Reklama

Reklama

Málo známy fakt o Drakulovi: nie je len princom temnoty; je tiež vlastníkom Hotela Transylvania, luxusného päťhviezdičkového miesta, kde sa môžu svetové monštrá - Frankenstein a jeho nevesta, múmie, vlkodlaci, zombie, gremlini a veľa ďalších - dostať ďaleko od všetkých a byť len "sami sebou" v bezpečnom prostredí bez ľudí. Ale pre Drakulu existuje ešte ďaleko dôležitejší dôvod, prečo držať obyčajných smrteľníkov ďalej od Hotela Transylvania: aby ochránil Mavis, svojou milovanú násťročnú dcéru. Ako väčšina teenagerov aj Mavis chce opustiť hniezdo a preskúmavať veľký svet za hranicami hotela - a to je myšlienka, ktorá Drakulu skutočne desí! (TV Markíza)

(viac)

Videá (34)

Trailer 3

Recenzie (764)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Genndy Tartakovsky, spolutvorca a dlhoročný udržiavateľ vysoko originálnych stálic a klenotov televízie Cartoon Network ako Dexter's Laboratory, Samurai Jack, The Powerpuff Girls alebo aktuálnejšieho Star Wars: Clone Wars servíruje nečakane obohraný podradný popkultúrny pastiš, ktorý sa priživuje na sláve "demytizujúcich" komédií 80. rokov a trendoch animovanej produkcie. Hotel Transylvania ponúka miesto skutočného zábavného potenciálu len prázdny nenápaditý obal hýriaci farebnými obrázkami monštier klasických hororových príbehov a hollywoodskych filmov 30. rokov. Miesto oživenia ich slávy a inteligentného humoru cieli na tínedžerské publikum zlepencom bláznivých scén, okorenených modernými "in" fenoménmi (postrehnuteľnými najmä vo hudobnej kulise), ktoré nemajú inú rolu než prosto a priemerne baviť nenáročné rodiny divákov, ktorým nevadí platiť si za to, čo už videli sto krát a lepšie. Výsledok je nemastná, neslaná koláž, postrádajúca aspoň štipku vlastnej identity. Ani post mortem by to nepôsobilo čo i len o kúsok zaujímavejšie a zábavnejšie. 35% ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě hodně příjemný animák s mnoha povedenými fóry a hláškami, který však měl díky svému námětu i daleko větši potenciál. Tartakovsky jakoby se nemohl místy rozhodnout, zda to točí pro děti, puberťáky nebo malinko odrostlejší publikum a tak vznikl takový mišmaš pro všechny. Každý si zde najde to svoje, ale nikdo se nebude stoprocentně bavit po celou dobu stopáže. Což je rozhodně škoda. I tak ale příjemná animáková jednohubka. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchá, nezáväzná blbina. Jej veľké plus je spojenie najznámejších príšer to jedného filmu. Dôraz je predovšetkým na detského diváka. Film je v mnohom strašne infantilný a jednoduchý. Čo ale nepovažujem za chybu. Je príjemné totiž vidieť najznámejšie monštrá takto po kope. Síce to nemá také čaro a nie je to taká pocta hororovému žánru ako Burtonov Frankenweenie, ale aj tak sa jedná o rozprávku, ktorá neurazí a má nábeh na to aby pobavila. Scéna, keď sa vlkodlak zbavil oviec, som nemohol udržať smiech. ()

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Ja mám pocit, že som sa pri tomto animáku smiala aj na tom čo vtipné byť nemalo. Namosúrený tatko Drac, bol neskutočne úžasný ale zas keď nahodil ten ňuňu fejsík s úsmevom tiež som nevedela odolať, navyše jeho neodolateľný prízvuk sa veľmi dobre počúval, Adam Sandler má u mňa hviezdičku. Film chrlí jednu hlášku za druhou a narážky na ľudí, ktorí si všeličo o príšerách myslia ma dobre pobavili. Chcela by som pripomenúť však jednu, kde Dracula označil, práve ľudí za príšery. Keby som tam potľapkám ho po pleci a len mu kývnem hlavou na znak súhlasu, že má úplnú pravdu. Genndy Tartakovsky si u mňa vyslúžil obdiv. Teraz ho už nebudem obdivovať len kvôli Dexter's Laboratory, ale i kvôli Hotelu Transylvánia. Bravó som neskutočne spokojná s filmom. Vedela som, že práve tento ma nesklame. ()

hansel97 

všetky recenzie používateľa

Slušně zvládnuté po vizuální stránce, která zaujala, ale opravdu to není něco kvůli čemu bych celou dobu koukal na film s otevřenou pusou. I vtipy jsou celkem povedené, to určitě, děcka to milovat musí, ale příběh je vážně slabý. Třeba Frozen má vážně výborný příběh, který zaujme pětileté dítě i někoho o generaci staršího, ale tohle bylo takové příjemné veselé nic. A nevadil mi tu Adam Sandler, když byl jen slyšet jeho hlas, haha. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (23)

  • Jediný lidský hlavní hrdina se jmenuje Jonathan (Andy Samberg), stejně jako hlavní hrdina knihy "Drákula". (Dracconnis)
  • Severoamerické tržby byly 148,3 milionu amerických dolarů, celosvětové 358,4 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (viac)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (viac)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (viac)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (viac)

Reklama

Reklama