Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický dobrodružný príbeh sa odohráva v 14. storočí a rozpráva o túžbe človeka zmeniť vlastný osud. Neurodzený William Thatcher (Heath Ledger) sníva už od detstva sen o rytierskom živote, rytiermi sa však môžu stať iba muži šľachtického pôvodu. William a jeho priatelia - dobrosrdečný Roland a Wat sú svedkami smrti svojho pána, rytiera Hectora, tesne pred víťazstvom v turnaji. William sa navzdory hroziacemu trestu rozhodne obliecť brnenie mŕtveho bojovníka a v mene prežitia dokončiť boj. Tým začne Williamova premena na urodzeného sira Ulricha von Lichtensteina z Gelderlandu. Cestou na prvý rytiersky turnaj stretnú čudáckeho spisovateľa Geoffa Chaucera, ktorý sfalšuje Williamov rodokmeň a dopomôže mu tak k urodzenosti. Geoff sa stane členom Williamovej spoločnosti. Pridá sa k nim aj Kate, mladá žena, ktorá po smrti svojho manžela prevzala jeho kováčske remeslo a dokáže Williamovi vyrobiť špeciálne ľahké, ale pevné brnenie. William stretne na turnaji  krásnu šľachtičnú Jocelyn a zamiluje sa do nej. Proti nemu však stojí nemilosrdný vojvoda Adhemar (Rufus Sewell), odhodlaný zničiť jeho sen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (643)

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Pěkný film o rytířích, pojatý vskutku komediálně. Navíc je tu vložena i nějaká ta romantika. Vesměs úsměvné scénky, souboje rytířů úchvatné, hudba mi tam pravda moc neseděla, ale divákovi nejspíš dávala najevo, že se přeci jen jedná o komedii a ne o nějaké historické drama, takže to beru jako plus. Heath Ledger potvrdil skvělou hereckou formu, Rufus Sewell je můj oblíbený záporák a Paul Bettany je jedním z mých oblíbených komiků, který dokáže zahrát jakoukoli roli. Hlavní hrdinka byla pro mne poněkud anorektická a nevím, zda bych pro ni chtěl absolvovat takovou šílenost. Nicméně je to opravdu pěkná pohádka, která se trefuje v publiku především do náctiletých, kteří to opravdu musí žrát. Oddychovka.. 70% ()

InJo 

všetky recenzie používateľa

Nenápadná bomba mezi oddychovkami. Sympaticky odvyprávěná a zahraná klasická komediálně-dobrodružná story o cestě za splněním snu (a za láskou) odehrávající se v "jakoby" reálném středověku. "We Will Rock You" a mexická vlna na záčátku mě úplně odzbrojily – úžasný nápad. A souboje jsou natočené v podstatě dokonale. Příběh rytíře je zábavnější a milejší než lecjaký přehypovaný blockbuster! P. S. Brát tenhle filmeček vážně, snad jako nějakou sondu do Anglie 14. století, může jen totální blázen. 70 - 80 % ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Jednalo by se o zcela klasický romantický příběh o tom, kterak mladý chudák k titulu rytíře a k princezně přišel, kdyby ovšem tento fim nebyl ozvláštněn moderní hudbou, moderními kostýmy, moderním chováním a výrazivem postav. Nakolik se tento mix historie a současnosti povedl, to už samozřejmě záleží na názoru a věku každého z nás. Já jsem z toho přinejmenším rozpačitá, ale 10 - 12 let zpátky by se mi to možná líbilo. Momentálně můžu říct jedině: "Středověk pro čtenářky Brava, fujtajxl!" 51% ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Heath Ledger ve své druhé nejlepší roli hned po Temným Rytíři. Ale není to on, který upoutal moji pozornost, ale hlavně suprovej Paul Bettany a Mark Addy. Sice zde lze najít dost klišé či poněkud trapných filmových momentů, ale to se dá překousnout a nechat se unášet středověkými souboji a velice sympatickým humorem a zajímavým filmovým stylem. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Sexy Shannyn Sossamon, dobrý herecký výkon Heatha Ledgera a šikovne natočený dobrodružno-romantický film, ktorý sa mi tak moc páči, že ani sám nechápem................ Soundtrack Carter Burwell: 1. We Will Rock You - Queen [2:02] ,2. Low Rider - War [3:10] ,3. Takin' Care of Business - Bachman-Turner Overdrive [4:49] ,4. Golden Years - David Bowie [3:27] ,5. Crazy on You - Heart [4:50] ,6. Further On Up the Road - Eric Clapton [4:29] ,7. Get Ready - Rare Earth [2:50] ,8. I Want to Take You Higher - Sly & the Family Stone [5:20] ,9. The Boys Are Back In Town - Thin Lizzy [4:28] ,10. One Of Your Own - Carter Burwell [1:53] ,11. We Are The Champions - Robbie Williams/Queen [3:54] ,12. Pieces - Dan Powell [3:28] ,13. Eye Conqueror - Third Eye Blind [4:07], ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (37)

  • Hoci Ulrich (Heath Ledger) súťaží iba v disciplínach s mečom a kopijou, turnaje obsahujú šesť podujatí. Sú to meč, kopija, sekera, luk, palcát a kopija. (Arsenal83)
  • Když Chaucer (Paul Bettany) poprvé představil „Sira Ulricha“ (Heath Ledger), dav lidí nejdřív vůbec nereagoval, protože čeští komparzisté nerozuměli tomu, co herec říká. Tato reakce byla ve filmu nakonec ponechána. (Karlos80)
  • Herec, který hrál mladého Williama (Leagh Conwell) má jinou barvu očí než dospělý William (Heath Ledger). Režisér Brian Helgeland nechtěl, aby mladý herec musel nosit barevné kontaktní čočky. (Karlos80)

Reklama

Reklama