Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický dobrodružný príbeh sa odohráva v 14. storočí a rozpráva o túžbe človeka zmeniť vlastný osud. Neurodzený William Thatcher (Heath Ledger) sníva už od detstva sen o rytierskom živote, rytiermi sa však môžu stať iba muži šľachtického pôvodu. William a jeho priatelia - dobrosrdečný Roland a Wat sú svedkami smrti svojho pána, rytiera Hectora, tesne pred víťazstvom v turnaji. William sa navzdory hroziacemu trestu rozhodne obliecť brnenie mŕtveho bojovníka a v mene prežitia dokončiť boj. Tým začne Williamova premena na urodzeného sira Ulricha von Lichtensteina z Gelderlandu. Cestou na prvý rytiersky turnaj stretnú čudáckeho spisovateľa Geoffa Chaucera, ktorý sfalšuje Williamov rodokmeň a dopomôže mu tak k urodzenosti. Geoff sa stane členom Williamovej spoločnosti. Pridá sa k nim aj Kate, mladá žena, ktorá po smrti svojho manžela prevzala jeho kováčske remeslo a dokáže Williamovi vyrobiť špeciálne ľahké, ale pevné brnenie. William stretne na turnaji  krásnu šľachtičnú Jocelyn a zamiluje sa do nej. Proti nemu však stojí nemilosrdný vojvoda Adhemar (Rufus Sewell), odhodlaný zničiť jeho sen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (643)

Tyler 

všetky recenzie používateľa

Moc příjemné překvapení...Chytrý a vtipný scénář, povedené zakomponování narážek na moderní dobu, dobrá hudba a několik opravdu kouzelných scének. Herecké výkony jsou správně odlehčené, představitelé hlavních rolí sympatičtí a Shannyn Sossamon navíc neokázale krásná...Tenhle film opravdu stojí za to. ()

Algernons 

všetky recenzie používateľa

Film vám hned v prvních momentech dá jasně na jevo čím je a buď na to přistoupíte nebo ne. Já miluju filmy, které se neberou smrtelně vážně a umí se uvolnit, ale zároveň se dokáží držet zpátky při zemi a perfektně tak balancují. Užasný sekvence, hudba, lokace, kostými, charismatický obsazení, napětí a příjemný chytře vystavěný příběh. Vesměs je to taková přijemná pohádka, ale kdo by neocenil opravdu krásnou pohádku, která má srdce, styl a funguje na všech rovinách. Nevím proč se tedy držet zpět v hodnocení, už jen kvůli všem těm lidem co museli slítávat z koně. ()

Reklama

k212 

všetky recenzie používateľa

Rufus Sewell, Paul Bettany, Laura Fraser... britský herecký výkvět v takovémto filmu?! Nechápu, skutečně. Hnusná polévka uvařená z rádoby vtipného nápadu dát středověku punc součanosti --- moderními písněmi, tanečky, postoji. Ne, toto tu už bylo a v daleko lepším provedení. I přes hereckou trojku uvedenou výše, jejichž přítomnost trčí nad ostatním herecko-ozdobným potenciálem, nemohu dát více než **, A možná je to až moc. Protože -ač jsem se snažila jak to šlo- žádnou nadsázku a lehkost, která by mě rozesmála nebo nadchla, jsem v tomto skoro nudném a bezdušném filmu nenašla. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Jednalo by se o zcela klasický romantický příběh o tom, kterak mladý chudák k titulu rytíře a k princezně přišel, kdyby ovšem tento fim nebyl ozvláštněn moderní hudbou, moderními kostýmy, moderním chováním a výrazivem postav. Nakolik se tento mix historie a současnosti povedl, to už samozřejmě záleží na názoru a věku každého z nás. Já jsem z toho přinejmenším rozpačitá, ale 10 - 12 let zpátky by se mi to možná líbilo. Momentálně můžu říct jedině: "Středověk pro čtenářky Brava, fujtajxl!" 51% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Po všetkých stránkach predvídateľné, ale má to šmrnc, nadhľad a vtip. Ale zase nie po celý čas a iba do určitej miery. Nie sú tam aj napriek po music chvalabohu žiadne popkultúrne odkazy a mladí herci sú celkom sympatickí. Prečo to trvá výrazne cez dve hodiny a prečo to má dokonca aj SE, to nechápem (umelecký presah ním asi režisér nezamýšľal) a neviem, či náhodou princeznina komorná a tá kováčka neboli krajšie, ako Shannyn. Vlastne nechápem, prečo sa tá kováčka do Williama nezaľúbila, mohla byť z toho aspoň poriadna dráma. Že sa jedná o film na víkendové popoludnie, vhodný pre trávenie rezňa so zemiakmi v žalúdku, netreba opakovať. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (37)

  • Natáčení úvodu filmu, až po odjezd na turnaj v Rouenu, probíhalo v Čechách poblíž vesnice Otročiněves (kousek od Nového Jáchymova) ve Středočeském kraji. Natáčelo se také ve skanzenu Kouřim. (NateLogan)
  • Herec, který hrál mladého Williama (Leagh Conwell) má jinou barvu očí než dospělý William (Heath Ledger). Režisér Brian Helgeland nechtěl, aby mladý herec musel nosit barevné kontaktní čočky. (Karlos80)

Reklama

Reklama