Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Obľúbené filmy (8)

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

Podľa mňa, asi najlepší film 20. a 21.storočia. Proste herecké obsadenie, scenár, prostredie, dej, zvuk to všetko je v tomto filme excelentné. Na film sa dá pozerať znova a znova a stále sa pri ňom nenudíte. Neuveriteľný zážitok ma divák, po zhliadnutí tohto filmu. Dej je pútavý a núti diváka, vracať sa na určité scény a pozrieť si ich znova. Proste film je tak dokonalý, že nemá asi ani v súčasnosti konkurenciu. Dávam plných 100%.

Batman začína

Batman začína (2005)

Predchádzajúce filmy s Batmanom som videl ako menší, ale môžem napísať že i kebyže si ich pozriem znovu, tak viem s určitosťou, že na tohto Batmana nemá ani ten od Tima Burtona. Christopher Nolan vie ako oko diváka pripútať k filmu a pohrať sa sním. Proste Ch. Nolan je pán režísér. To čo tento film ponúka je takmer geniálne. Herecké obsadenie lepšie byť už nemohlo a Christian Bale je ako stvorený na rolu Batmana. Kamera, hudba a všetko ostatné je geniálne a ja len môžem odporučiť všetkým tým čo Batmana ešte nevideli, nech neváhajú, pretože všetky tri filmy o Batmanovi od Ch. Nolana sú majstrovskými dielami a už len ťažko ich niekto prekoná. 100%

Krstný otec

Krstný otec (1972)

Tento film mi vyrazil dych! Áno, áno je to pravdou, že filmy z minulého storočia majú viac do seba, ako filmy zo súčasnej doby. Mňa film Krstný otec tak očaril, že si s určitosťou prečítam i knihu. Možno to bude chyba, že prv som videl film a potom sa vrhnem na knihu, ale tento film je pre mňa vrcholom filmového rebríčka a knihu od Maria Puza si nemôžem nechať ujsť, či už ma bude baviť viac alebo menej ako film. Nechcem písať dlhé litánie, a preto budem písať v krátkosti. Či už Al Pacino alebo Marlon Brando, obidvaja boli perfektný v tomto filme a ťažko im hľadať konkurenciu, pretože aj keby len Al Pacino stál len tak vo filme a občas pohol obočím, tak by bol dokonalý. Naopak Marlon Brando, ako chlap s neuveriteľným rešpektom zo strany svojho okolia a jeho sympatickým zachrípnutým hlasom vedel spraviť každý scénu zaujímavú. Tento film zanechal vo mne niečo, čo sa len ťažko dá popísať, prekročil hranice geniálneho filmu a to už len ťažko nejaký film prekoná. Filmu dávam 100%.

Návrat Temného rytiera

Návrat Temného rytiera (2012)

Christopher Nolan týmto temným a epickým dielom ukončil jednu z najlepších triológii aké som kedy videl. Tom Hardy skvele zastúpil Heatha Ledgera v roli zápornej postavy a ukázal že dokonale vie zahrať zápornú postavu. Batman konečne narazil na vyrovnaného súpera a po prvýkrát som mal pocit že s Gothamom to nedopadne dobre. I keď Batman vypadá ako neporaziteľný a nezlomný bojovník, Nolan ho tentokrát vykreslil ako "bežného" smrteľníka ,ale o to väčšie bolo aspoň jeho povstanie. K filmu teda môžem napísať len toľko, že stále to je pokračujúce geniálne dielo Christophera Nolana a napriek tomu že po tomto finálnom diele tejto skvelej triológie sa "vynorilo" veľké množstvo negatívnych ohlasov tak i naďalej je film hoden 5*. Film takisto vyšperkovali aj krásne soundtracky od Hansa Zimmera ktorý je v tomto smere asi najlepší skladateľ. Filmu môžem dať teda s ľahkým svedomím 95%.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

K filmu som sa dostal len nedávno, ale hodnotím ho až teraz. Môžem napísať, že film Dokonalý trik je pre mňa dokonalým filmom. Táto dokonalá hra s divákom, núti diváka premýšľať a drží ho v napätí až do poslednej scény. Film je plný zvratov a neočakávaných situácii, môžem teda povedať že je to veľmi zamotaný príbeh. Film ma skvelé herecké obsadenie, kde Ch.Bale a H.Jackman hrajú ozaj skvele svoje herecké postavy. Takže Christopher Nolan, natočil ďalší geniálny film do svojej zbierky. Mňa tento film velice prekvapil a môžem povedať, že za poslednú dobu asi najlepší film aký som videl. Odporúčam a dávam 100%.

Príbeh o rytierovi

Príbeh o rytierovi (2001)

Podľa mňa, asi najlepší z filmov Heatha Ledgera, ešte lepší ako Temný rytier. V tomto filme hrá neskutočne skvele jeho postavu a neviem si predstaviť niekoho iného, kto by ju mohol stvárniť lepšie. Takisto, aj vedľajšie herecké výkony nezostali nepovšimnuté, P.Bettany, M.Eddy, atď... . Film je plný dobrodružstva a romantiky a takisto krásnej hudby. Príjemný pocit vo mne vyvolal tento film. Odporúčam!

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Čakal som od tohto filmu veľa ,ale film po zhliadnutí moje očakávanie ešte viac predčil. Nečakal som, že ma tento film až tak pohltí a nechá ma unášať jeho dejom. A ten soundtrack filmu na konci filmu je nádherný. Rodina sa nezaprie a je vidieť že Clintov syn Kyle a Scott zdedili po otcovi umenie. Filmu dávam 100%.