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický dobrodružný príbeh sa odohráva v 14. storočí a rozpráva o túžbe človeka zmeniť vlastný osud. Neurodzený William Thatcher (Heath Ledger) sníva už od detstva sen o rytierskom živote, rytiermi sa však môžu stať iba muži šľachtického pôvodu. William a jeho priatelia - dobrosrdečný Roland a Wat sú svedkami smrti svojho pána, rytiera Hectora, tesne pred víťazstvom v turnaji. William sa navzdory hroziacemu trestu rozhodne obliecť brnenie mŕtveho bojovníka a v mene prežitia dokončiť boj. Tým začne Williamova premena na urodzeného sira Ulricha von Lichtensteina z Gelderlandu. Cestou na prvý rytiersky turnaj stretnú čudáckeho spisovateľa Geoffa Chaucera, ktorý sfalšuje Williamov rodokmeň a dopomôže mu tak k urodzenosti. Geoff sa stane členom Williamovej spoločnosti. Pridá sa k nim aj Kate, mladá žena, ktorá po smrti svojho manžela prevzala jeho kováčske remeslo a dokáže Williamovi vyrobiť špeciálne ľahké, ale pevné brnenie. William stretne na turnaji  krásnu šľachtičnú Jocelyn a zamiluje sa do nej. Proti nemu však stojí nemilosrdný vojvoda Adhemar (Rufus Sewell), odhodlaný zničiť jeho sen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (643)

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Příběh rytíře je každopádně příjemnou filmovou podívanou s lehkou zápletkou, který vás lehkým vánkem odvaje do říše humoru. Ano, ač napsal jsem to básnicky, myslím to vážně. Film je lehko stravitelný, nemusí se u něj přemýšlet - vše vám předestele až před nos - a vy můžete jen jíst naservírované porce humoru. Dobrou chuť. ()

sepp odpad!

všetky recenzie používateľa

Prominte, ale tenhle film je nejvetsi omyl v historii kinematografie. Je to vysmech jak filmarskemu, tak hereckemu a i kostymarskemu remeslu a hlavne, coz me stve nejvic, jde o totalni vysmech evropske historii, stredoveku a vsemu, co k tomu patri. A nelze to obhajovat tim, ze se jedna o "pouhou oddechovku" ci snad snahou o osloveni mladsich divaku modernim pristupem. O to vic me mrzi, ze tuto slataninu natocil reziser me velmi oblibene Odplaty, nemluve o svatokradezi v podobe pouziti hudby od Queen. Tfuj, naplivu tvurcum tohoto paskvilu na hroby. ()

Reklama

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Prečo som si myslela, že toto je tá artušovská legenda s Juliou Ormond a Seanom Connerym? Aha, to bol tuším Prvý rytier... no, každopádne som už konečne chcela vidieť ten starý rytiersky film, čo som furt ešte nevidela. Vykľula sa z toho táto srandovne-romantická rozprávka, ktorá ma celkom príjemne pobavila. Až na ten presladený záver, ale budiž ;-) ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

S odstupom času (po asi siedmich zhliadnutiach) je Príbeh rytiera synonymum pre špičkovú zábavu, ktorá skvele funguje v akčnej, humornej, romantickej i dramatickej (pri stretnutí so slepým otcom vždy plačem) rovine. Parádne obsadenie, odviazaný Helgeland (jeden z najdusenejších talentov v Hollywoode) a výborný soundtrack. ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Tomuto filmu pomohlo to, že tvůrci od samého počátku dali najevo, že není myšlen smrtelně vážně. Rockové vsuvky z děje udělaly spíše akční než historický snímek. Heath Ledger se své role zhostil velmi dobře a ani ostatní herci nehrají špatně, i když samozřejmě největší pozornost na sebe strhává právě Ledger. Rufus Sewell (mj. Smrtihlav) v roli titulního záporáka předvádí rovněž dobrý výkon, ovšem typově mi do té role tak úplně nesedí. Vyzdvihnout bych chtěl akční scény rytířských soubojů, ne všechny jsou sice dokonalé, ale naprostá většina z nich je strhující a kdyby kvůli ničemu, tak kvůli nim stojí za to snímek vidět, i díky skvělé práci s kamerou. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (37)

  • Keď William (Heath Ledger) prvýkrát uvidí Jocelyn (Shannyn Sossamon) a nasleduje ju na koni do kostola, okolo dverí je lešenie, na ktorom pracuje muž. O chvíľu neskôr, keď duchovenstvo vytlačí Williama z kostola, lešenie je preč. (Arsenal83)
  • Heath Ledger (William) veľmi dobre jazdil na koni a bol aj nesmierne pohyblivý, pretože cvičil aikido. Všetky jazdecké a šermiarske scény preto robil sám, okrem jedinej, ktorá bola príliš nebezpečná. (krasomama)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 56,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 117,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama