Reklama

Reklama

VOD (1)

Waris Dirie prežila svoje detstvo v nomádskej rodine v Somálsku, no na úteku pred núteným manželstvom s omnoho starším mužom sa napokon dostala až do Londýna, kde pracovala ako pomocná sila v reštaurácii rýchleho občerstvenia. Po tom, čo ju tam náhodne objavil známy módny fotograf, sa začala jej mimoriadne úspešná modelingová kariéra. Na jej vrchole otvorene prehovorila o traumatizujúcej ženskej obriezke, ktorej bola ako dieťa podrobená. Krátko nato sa rozhodla ukončiť modelingovú kariéru a zasvätiť svoj život boju proti tejto barbarskej praktike, dodnes mrzačiacej milióny žien. Jej autobiografická kniha Púštny svet sa stala svetovým bestsellerom. (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (311)

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Téma za 5*, jeho zpracování mi přišlo trochu zbrklé (obřízka) a naivní (holčina od kontejneru k topmodelce). V každém případě Liya je kočka a na ambice filmu dost kvalitní snímek. Tohle by bylo za kvalitní ***, ale jednu * navíc přidám za pěkný hudební motiv. Na začátku filmu v Etiopii mě upoutal a ani mi pak nevadilo, že se ve filmu tolikrát opakuje. ()

Payushka 

všetky recenzie používateľa

Kvalitni film nedela jen zavazne tema. Pokud si autor vybere neco jako zenskou obrizku, rozhodne si tim alespon zajisti, ze se o nem bude mluvit. Aby ale jeho snimek nesklouzl k poucujici nude, musi prihodit jeste „neco“ navic. Zajimave herce. Nadhled. Vypjate emocionalni sceny. A presne tohle vsechno Kvet pouste obsahuje. Chvilemi se pousmejete, chvilemi ukapne velka slza. Po zhlednuti vam mozna prebehne i mraz po zadech. Skoda jen, ze misty smutne zabery hranici s pateticnosti. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $14,276,969║ _Milé aj keď témou smutné prekvapenie!_ Na to že ide o film, ktorý bol vytvorený ako nízkorozpočtová televízna produkcia si režisérka Sherry Horman počínala až moc dobre, dramatický príbeh je podaní pútavo, dejové prelivy do minulosti Waris dotvárajú celistvosť a hĺbku, na prekvapenie sa v deji ani nedá stratiť aj keď sa odohráva v rôznych obdobiach, územiach a z množstvom osôb. Herci sú fajn, príbeh má všetko od silných dramatických chvíľ až po také uvoľnenejšie. /videl v kine: 80%/ ()

peiton 

všetky recenzie používateľa

Milujem príbehy silných žien.. Neskutočná autobiografia autorky, ktorá zažila niečo, čo ešte aj dnes (!!!) zažije mnoho mladých dievčat - obriezka. Aj napriek tomu sa však vyrovnala so životným osudom a vybrala sa na neľahkú dráhu modelingu a popritom našla svoje šťastie, aj keď jej život hádzal polená pod nohy.. .Vynikajúce filmové spracovanie,každý si príde na svoje.. my čo žijeme v civilizovanom svete aj keď sa možno nemáme najlepšie môžeme byť vlastne vďační kde žijeme...Veľmi ma uchvátilo čo dokázalo také malé dievča, že sa dostala z úplného dna až na vrchol.Silný,úchvatný príbeh,ktorý nesie v sebe posolstvo a je volanie o pomoc.Volanie,aby sa prelomilo tiché tabu,ktoré zahaľuje utrpenie týchto žien - obetí nezmyselného zákona..Uprimne som rada,že žijem v Europe. ()

Beastmaster4 

všetky recenzie používateľa

Dojemný a poutavý, i když krutý příběh somálské dívky Waris Dirie, která utíká od své rodiny a osud ji zanese až do Velké Británie. Waris zde přežívá, jak se dá a nakonec se z ní shodou okolností stává ikona módního světa a uznávaná fotomodelka. I když by mohla být Waris spokojená, stále si nese s sebou krutou zkušenost a ránu z dětství, kdy byla jako všechny somálské ženy obřezána a ošklivě zjizvena. Nakonec Waris vystupuje jako představitelka a mluvčí všech žen, které byly tímto barbarským způsobem pošramoceny. Film je natočen ve zvláštním duchu, chvíli jsem si myslel, že jde o komedii a chvílemi se vám až tají dech nad krutostmi tohoto světa, které mi neznáme. Liya Kebede je zde naprosto perfektní. Zcela s pochopením a reálností zahrála ženu, která až teprve v cizím světě poznává skutečný život a to, jak v její zemi ženy trpí zbytečnými zaostalými tradicemi. Film rozhodně není na 5 hvězdiček, ale dal bych 4, kdybych se chvílemi opravdu nenudil. Některé pasáže jsou zbytečné a mohly být vynechány, film by nepůsobil tak zdlouhavě. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (4)

  • Skutečná Waris Dirie hrála vedlejší roli v „bondovce“ Dech života (1987). (Lucas87)
  • Kniha Waris Dirie KVĚT POUŠTĚ (DESERT FLOWER), která zachycuje její neuvěřitelnou pouť od africké kočovné dívky po mezinárodní topmodelku, se stala světovým bestsellerem s více než 11 milióny prodanými kusy. [Cinemart] (POMO)
  • Postava fotografa Terryho Donaldsona (Tymothy Spall) je inšpirovaná Terrencom Donovanom, ktorý sa preslávil ako fotograf hviezd, napr. Davida Bowieho, princeznej Diany alebo Humphrey Bogarta. (toi-toi)

Reklama

Reklama